https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Zoete romige avocadomousse

Recept: Zoete romige avocadomousse

De liefde voor avocado’s is groot onder keukenprinsen en -prinsessen.. Niet zonder reden! Deze vrucht, inderdaad: de avocado is een fruitsoort, is excentriek zowel qua smaak als qua voedingsstoffen. Bij fruit denken we immers aan iets zoets, met niet al te veel calorieën en vooral veel koolhydraten. Aan die definitie voldoet een avocado in ieder geval totaal niet: de avocado is niet zoet, bevat véél calorieën en vooral veel gezonde vetten. Daar kun je dus de meest verrukkelijke hapjes mee maken..

We kennen allemaal de Mexicaanse guacamole wel en ook avocado op toast met peper & zout of met limoensap & chilivlokken is niet weg te denken uit de Instagram feeds. Deze romige vrucht kan echter een perfecte basis zijn voor véél meer appetijtelijke gerechten!

Avocado als ontbijt, avocado als lunch, avocado als diner.. Oké, overdrijven is ook een kunst want deze lieveling bevat dus wél veel calorieën, maar voor regelmatig een halve avocado zal je lichaam je dankbaar zijn 🙂 Dus, verruil je guacamole en avocado toast voor de variatie eens met deze zoete avocadomousse! Een heerlijke kickstart voor een morgen zonder zorgen..

Ingrediënten voor 1 ontbijtje

 • 40 gram avocado
 • 1 banaan
 • Snufje vanillepoeder
 • 1 zachte verse dadel
 • 50 ml ongezoete sojamelk
 • 100 gram bosvruchten (uit de diepvries)
 • 5 gram kokosrasp
 • 5 gram rozijnen
 • 5 gram pompoenpitten


img_20170128_074258_233

Bereidingswijze

 • Blend de avocado, banaan, dadel, sojamelk, kokosrasp en ongeveer twee derde van de bosvruchten in een blender tot een romige mousse.
 • Schep in een kommetje en garneer met de overige bosvruchten en toppings naar keuze, zoals pompoenpitten & rozijnen.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.