https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Waarom zou je investeren in een krachtige blender?

Waarom zou je investeren in een krachtige blender?

Toegegeven, vroeger kocht ik ook de allergoedkoopste keukenapparaten onder het mom van ‘als het maar doet waarvoor het bedoeld is’. Als je een smoothie kunt maken met een blender van 25 euro, waarom zou je er dan eentje kopen van een paar honderd euro? Inmiddels weet ik het antwoord op die vraag: omdat er met die blender van een paar honderd euro een wereld voor je open gaat. Daarmee wil ik niet zeggen dat jouw blender van een paar tientjes niet geschikt is voor jou: als jij alleen zachte smoothies maakt of soms een sausje of soepje wilt blenden, dan is dat prima! Wil je echter méér, wil je net als ik continu experimenteren in de keuken, wil je álle mogelijke ingrediënten aan de slag kunnen om de allerlekkerste verrassende recepten maken? Dan is het het écht waard om te investeren in een krachtige blender.

IMG_20170609_192627_062.jpg

In onze keuken staat onze Greenis Brushless Power Blender centraal: er gaat geen dag voorbij waarop deze blender geen rondjes draait. Nu had ik het geluk dat ik deze blender won via een winactie van De Groene Meisjes, maar vanaf het moment dat ik deze blender in gebruik mocht nemen besefte ik hoe waardevol een dergelijke investering is. Mijn groene smoothies maakte ik ook met mijn oude blender, maar dan sneed ik wel alles klein voordat het erin ging en was het opletten geblazen met te veel bevroren fruit. De krachtige blender die ik nu heb heeft daar totaal geen problemen mee: ik gooi er gerust een halve komkommer of een zak bevroren fruit in en binnen no-time schenk ik een gladde smoothie in mijn glas. Smoothies maken gaat zo opeens een heel stuk sneller en gemakkelijker!

Dat is echter zeker niet het belangrijkste. Veel belangrijker is dat de meeste recepten die ik maak vragen om een krachtige blender. Bliss balls kun je prima maken zonder blender, maar zijn het allerlekkerst als ze bestaan uit een egaal ‘deeg’ van dadels. Notenpasta’s? Die had ik nooit eerder gemaakt! Om noten te vermalen totdat de olie eruit vrijkomt, heb je écht een krachtige blender nodig. Geloof me, het is het waard. Hoe ideaal is het als je zelf je pindakaas of chocoladehazelnootpasta kunt maken, precies zoals jij het lekker vindt?

IMG_20170223_221825_387.jpg

Een andere openbaring was ijs: dat maakte ik al jaren met mijn oude blender en smaakte héérlijk, maar was erg dun. Echt dik ijs met de structuur van roomijs kon ik niet maken, dat kon mijn blender niet aan. Sinds ik deze krachtige blender heb tover ik de meest heerlijke romige ijsjes uit mijn blender, helemaal puur natuur <3 Hetzelfde geldt voor soepen: gooi complete pompoen en courgettes in de blender, na 7 minuten staat er een bord soep met een temperatuur van 60 graden voor je neus. Oké, dat is natuurlijk wel een enorme luxe: zelf opwarmen is uiteraard ook totaal geen punt. Belangrijk is echter wel dat de drempel om zo een gezond soepje voor de lunch te maken enorm verlaagd is: je hoeft niet meer alles klein te snijden, in een pannetje te koken en dan te pureren. Op een mooie kliekjesdag gooi je gewoon wat ingrediënten bij elkaar in de blender, zet hem aan op soep-stand en gaat lekker 7 minuten iets anders toen terwijl je soep voor je gemaakt wordt. Serieus, gezond eten is gemakkelijk, maar met een krachtige blender zelfs vele malen meer.

Er is tot nu toe niets wat deze blender niet aankan, terwijl mijn oude blender (die overigens destijds 120 euro kostte) talloze ingrediënten niet aankon. Binnen 5 minuten maak ik nu mijn eigen chocolade, binnen een kwartiertje mijn eigen pindakaas en ’s avonds bereid ik mijn groene ontbijtsmoothie voor de volgende dag in een handomdraai klaar. Zoals gezegd staat onze blender elke dag aan: voor een smoothie, voor hummus, voor meel van havermout, voor bananenijs, voor soep, voor sauzen, voor pesto, voor arretjescake, voor pindakaas en ga zo maar door.

IMG_20170308_135003_978

Ben je geen keukenprins(es), experimenteer je niet graag met ingrediënten en eet je liever heel simpel? Koop dan gerust een blender voor een paar tientjes, die kan prima het meest eenvoudige werk doen. Geniet jij er echter net zoals ik van om erop los te experimenteren in de keuken en zo veel mogelijk zelf te maken? Dan kan ik je echt aanraden te investeren in een krachtige blender. Het kost wellicht wel meer dan tien keer zo veel als de goedkoopste variant, maar geloof me dat die kosten het de komende jaren volledig waard zullen zijn. Alles wat je zelf thuis maakt, smaakt zo veel malen lekkerder! De keuken is voor mij een plek voor ontspanning, om mijn creativiteit de vrije loop te laten gaan, en dankzij onze krachtige blender zijn er talloze deuren geopend die mijn creativiteit alleen maar meer speelruimte hebben gegeven <3

Ik ben wel benieuwd, hoe belangrijk is een goede blender voor jou?

 

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.