https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: The Green Happiness Detox Week

Review: The Green Happiness Detox Week

Een aantal dagen je lijf rust gunnen, voeden met alleen maar de beste voeding die je lijf een reset geeft waardoor je nóg gezonder, energieker én mooier wordt! Dat klinkt uitstekend, right? Net zoals het te mooi om waar te zijn lijkt. Zo gezond eten kan toch niet echt lekker zijn en zal wel niet bepaald vullen? Detoxen wordt in één adem genoemd met honger lijden. Zelf heb ik inmiddels wel ervaren dat dat niet zo hoeft te zijn: tijdens een sapkuur van drie dagen waarbij ik dagelijks slechts zo’n 600 calorieën binnenkreeg aan koudgeperste sappen, viel ik echt niet direct om van de honger. Daarom stond ik te springen toen het nieuwe boek van The Green Happiness, wat ik maanden geleden al in de pre-order besteld had, eindelijk in de bus zat! Diezelfde avond las ik het boek door en na constatering dat ik alle ingrediënten voor het eerste ontbijt in huis had, besloot ik direct de volgende dag te starten..

Nu hoor ik velen van jullie denken: ‘The Green Happiness, dat zijn toch die dieetgoeroe’s die menen dat een ei de menstruatie van een kip is?’ Laat ik daarover niet in discussie gaan. Met die uitspraak ben ook ik het niet eens, maar dat betekent niet dat heel veel van wat ze zeggen wél klopt. Ieder z’n expertise is mijn overtuiging: om de taalfouten in hun eerste boeken heb ik krom gelegen van het lachen, maar dat is nou eenmaal mijn expertise dus dat valt mij op. De informatie over processen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld hoe diverse voedselgroepen verschillende tijdsperiodes nodig hebben om verteerd te worden, zou ik niet uitgelegd kunnen hebben zoals zij dat doen. De verrukkelijke, kleurrijke en voedzame gerechten in hun boeken, had ik niet beter kunnen verzinnen. Laten we ieder in z’n waarde laten en zélf bepalen wat we met informatie en inspiratie doen: het is altijd gevaarlijk om wie dan ook blindelings te volgen. Voor mij persoonlijk zijn de boeken van The Green Happiness een grote bron van inspiratie aangezien hun voedingswijze perfect aansluit bij waar ik me prettig bij voel. Mede dankzij hen heb ik ruim anderhalf jaar geleden de stap kunnen zetten om plantaardig te gaan eten en dat is één van de beste keuzes die ik ooit in mijn leven heb gemaakt.

IMG_20170609_192627_062.jpg

Terug naar de detox! Mijn lijf even resetten, zeker nadat ik een maand geleden plotseling met hartklachten kampte en zeker aangezien mijn buik de laatste tijd nóg meer opgeblazen is dan normaal, leek me heerlijk. Net zoals de recepten in het boek overigens ๐Ÿ™‚ Vol goede moed startte ik dan ook vrijdag met een detox van 7 dagen: 2 dagen pre-detox, 3 dagen detox en 2 dagen post-detox. Vandaag is het weer vrijdag en zit de volledige week er dus alweer op!

Wat me het allermeeste op is gevallen, is het effect ná de detox. Net zoals tijdens de sapkuur die ik een aantal maanden geleden volgde, had ik juist ná de detox opvallend veel energie! Gisteren stond ik om 5.55 naast m’n bed en werkte ’s avonds tot 22.30 in de sportschool, maar in tegenstelling tot intense vermoeidheid die ik verwacht had, had ik totaal geen moeite met deze lange dag! Toeval?

IMG_20170609_163617_965.jpg

De detox zelf was op een enkel receptje na werkelijk verrukkelijk. Ik startte met de Little Apple Cake: een enorme portie als ontbijt! Vervolgens een heerlijke quinoasalade, een to-die-for No-bake Chocolate Surprise Toffee en één van de lekkerste soepjes die ik ooit geproefd heb. Alles overigens ook ontzettend kleurrijk, iets wat kenmerkend is voor de recepten van The Green Happiness en wat je Instagram-tijdlijn direct opfleurt ๐Ÿ˜‰ De pre-detox dagen waren voor mij niet echt speciaal: natuurlijk waren het nieuwe recepten die allemaal overheerlijk waren, maar de manier van eten wijkt niet af van de manier waarop ik dagelijks eet. Kat in ’t bakkie dus!

Op dag 3 startte ik met een groene smoothie en kreeg op het werk al direct de vraag: hoe voel je je? Nu ontbijt ik minimaal twee keer in de week met een groene smoothie dus was ook dit niets verrassends. Een beetje vreemd voelde het wel om als lunch een smoothie te maken, maar daarom niet minder lekker! Zowel het ontbijt als de lunch waren verrukkelijk en door de lunch in een bakje te serveren voelde het zelfs alsof ik gewoon lekker aan het eten was ๐Ÿ™‚ De porties waren vrij groot, waardoor ik tussendoor ook helemaal geen honger had. Pas ’s avonds, na mijn laatste drankje, sloeg de hongerklop toe. Aangezien ik veel sport en dus wel wat meer calorieën nodig heb dan de gemiddelde vrouw, besloot ik een stuk meloen te nemen. Extra fruit is immers altijd toegestaan tijdens de detox, yay!

IMG_20170611_142106_540.jpg

Dag 4 verliep ietsje minder vlekkeloos: in het ontbijt had ik te veel matchapoeder gebruikt, waardoor deze nogal muf smaakte. Gelukkig maakte het middagtussendoortje van die dag veel goed: de Chocolate Dream <3 Dat recept kende ik al en oh oh oh, wat is dat goddelijk lekker! ’s Avonds stond er soep op het menu, héél licht verwarmd (ideaal in mijn blender), met zeewierbacon. De soep was helaas niet zo’n succes, die heb ik niet volledig opgegeten, maar de bacon des te meer ๐Ÿ˜€ Die had ik al eerder ontdekt en vond ik al helemaal geweldig opgebakken in olijfolie, maar nu bleek dat die olie helemaal niet nodig is! Dit is de uitvinding van de eeuw, de zakken zeewierbacon zijn hier nu niet meer aan te slepen want ook manlief is fan!

Helaas had ik tijdens de nacht van dag 4 op 5 opeens wel intense honger. Zo erg dat ik met moeite insliep en de volgende dag al vóór de wekker wakker was. Niet oké. Blijkbaar waren die paar klein abrikozen die ik extra had gegeten niet voldoende. Dag 5 startte ik dan ook vol goede moed met de laatste smoothies én voldoende extra fruit. Zowel ’s ochtends als ’s middags en ’s avonds nam ik wat extra fruit en tadaaa, moeiteloos kwam ik de dag door! Op deze manier zou ik gerust nog een aantal dagen kunnen detoxen ๐Ÿ™‚ Inmiddels dienden de eerste positieve effecten zich namelijk ook al aan: mijn buik werd eindelijk een stukje platter, mijn darmen werkten op volle toeren, mijn energiepeil begon te stijgen en zelfs mijn huid leek wat gladder. Zou ik dan even doorgaan? Nee, ik besloot toch volgens planning aan de post-detox te beginnen de volgende dag aangezien ik er wel van verzekerd wilde zijn dat ik mezelf van voldoende energie zou voorzien om de laatste anderhalve week van mijn studie optimaal te kunnen presteren.

IMG_20170612_162626_029

Op naar dag 6 en 7 dus! Tja, wat kan ik daarover vertellen.. Dat is gewoon mijn manier van eten, alleen ietsje lichter. De recepten waren simpelweg weer verrukkelijk! Vooral het allerlaatste gerecht, wanneer je denkt al het lekkers wel geproefd te hebben: Tempeh Taco’s! Niet dat ik zo’n fan ben van taco’s maar deze combinatie, mmm. Nieuwe favoriet voor deze zomer, hoor!

Nu staan we weer op eigen benen: met een paar tandjes extra energie, een iets plattere buik, een iets meer stralende huid en een nieuwe portie wijsheid. Mijn eindconclusie is dat ik dolblij ben dat ik de detox direct gevolgd heb en dat ik zeker weet dat dit niet de enige keer zal zijn! Daarnaast heeft het een idee bevestigd wat al sinds mijn vorige detox in mijn hoofd speelde: zou ik niet zelf een detox kunnen maken? Het antwoord is dus luid en duidelijk: ja! Natuurlijk zou ik over een paar maanden deze detox kunnen herhalen, maar ik heb zelf ook voldoende inspiratie (en in het boek staan bovendien extra recepten) om een lekkere detox samen te stellen. Het effect van de groene smoothies op mijn spijsvertering en energiepeil heeft me bovendien weer op een andere gedachte gebracht: ik drink namelijk al minimaal twee keer per week, meestal zelfs vaker, een groene smoothie als ontbijt, maar wat als ik dat nu eens vaker zou doen? Stel dat ik élke dag een groene smoothie zou nemen als ontbijt, lunch of tussendoortje? Of dat ik één keer per week een smoothiedag zou houden? Wie weet wat voor gunstige effecten dat al kan hebben op die opgeblazen buik van mij!

IMG_20170611_140552_265

Ruim 1300 woorden verder begrijp je dat ik, ondanks alle kritiek op The Green Happiness, niets anders dan lof heb voor dit fantastische nieuwe boek. Het staat bomvol nuttige informatie over detoxen waarover je natuurlijk je eigen mening mag vormen en biedt overheerlijke recepten die je zowel in een detox als gewoon voor alledag zou kunnen gebruiken. Daarnaast krijg je toegang tot een online community waarin allerlei filmpjes van de recepten maar bijvoorbeeld ook motivatievideo’s staan. Persoonlijk had ik daar niet echt behoefte aan, maar ik heb natuurlijk wel even gespiekt: als je niet gewend bent dit soort recepten te maken is het zeker prettig even een kijkje in de keuken te nemen!

Voor mij zit de detox er in ieder geval voorlopig op! Het is dat ik zo graag sport en daarvoor toch echt wat meer voeding nodig heb, anders zou ik gerust elke week wel een paar dagen willen detoxen ๐Ÿ™‚ De meeste recepten uit de detox blijven voorlopig in ieder geval in ons repertoire voorbijkomen en de overige recepten uit het boek ga ik de komende week zeker even testen! Veel succes en vooral veel genot voor wie momenteel met de detox bezig is of hier binnenkort aan gaat beginnen. Laat je even weten hoe het jou is bevallen? Ik ben benieuwd!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.