https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Weelderige vergeten groentesoep

Recept: Weelderige vergeten groentesoep

Vergeten groenten, we kennen ze allemaal.. vooral niét. Vergeten groenten zijn groenten die we bijna niet meer kennen of kunnen kopen of die vervangen zijn door nieuwere rassen die een hogere opbrengst hebben. De vergeten groenten in dit recept kun je echter op twee manieren opvatten: het zijn vergeten groenten in bovenstaande zin én vergeten groenten omdat ze in de koelkast achterblijven als je ze vergeet op te maken in een gerecht..

Daarvoor is deze soep! Om al die “vergeten” groenten die overblijven op te maken, in één voedzame maaltijd. Varieer dus gerust met ingrediënten: dit zijn mijn restjes, wie weet hoe lekker jouw overgebleven groenten in combinatie met elkaar smaken..

Ingrediënten voor 2 grote kommen soep

 • 200 gram spruiten
 • 200 gram pastinaak
 • 100 gram prei
 • 300 gram courgette
 • 175 gram champignons
 • 1 groentebouillonblokjes
 • Kiemen ter garnering

IMG_20170129_134812_826.jpg

Bereidingswijze

 • Snijd alle groenten klein en breng ze in een soeppan samen met het bouillonblokjes en ongeveer een halve liter water zachtjes aan de kook.
 • Laat pruttelen tot alle groenten zacht zijn en houd ondertussen in de gaten dat er voldoende water overblijft: voeg naar behoefte meer water toe zodat de groenten niet droog komen te staan, maar gebruik niet meer water dan nodig om te voorkomen dat de soep te dun wordt.
 • Als alle groenten klaar zijn zet je het vuur uit en pureer je de soep tot een stevig glad geheel.
 • Serveer in kommen, garneer met kiemen naar keuze en eet met stevig brood dat je in de warme soep dipt.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie