https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Easy salty & spicy spring rolls

Recept: Easy salty & spicy spring rolls

Groenten in een plakkerig doorzichtig jasje.. Meer is het eigenlijk niet, toch? Dat klinkt niet echt aantrekkelijk, maar desondanks smaken spring rolls héérlijk! Zeker als je ze vult met de juiste combinatie van ingrediënten én als je er een smaakvol sausje bij serveert. Zo is groenten eten heerlijk en gemakkelijk: je hoeft ze alleen maar in een jasje te stoppen 😉 Oké, toegegeven, spring rolls vouwen vergt wel enige oefening (of ligt dat aan mij?), maar als je er eenmaal handigheid in krijgt ben je zo een professioneel groenteverpakker! Zo verstop je al je restjes rauwkost aan het eind van de week met gemak in een aantal spring rolls: voedselverspilling, dat is nergens voor nodig! Tevens erg handig wanneer je het druk hebt: als je altijd een pak rijstvellen in huis hebt staat er binnen no-time een gezonde maaltijd op tafel. Goed voor jou, goed voor het milieu én goed voor je portemonnee!

Tip: vind je gourmetten of fonduen altijd zo gezellig omdat je daarbij lang samen tafelt terwijl je je eten aan tafel klaarmaakt? Spring rolls lenen zich daar ook perfect voor! Zet gewoon allerlei ingrediënten op tafel, een groot bord met water en geniet van een fijne avond <3

Ingrediënten voor de spring rolls

 • Rijstvellen
 • Alles wat je lekker vindt! Mijn favorieten zijn:
  • Groenten zoals sla, komkommer, wortel, paprika, bosui, radijs en kiemen
  • Gezonde vetten zoals avocado en sesamzaadjes
  • Proteïnen in de vorm van gemarineerde tempeh
  • Verse kruiden zoals peterselie of munt

Ingrediënten voor het sausje

 • Pompoenpittenpasta
 • Sojasaus
 • Tahin
 • Chilipeper (optioneel)
 • Water

IMG_20170427_192418_371

Bereidingswijze

 • Week één rijstvel per keer in een bord met water tot het rijstvel helemaal doorzichtig en zacht is geworden.
 • Leg het rijstvel op een droog bord en beleg aan één helft met een handje ingrediënten naar keuze.
 • Vouw dan de smalle rand over je ingrediënten, vouw de beide zijkanten naar binnen en rol de spring roll op.
 • Herhaal dit voor zo veel spring rolls als je wilt 😉
 • Meng voor het saus je gelijke delen van de pompoenpittenpasta, sojasaus en tahin in een kommetje door elkaar en voeg water toe om het dunner te maken. Als je van pittig houdt, strooi er dan gerust wat chilipeper in. Proef en voeg naar wens iets extra’s toe.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Nicole ~ Heather & Lime
  31/07/2017 / 10:38

  Jum, wat ziet dit er lekker uit zeg! En zo kleurrijk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.