https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Grieks getinte bietenpizza

Recept: Grieks getinte bietenpizza

“Va’ dove ti porte la pizza!” Oftewel: ga daar waar de pizza je heen brengt! In dit geval is dat niet Italië, maar Griekenland..

Éindelijk had ik ze dan in onze diepvries liggen: de bloemkoolpizza’s en bietenpizza’s van Magioni. Natuurlijk wil ik altijd het meest aparte het eerst uitproberen, dus stond er vorige week een bietenpizza op het menu.. Alleen, wat doe je daarop? Pittige tomatensaus, groenten, olijven & kappertjes zoals ik meestal doe, dat leek me niet de allerlekkerste combinatie met rode bietjes..

Op zoek naar inspiratie trok ik de koelkast open en zag meteen mijn ingeslagen voorraad sojayoghurt staan. Bieten, tzatziki, olijven en rucola.. Dát klonk als de perfecte eenvoudige doch aparte combinatie waarnaar ik op zoek was! Geloof me, de combinatie van die scherpe tzatziki met de zachtheid van de bietenpizza.. Verrukkelijk <3

Ingrediënten 

 • bietenpizza
 • 250 gram ongezoete sojayoghurt
 • 150 gram komkommer, in kleine blokjes gesneden
 • 50 gram olijven
 • Knoflookpoeder naar smaak
 • Peper & zout
 • Scheutje citroensap
 • Kruiden naar keuze zoals dille of peterselie
 • Handje rucola

img_20170205_141513_216

Bereidingswijze

 • Bak de pizza in de oven volgens de beschrijving op de verpakking
 • Meng de sojayoghurt met het citroensap, de komkommer, alle kruiden en de helft van de olijven door elkaar.
 • Als de pizza klaar is: verdeel de tzatziki over de pizzabodem en beleg met de overige olijven, een handje rucola en eventueel wat extra kruiden.

Καλή όρεξη!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een reactie