https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Re-usable revolutie met Mizu

Review: Re-usable revolutie met Mizu

Wát een verrassing was dat vorige week woensdag, de dag vóór Koningsdag. ’s Ochtends vroeg ging de bel, terwijl ik helemaal niemand of niets verwachtte.. Een enthousiaste koerier overhandigde me een in bruin papier verpakt pakketje waarop stond: “Maak open voor Koningsdag”. Razendsnel maakte ik het pakketje open en vond daarin tot mijn grote vreugde twee prachtige roestvrijstalen drinkflessen van Mizu! De ene in één van mijn lievelingskleuren, turqoise, de ander in uiteraard knaloranje mét een kroontje erop! Wacht eens even, er staat nog iets op… GIULIA! Mijn naam óp een duurzame drinkfles, speciaal voor Koningsdag. Aangezien mijn naam zeg maar nooit voorkomt op van die standaard naam-dingen hier in Nederland, móest het er wel speciaal voor mij op gedrukt zijn.. Wat voelde ik me speciaal en vereerd! Nu begreep ik een beetje hoe onze koning zich op Koningsdag moet voelen 😉

Natuurlijk wilde ik heel gauw meer weten over deze drinkflessen, want ik voelde meteen dat deze van goede kwaliteit zijn. Héél fijn want ik ben al een eeuwigheid op zoek naar een écht goede drinkfles om mijn plastic flesjes mee te vervangen.. Niet alleen vies, die plastic flesjes, maar ook absoluut niet duurzaam. Aangezien dat duurzame idee nou net iets is waar ik me de laatste tijd steeds meer mee bezighoud, kwam dit pakketje werkelijk als een geschenk uit de hemel vallen. Met deze herbruikbare, milieuvriendelijke flessen heeft Mizu namelijk één belangrijke missie waar ik voor de volle 200% achter sta: de oceanen, bergen en steden om ons heen beschermen. “Protect where you play”, want waarom zouden we de wereld die ons zoveel moois biedt, verpesten met zoveel lelijks?

IMG_20170505_105329_445-01.jpeg

Sinds ik nu ruim anderhalf jaar geleden plantaardig ben gaan eten heb ik vele documentaires gezien en artikelen gelezen die me telkens meer aan het denken zetten. Een ideaal heb ik niet voor ogen, maar stapje voor stapje leven wij stiekem steeds iets bewuster. Geloof me op mijn woord dat mijn agenda al vol staat met alles waar ik me ná mijn afstuderen in wil verdiepen, dat allemaal onder één noemer samenvalt: een gelukkiger leven voor onszelf en voor de hele wereld. Denk daarbij aan minimaliseren, aan meer zelfvoorzienend leven, aan zo min mogelijk afval produceren – oftewel aan alles wat goed is voor óns leven en voor al het leven op deze mooie aarde.

Een mooie stap in die richting is dankzij deze deze drinkflessen van Mizu in ieder geval gezet! Mizu, wat Japans is voor, drie keer raden: ‘water’, heeft als missie de wereld om ons heen zoveel mogelijk te beschermen door het aantal eenmalig bruikbare flessen te beperken. De flessen van Mizu zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn 100% BPA-vrij waardoor jij geen chemicaliën binnenkrijgt én je ons drinkwater niet vervuilt met de giftige stoffen uit BPA. Grappig feitje: Mizu houdt van upcycling, dus gemiddeld 36% van jouw Mizu-fles was vroeger misschien wel een koelkast of een Samoerai-zwaard.

IMG_20170426_155527_010.jpg

Al die plastic flesjes of bekertjes die je tot nu toe gebruikte kun je jezelf in de toekomst besparen door één keer een kleine investering te doen in een Mizu-fles. Die je overigens bestelt in precies de kleur die jij wilt en die je volledig naar eigen wens kunt ontwerpen! Mocht je dus net zo’n onuitspreekbare naam hebben als ik, dan zet je die lekker op je spiksplinternieuwe fles: zo raak je die zeker niet uit het oog! Oh, en ben je verknocht aan je thermosfles voor koude winterse dagen of je plastic flesje uit de vriezer op zomerse dagen? Het turqoise exemplaar dat ik ontving houdt je drankjes tot 12 uur warm en tot wel 24 uur koud! No excuses 😉

Mizu en LVTPR, bedankt! Jullie hebben mijn leven weer een stapje duurzamer gemaakt en hopelijk heb ik dankzij jullie met deze blog weer iemand geïnspireerd een stapje duurzamer te leven. Zo’n fles is één keer een kleine investering (zo duur zijn ze namelijk niet eens), wat je vervolgens hééééééééééééééél veel plastic flesjes kopen bespaart én het milieu spaart. Zo heb jij dus éxtra geld, om van die éxtra mooie wereld te genieten! Win-win <3

Disclaimer: deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Mizu. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik werk alleen samen met merken waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening. 

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.