2. Een verfrissende start

2. Een verfrissende start

Zowel training 1 als training 2 van mijn marathonschema vielen letterlijk in het water.. Létterlijk, maar figuurlijk niet! Ondanks dat ik serieus in mijn hele hardloopcarrière nooit zo nat ben geregend als afgelopen maandag, gebeurde dat vandaag weer. Ik liet me echter niet weerhouden en rende stug door. Enigszins angstig voor mijn technologie, verder puur genietend van de zuurstof, het stampen door de plassen en het soppen van mijn voeten in mijn schoenen. Al klinkt dat niet heel erg aantrekkelijk en is dat ook zeker niet zo, het gevoel dát je dit doet en doorzet, geeft zo’n enorme kick dat je er toch intens van kunt genieten. Ik tenminste wel.

Mijn training begon heerlijk droog, zoals ik dat in nauwe samenwerking met Buienradar had gepland. 5 minuten inlopen vlogen voorbij, net zoals de eerste 3 intervallen: 3 minuten versnellen, 2 minuten dribbelen. Al voelden mijn benen iets zwaarder dan ik zou willen, ik kon toch lekker tempo maken en de intervallen goed volhouden. Na 3 kilometer sloeg echter in rap tempo het noodlot weer toe: binnen één minuut ging het van miezeren naar gieten. 2 minuten later was ik doorweekt. 5 minuten later voelde ik het water alweer in mijn ondergoed stromen. Ach, nu maakte het ook niets meer uit: nat is nat. Even die paar intervalletjes afwerken en dan lekker onder een warme douche stappen.

Wat stiekem echter ook heel leuk is in dit soort situaties, zijn de reacties van schuilende mensen. Mensen die je van onder hun paraplu uit verwonderd lachend aankijken, mensen die onder een afdakje staan te glimlachen als je voorbij komt en de eigenaar van de Turkse winkel die mij kent die zijn beide duimen in de lucht steekt uit respect voor mijn doorzettingsvermogen.

Dat zijn de momenten die een klein zonnetje laten stralen in die stromende regen: op mijn gezicht.

<3

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian