Hartjes: 19 t/m 25 juni

Hartjes: 19 t/m 25 juni

Enjoy the little things, for one day you may look back
and realize they were the big things. – Robert Brault

Het is waar, zó waar. Je hoeft niet eens te wachten tot je met grijze haren achter de geraniums zit om je te realiseren dat het de kleine dingen zijn die je geluk bepalen. Iets liefs dat iemand tegen je zegt, waarvan diegene niet eens realiseert dat het zo’n enorme positieve invloed op jou zal hebben. Een zonnestraaltje dat precies op je gezicht valt in de trein en je glimlach verwarmt. De knuffel van een dierbare, zomaar omdat diegene van je houdt. Het zijn de kleine dingetjes waarvan je je op dat moment beseft: dit maakt mij gelukkig. Al streven we allemaal zo’n mooie grote dromen na, uiteindelijk zijn het dié momenten die de meest pure glimlach op ons gezicht toveren.

Om die momenten en talloze kleine geluksmomentjes meer, te koesteren, vertel ik je vanaf vandaag elke maandag over mijn ‘hartjes’ van de afgelopen week. Maandag is voor veel mensen nou niet bepaald hun favoriete dag van de week, dus waarom zouden we daar niet eens gebruik van maken om juist op die dag eens stil te staan bij de vele kleine geluksmomentjes die elke week weer een glimlach op ons gezicht toveren?

Laten we snel overgaan naar mijn geluksmomentjes van de afgelopen week. Natuurlijk zal ik niet álle geluksmomentjes delen, want laten we hopen dat dat er doorgaans héél veel zijn! Elke week zal ik daarom een aantal geluksmomentjes uitlichten die mij een stralende glimlach bezorgden, voor mezelf om meer stil te staan bij hoe mooi het leven ondanks tegenslagen kan zijn en voor jullie als inspiratie om je ook eens wat vaker te realiseren dat het de kleinste dingen zijn die jou zowel van binnen als van buiten van geluk laten stralen..

<3  Wandelen door Amsterdam met mijn beste vriendinnetje, al 20 jaar lang.

<3  Op het werk sloegen de stoere mannen steil achterover van mijn gezonde speculoosarretjescake. Ze waren vol lof!

<3  De afgelopen week zat ik soms zo sterk op één lijn met bepaalde collega’s dat we geen
woorden nodig hadden om elkaar uit te leggen wat we dachten.

<3  Een prachtige hardlooptraining door het bos: heerlijk ontspannen, genieten van de natuur!

<3  Deze week reisde ik als het goed is voor de allerlaatste keer als student naar Utrecht, liep ik voor de allerlaatste keer mijn vaste route door de binnenstad naar de locatie waar ik de meeste colleges heb gevolgd. Het was prachtig weer, de natuur stond in bloei en ik realiseerde me dat ondanks dat ik dolblij ben als ik straks afgestudeerd ben, ik deze jaren stiekem wel een beetje ga missen. Een jarenlange haat-liefde verhouding met Utrecht en met Universiteit Utrecht, waar ik toch ook heel veel mooie momenten heb beleefd.

<3  Een hele gezellige barbecue bij de brandweer (waar mijn man werkt): als ik terwijl ik erg moe ben en de volgende dag vroeg moet werken, toch langer blijf dan gepland, weet je dat ik het écht heel gezellig vond!

<3  Intens genieten van een treinreis: naar buiten kijken, reflecteren, niets doen. Het besef dat ik mezelf nooit rust gun, zowel lichamelijk als geestelijk, maar dat ik die rust als die zich per ongeluk op zo’n moment aandient, wel als intens geluk ervaar.

<3  Zo veel inspiratie voor mijn eigen bedrijfjes, voor een nieuwe les op de sportschool, voor mijn eigen ontwikkeling. Zo blij dat ik na jaren innerlijke strijd van mijn passies mijn beroep kan maken!

Every day may not be good, but there’s something good in every day.
–  Alice Morse Earle

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian