Review & winactie: Bacon en pasta van.. zeewier!

Review & winactie: Bacon en pasta van.. zeewier!

Stel je even voor: je bent op vakantie op Ibiza, gaat lekker met je partner eten in een gezellig restaurantje, bestelt een “seaweed salad” en vraagt je bij het zien van je bord af wáár het zeewier is.. Je partner wijst naar de tagliatelle op je bord en pas als je een hap neemt wil je haar geloven: dit is géén pasta, maar dit is wél lekker!

Die bewuste familievakantie ligt inmiddels al ruim 3 jaar achter Willem (de oprichter van Seamore) veranderde zijn leven en zal in de toekomst naar verwachting vele levens veranderen. Net zoals de tagliatelle op Ibiza hem voor de gek hield, zo is hij van plan de rest van de wereld voor de gek te houden.. In hun eigen belang!

Zeewier is namelijk absurd gezond, volledig biologisch én ontzettend lekker! Geïnspireerd door de zeewierpasta die Willem ontdekte ging hij op zoek naar meer en ontdekte een ander zeewier dat na bereiding gewoon serieus naar bacon smaakt.. Bak de “bacon” een paar seconden in olijfolie en je smaakpapillen weten niet wat hen overkomt: dit smaakt naar knapperige, zoute, gerookte bacon..

IMG_20170216_182055_596.jpg

Hét verschil? Qua gezondheidsvoordelen is deze bacon 200% het tegenovergestelde van de bacon die jij tot nu toe kende: zeewierbacon bevat juist heel veel gezonde in plaats van ongezonde vetten, bevat langzame koolhydraten die je bloedsuikerspiegel stabiel houden en je hongergevoel langdurig stillen, datzelfde doen de bijna 40% vezels in je portie bacon, die bovendien je spijsvertering stimuleren. Vind je het eten van vlees, zoals bacon, een goed excuus om aan je vitamine B12 en omega-3, omega-6 en omega-9 vetten te komen? Dat excuus is verleden tijd: één portie I sea bacon bevat véél meer dan je dagelijkse vitamine B12-behoefte en voldoende van de gezonde vetten om vlees en vis te vervangen in een plantaardig dieet. Maar hoe zit het dan met mijn ijzer, magnesium en calcium waarvoor ik melk moet drinken en rood vlees moet eten? Naast het feit dat je al deze voedingsstoffen sowieso al prima uit andere voeding kan halen (hier spreekt een ervaringsdeskundige), krijg je die ook naar hartenlust binnen met een regelmatige portie zeewierbacon. Geloof me, eenmaal één keer geproefd wil je dat zéker regelmatig op deze manier binnenkrijgen!

Vrijwel datzelfde verhaal gaat op voor de zeewierpasta. Toegegeven, afhankelijk van de manier waarop je de pasta bereid moet je wel enigszins van de smaak van zeewier houden. Houd je niet zo van die smaak, dan week je de zeewier eerst, spoel je het water weg en verwarm je het dan mee in je gerecht. Houd je wél van die smaak, dan ben je in een handomdraai klaar door het gewoon kort te weken en/of direct in je maaltijd te verwerken. Pick your choice!

Net zoals de I sea bacon zit ook de I sea pasta bomvol langzame koolhydraten en vezels, vitamines en gezonde vetten. Daarnaast bevat het jodium en dat is echt uniek: jodium is een essentieel mineraal voor ons lichaam omdat het hormonen stimuleert die nodig zijn voor normale groei, ons centraal zenuwstelsel en een normaal metabolisme maar komt in onze dagelijkse voeding nauwelijks voor. Het is zelfs zo schaars dat er wel eens gesproken is over plannen om jodium toe te voegen aan ons drinkwater.. Als we nou gewoon allemaal regelmatig een portie zeewierpasta eten, is dat hele gedoe niet meer nodig!

IMG_20170214_183519_401.jpg

Al deze gezondheids-, smaak- en milieuvoordelen liggen dus gewoon letterlijk voor het oprapen op de zeebodem.. Jouw I sea pasta & I sea bacon worden doodeenvoudig geplukt van de zeebodems in respectievelijk Ierland en Frankrijk en groeien vanzelf weer terug! Niets aanslag op het ecosysteem: er wordt maximaal 15% van al het zeewier op één plek tegelijkertijd geplukt zodat het zeewier alle tijd heeft om weer natuurlijk terug te groeien. Seamore hoeft dus niet eens grond te cultiveren: ze gebruiken gewoon een voedingsbron die toch lekker doorgroeit! Voor de manier waarop we op dit moment met onze aarde omgaan door veel natuurlijke bronnen uit te putten lijkt dat dé oplossing te zijn..

Het enige dat het team achter Seamore doet is het zeewier plukken, laten drogen en in een mooie zak verpakken.. Belangrijker echter: ze inspireren de wereld, door te laten zien hoe gemakkelijk, gezond én smaakvol duurzaam kan zijn. Dat is dus echt een zaak waar ik met heel mijn hart achter sta: voeding die goed is voor jezelf, andere mensen en dieren én onze kostbare wereld. Daarom ondersteun ik Seamore met liefde in hun boodschap naar de wereld door jullie te voorzien van lekkere recepten, informatie én de kans om één van de VIJF pakketten I sea pasta & I sea bacon te winnen!

Wat moet je daarvoor doen? Volg @renmeisje en @seamorefood op Instagram en/of volg Renmeisje en Seamore op Facebook en reageer onder de post van de winactie welk klassiek gerecht jij zou upgraden met I sea pasta of I sea bacon! Natuurlijk mag je op beide kanalen meedoen om twee keer zo veel kans te maken 😉 De gelukkig winnaars worden over twee weken bekendgemaakt!

Disclaimer: deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Seamore. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik werk alleen samen met merken waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening. 

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. sandra
  27/02/2017 / 21:00

  Dit is een product wat ik nog niet kende en eigenlijk geen idee heb wat ik er van moet verwachten. Ik denk dat ik daarom zou beginnen met een standaard pasta bolognese of gebakken ei met bacon om er achter te komen hoe je het nou precies moet klaarmaken en waar het naar smaakt.

 2. Claudia
  28/02/2017 / 11:19

  Ik ken dit product nog niet maar ik heb wel een verpakking in huis gehaald maar nu ben ik aan het kijken hoe ik het ga klaarmaken. Dit artikel geeft me wel enthousiast gemaakt om daar mee te beginnen. Ik denk dat ik de pasta kook en daar tomaten en basilicum erover doe met wat gehakt erover en wat kaas. Ik wil de bacon versie wel eens proberen omdat ik deze nog niet heb gekocht.

 3. 02/03/2017 / 05:35

  De pasta en bacon zijn echt heerlijk! Bij de pasta maak ik graag een romige vegansaus met amandelmelk, paddenstoelen (oesterzwammen en kastanjechampignons), prei en geroosterde pijnboompitjes.
  De bacon strooi ik graag over een vegetarische salade met gemengde sla, gele biet, bataat en een gekookt eitje.

Geef een reactie

DutchEnglishItalian