StrongFit #4 Mijn feestje

StrongFit #4 Mijn feestje

Daar zijn we weer, met alwéér een update! Het feit dat er alweer een maand voorbij geeft me stiekem het gevoel dat ik spectaculaire meetbare resultaten had moeten boeken. Aan de andere kant, als ik voel hoe snel die maanden voorbijgaan, besef ik ook dat ik júist bereik wat ik wilde bereiken: ongemerkt moeiteloos met mezelf leren omgaan..

De afgelopen weken waren zó druk, dat ik niet eens aan mijn perfectionistische afspraken ben toegekomen. De term zegt het al: dat is helemaal niet zo erg.. Misschien heb ik dan niet braaf elke week gemediteerd, ik heb wél mijn perfectionisme uitgedaagd 😉 Dat het namelijk niet gelukt is regelmatig te mediteren en te lezen, heb ik namelijk geaccepteerd. Laat acceptatie nou toevallig net óók zo’n issue voor mij zijn!

Zie jij net als ik een trend? Telkens als ik aan een doel wil werken, werk ik per ongeluk in de realiteit aan een ánder doel. Mij een zorg, ik werk aan voor mij belangrijke doelen, dus alles wat ik leer is van harte welkom. De afgelopen weken heb ik dus niét zo veel gemediteerd en gelezen als ik van plan was, maar ik heb wél veel geleerd..

img_20170203_082311_240

In een notendop ben ik de afgelopen weken wat relaxter met mezelf. Minder streng: minder moet, meer mag. Juist doordat ik het eventjes door drukte niet meer trok álles van mezelf te moeten, kon ik nu ervaren dat ik op de één of andere manier iets “liever” voor mezelf ben geworden. Niet gemediteerd? Jammer, ik heb wel iets lekkers gebakken, wat me ook ontspant. Niet gelezen? Jammer, ik heb wel tijdens het eten een extra vlog gekeken omdat de bank zo lekker zat. Tijdens het geven van de meditatie aan het eind van mijn les BodyBalance, drie keer per week, laat ik sinds kort de ontspanning die ik mijn deelnemers geef, ook bij mezelf toe. Natuurlijk moet ik alert blijven om de meditatie te geven, maar ik voel wel een bepaalde rust over me heen komen zodra ik de lichten dim en wees me bewust van mijn eigen spanningen. Wanneer ik circa één minuut helemaal stil ben, zet ik mijn microfoon uit, sluit mijn ogen en adem een aantal keren heel bewust diep in en uit.. Precies dat wat ik mijn leden mee wil geven, laat ik mezelf eindelijk op datzelfde moment net zo ervaren. Practice what you preach 😉

Op zo’n zelfde relaxte of flexibele manier ben ik tevens met mijn voeding & krachttraining gaan spelen. Niet meer per se zoals het voorgeschreven wordt of “zou moeten zijn”, maar wat ik denk en/of voel dat goed is voor mij. Zo vroeg ik Narinder twee weken geleden naar zijn visie over detoxen, omdat ik dat al jaren eens zou willen proberen en de kans zich nu voordeed. Narinder’s reactie: “Het is jouw feestje! Wat jij ook doet, ik steun je erin.”

IMG_20170213_120837_036.jpg

Wow, dat was het enige dat ik nodig had.. Niet alleen voor die detox, maar misschien wel voor een hele verandering van mindset. Natuurlijk was ik al de hele tijd eigenwijs, die karaktertrek krijg je echt niet weg uit een Italiaanse, maar ik stelde alleen vragen: ik gaf niet zozeer aan wat ik wilde en waar ik me prettig bij voelde. Al een tijdje voor die detox was mijn gevoel dat ik te laag in calorieën zat, maar ik durfde niet omhoog te gaan en als Narinder me dit aantal gaf, dan zou het wel goed zijn, toch? Zijn reactie op mijn detox-vraag trok me echter over de streep: ik gaf aan dat ik omhoog wilde in calorieën, bepaalde zelf hoeveel en inmiddels ruim een week later ben ik daar dolblij mee. Ik voel me zó veel beter nu! Dat is aan niemand te wijten: een rekensom levert geen magisch getal op dat voor iedereen werkt. De enige manier om daar achter te komen, is door naar je lichaam te luisteren. Precies dat wat ik niet kan, dus.. Al heeft Narinder me dat de afgelopen maanden regelmatig gezegd, pas NU voelde ik wat ik nodig had. Dat betekent niet dat ik het vanaf nu altijd zal voelen, maar dit was voor mij een fantastische start van de leefwijze waar ik naartoe wil: VOELEN wat ik nodig heb..

Tijdens de anderhalve week die inmiddels alweer voorbij is gevlogen voelde ik me energieker én zelfverzekerder. Zelfs mijn krachttraining, die ik al 5 weken perféct (hoe anders?) volgde, heb ik weer een beetje door de war geschud, gewoon omdat ik daar behoefte aan had!

Precies op tijd, met twee weken over op de StrongFit-teller, vind ik mijn eigen draai. Dat betekent zeker niet dat ik er al ben, er ligt een ellenlange weg voor me, maar ik heb wel héél veel zin om die weg te bewandelen en mezelf alleen maar te blijven verbeteren. Van Narinder heb ik een aantal handvatten meegekregen die, al lukken ze nu 9 van de 10 keer nog niet, me wel bewust hebben gemaakt van processen die belangrijk voor mij zijn. Zo kan ik met de gereedschapskist van StrongFit de komende tijd hard aan de weg blijven timmeren!

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

DutchEnglishItalian