https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Naanbrood

Recept: Naanbrood

Mmm, luchtig naanbrood vers gegrild op hoog vuur.. Heerlijk voor bij de borrel, om in je soep te dippen, om te besmeren met tapenades of hummus, om weg te happen bij je curry, om mee te nemen tijdens een zonnige picknick – áltijd lekker dus! Voor een lekker broodje loopt vrijwel iedereen wel warm, maar je zult nooit meer echt warmlopen voor een broodje uit de supermarkt als je eenmaal zelf naanbrood hebt gemaakt..

Ingrediënten voor 8 kleine broodjes

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram ongezoete sojayoghurt
 • 3 gram zout

IMG_20170304_193826_464

Bereidingswijze

 • Meng de ingrediënten in een kom en kneed tot een stevig deeg.
 • Verdeel in 8 kleine bolletjes.
 • Bestuif een snijplank of je werkblad met meel en rol één bolletje (met een deegroller) uit tot een ronde plak van gewenste dikte: als je een knapperig dun broodje wilt rol je het deeg uit tot een grote heel dunne plak, als je een meer luchtig broodje wilt rol je het deeg uit tot ongeveer de grootte van een cirkel om je hand.
 • Verhit een grillpan op hoog vuur.
 • Leg het plakje uitgerolde deeg in de pan en bak tot er luchtbubbels ontstaan, keer dan om en bak even op de andere kant tot het broodje mooi lichtbruin kleurt.
 • In de tussentijd kun je het volgende deegballetje uitrollen en zo alle 8 broodjes na elkaar afbakken. Elk broodje hoeft slechts een paar minuutjes te bakken dus houd de pan goed in de gaten en werk stevig door! Oefening baart kunst 😉
 • Serveer de broodjes liefst direct, anders worden ze taai. Je kunt ze echter ook uitstekend invriezen en ontdooien door ze in het broodrooster lekker knapperig te roosteren.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Meike Hennekes
  22/03/2017 / 16:15

  Probeer het eens als je het deeg voor het grillen wat insmeert met olijfolie gemengd met een teentje knoflook en een theelepel Za’atar kruiden. Zo lekker, ik maak het ook altijd zelf, maar maak ze zelf iets dikker voor een meer stevigere bite.

  • 22/03/2017 / 16:20

   Bedankt voor je aanvulling, dat is zeker een héle lekkere variant! Ik ben van plan veel meer varianten te plaatsen, aangezien ik ook al heb geëxperimenteerd met rozijnen of met zaden & pitten erin 😉 Wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.