Recept: Plantaardige proteïnebites

Recept: Plantaardige proteïnebites

Als sporter wil je natuurlijk goed voor je lichaam zorgen, onder andere door gezond te eten. Moet dat dan saai zijn? Zeker niet! Gevarieerd eten is het allergezondst én het allerlekkerst. Neem nu eens eiwitten: je weet dat ze belangrijk zijn voor spierherstel na het sporten. Dat betekent echter niet dat je na elke training een eiwitshake achterover moet slaan of op je bakje kwark met noten moet gaan kauwen. Er zijn véél meer smakelijke manieren mogelijk om op een natuurlijke manier aan je eiwitbehoefte te voldoen. Probeer maar eens deze verrukkelijke proteïnebites, bestaande uit slechts 6 puur natuurlijke ingrediënten..

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks

 • 160 gram havermout
 • 200 gram zachte verse dadels, ontpit
 • 40 gram plantaardig eiwitpoeder zonder kunstmatige toevoegingen (zoals Orangefit) in de smaak chocolade
 • Paar druppels vloeibare stevia chocolade (zoals Greensweet)
 • Handje hazelnoten
 • Water naar behoefte

img_20170118_170209_348

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Meng alle ingrediënten in een keukenmachine.
 • We willen een plakkerig deeg krijgen dat niet te nat is, dus gaan we beetje voor beetje water toevoegen en de keukenmachine aanzetten tot het deeg niet meer droog is. Voeg dus nu een beetje water toe, zet de keukenmachine aan, check of het deeg al voldoende plakkerig is en zo niet, herhaal dan tot je één stevige klefferige massa hebt.
 • Bekleed een brownievorm of bakplaat met bakpapier, spreid hierover het deeg uit en druk het overal goed aan.
 • Zet de vorm of bakplaat 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Laat afkoelen en snijd in blokjes naar gewenste grootte. Zelf vond ik 12 blokjes ideaal, zodat ik één blokje kan eten als mini-snack en twee of drie blokjes als groter tussendoortje.

Natuurlijk kun je naar hartenlust variëren met dit recept! Vervang eens de hazelnoten door andere noten of door zaden & pitten, gebruik andere smaken eiwitpoeder en stevia of besmeer de repen met een laagje 100% pindakaas voor een extra dosis gezonde eiwitten & vetten.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram!

Volg:
Share:

2 Reacties

Geef een reactie

DutchEnglishItalian