https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Zomerse rijstsalade

Recept: Zomerse rijstsalade

Als je mij al een tijdje volgt kan het je niet ontgaan zijn: mijn lekkerste maaltijden bestaan uit restjes. Zo’n paar keer per week doe ik moeite om een gepland gerecht in elkaar te zetten waar dan altijd weer wat restjes van in de koelkast blijven liggen, op andere dagen en bij de lunch gooi ik dan eenvoudig wat restjes bij elkaar en verbaas me telkens weer over de verrukkelijke combinaties die zo ontstaan. Een recept is er stiekem niet voor te schrijven: voor deze salade start je met een basis van rijst, die vul je aan met alle restjes groenten of peulvruchten die je maar kunt vinden en dat maak je af met een dressing en verse kruiden. Tadaaa! Maak zo veel of zo weinig als je wilt, voor een complete maaltijd of slechts een bijgerecht bij de barbecue. Je kunt met mij alle kanten op 😉

Ingrediënten 

  • Basis: rijst
  • Restjes: paprika, tomaat, komkommer, sla, erwten, broccoli, wortel, courgette, kikkererwten, bosui, spinazie, etc.
  • Dressing: olijfolie, citroensap, peper & zout
  • Verse kruiden: basilicum, peterselie, munt, koriander, etc.

IMG_20170626_182522_892.jpg

Bereidingswijze

  • Kook eventueel de rijst gaar als je deze niet als restje over had.
  • Snijd alle groenten in plakjes of blokjes.
  • Meng alles door elkaar samen met de dressing.
  • Maak af met verse kruiden.

Zo zie je maar, ik heb nu een big deal gemaakt van een recept dat niet eens een recept te noemen is. Dit zijn de allergemakkelijkste en vaak zelfs allerlekkerste maaltijden die er maar zijn en je kunt er álle kanten mee op. Dat maakt het wat mij betreft zo fantastisch: een gedetailleerd recept dat je altijd strak volgt kan héérlijk zijn, maar smaakt wel telkens hetzelfde. Dit “recept” is altijd weer een feestje omdat het er altijd weer anders uitziet en altijd weer anders smaakt! Wat ligt er bij jou momenteel in de koelkast te wachten om verwerkt te worden tot een zomerse rijstsalade?

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.