https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

De Online Meditatie Coach: in 40 dagen leren mediteren

De Online Meditatie Coach: in 40 dagen leren mediteren

Mediteren, wie heeft er geen mening over? Wie er geen ervaring mee heeft, zet het al snel weg als ‘zweverig’. Wie er wel ervaring mee heeft, weet dat het misschien wel de meest down-to-earth activiteit is die er bestaat. Zelf geef ik meerdere keren per week tijdens mijn lessen BodyBalance 10 minuten meditatie aan sportschoolleden, maar zelden aan mezelf..

Op de één of andere manier vind ik het fantastisch anderen dat moment met zichzelf te gunnen, die bewuste aandacht voor het nu, die rust en ontspanning, maar vind ik het des te moeilijker dat allemaal aan mezelf te geven. Ik moet mezelf als het ware ‘dwingen’ om alleen met mezelf te zijn, me die tijd met mezelf te gunnen. Dat dwingen lukt wel met enige regelmaat en telkens ervaar ik dan weer wat voor een heerlijk gevoel slechts een paar minuten mediteren kan opwekken: alsof er een deken van berusting over me heen valt. Telkens ervaar ik dat weer, die enkele keer dat ik mediteer.

IMG_20160328_115640

Dat meditatie voor mij als mentaal complex in elkaar gestoken persoon een wondermiddel kan zijn, daar ben ik inmiddels wel heilig van overtuigd. Enig probleem: hoe? Hoe zet ik mezelf ertoe van mediteren een gewoonte te maken?

Daar gaat de Online Meditatie Coach me bij helpen. De Online Meditatie Coach is een soort praktische cursus waarin je in 40 dagen leert mediteren, of misschien beter gezegd: de gewoonte creëert te mediteren. De oprichters Jane & Willemijn van House of Awareness willen laten zien “dat je je leven niet radicaal hoeft om te gooien om je eigen pad te kiezen. Alles wat je nodig hebt zit al in je en draag je altijd bij je.”

“Bewust en mindful leven is voor iedereen, soms heb je alleen wat hulp of een klein zetje nodig.” Vanuit dit vertrekpunt hebben Jane & Willemijn de Online Meditatie Coach gecreëerd. Hiermee willen ze laten zien dat iedereen, dus ook jij, in 40 dagen kan leren mediteren, zodat jij jezelf op ieder moment van de dag rust kunt gunnen. Je bent nooit te oud, te jong, te nuchter of te druk om te mediteren: juist wanneer je geen tijd hebt om te mediteren, is het hoog tijd om te mediteren. Jane & Willemijn willen je met je Online Meditatie Coach laten zien dat iedereen kan leren mediteren en ervan kan profiteren. Dat klinkt als een uitdaging en die ga ik maar wat graag aan!

IMG_20170130_184558_847
Onze kleine Samba is dol op mediteren, of beter gezegd: op kopjes geven terwijl ik probeer te mediteren..

Afgelopen zaterdag ontving ik mijn eerste e-mail van de Online Meditatie Coach. Deze e-mail bevatte een heleboel tips én een werkboek met daarin de geleide meditaties en diverse extra handvatten en informatie. Tijdens de 40 dagen begeleiding die de Online Meditatie Coach mij biedt ontvang ik naast het uitgebreide werkboek elke dag een e-mail, diverse whitepapers boordevol informatie, tips en intrigerende reflectievragen, elke week twee nieuwe geleide meditaties van 5 verschillende vormen meditatie, filmpjes en op verzoek zelfs een online consult.

Je begrijpt dat ik een gat in de lucht sprong toen ik hiermee aan de slag kon gaan! Extra geweldig nieuws? Je start met slechts twee keer 3 minuten per dag. Ideaal <3 Ja, natuurlijk wil ik meer, maar juist omdat dat tot nu toe niet lukt vind ik het fantastisch dat je zo laagdrempelig start: dat maakt de stap om daadwerkelijk die gewoonte te integreren in je dagelijkse ritme veel kleiner. Goed over nagedacht, dames!

Net zoals over talloze andere dingen trouwens. Als je de hele cursus als geheel zou beschouwen, is het een behoorlijk boekwerk. Je krijgt dus veel waar voor je geld! Toch verlies je door de bomen het zicht niet op het bos, omdat elk deel van de cursus is onderverdeeld en je telkens de optie hebt om door te klikken naar méér, maar dit niet verplicht bent. Als je wilt heb je aan alleen het 12 pagina’s tellende werkboek voldoende. Wil je meer informatie, tips of handvatten, dan klik je IN het werkboek op de links naar de whitepapers en filmpjes. Jij beslist.

Knipsel2.PNG

Dat geldt voor alles wat de Online Meditatie Coach je biedt: de dames zijn ontzettend mild. Jij beslist, je doet niets goed of fout, je doet alleen je best en je doet het voor jezelf. Mooi, want mediteren is iets wat je mijns inziens ook echt niet voor een ander kunt doen. Mediteren moet je leren waarderen voor wat het JOU brengt. Ik ben razend benieuwd wat het mij brengt als ik écht 40 dagen lang twee keer per dag ga mediteren. We zijn vandaag bij dag 3 en ik ben voorlopig niet van plan om te stoppen met die twee ontspannende momentjes per dag die helemaal voor mezelf zijn <3

Uiteraard vertel ik je na dag 40 in geuren en kleuren over al mijn ervaringen, wat mediteren mij heeft gebracht en wat ik van de toekomst verwacht. Dat niet alleen: als extraatje heb ik voor jullie samen met House of Awareness een prachtige verrassing! Blijf dus vooral volgen, zowel hier als via Instagram en Facebook waar ik regelmatig iets over mijn meditatiemomentjes zal plaatjes, als jij net als ik wel een zetje richting bewust en mindful leven kan gebruiken 😉

Aangezien er zoveel meningen zijn over mediteren ben ik wel benieuwd: wat is jouw mening?

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met House of Awareness via TIM. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening. 

Volg:
Delen:

4 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.