https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Hoe organiseer je je eigen bruiloft?

Hoe organiseer je je eigen bruiloft?

Afgelopen vrijdag deelde ik met trots een aantal prachtige herinneringen van wat met recht de mooiste dag van ons leven is geweest. Inmiddels zijn we dus een jaar verder en is ons al talloze keren gevraagd hoe we dit en dat en zus en zo geregeld hebben. Familieleden die anders vrij kritisch zijn complimenteerden ons op de geweldige organisatie en zelf hebben we van elk moment voor de volle 100% van genoten. Natuurlijk hoop je vooraf dat je alles tot in de puntjes perfect organiseert, maar met het regelen van je eigen bruiloft hebben de meeste mensen zeg maar 0.0 ervaring 😉 Voor iedereen die ergens in de toekomst een eigen bruiloft op de planning heeft staan, bij deze antwoord op de vier meest gestelde vragen die wij het afgelopen jaar ontvangen hebben! Volgende week zal ik een lijstje met extra tips delen: ik krijg nu alweer zin om weer een bruiloft te organiseren als ik er zelf zo over schrijf!

Hoe ver van tevoren start je met het organiseren van je bruiloft?

Zelf vonden wij een jaar om alles te organiseren heel prettig. Natuurlijk kan het in kortere tijd maar ik kan eerlijk zeggen dat wij geen enkel moment stress hebben gehad en alles precies zo hebben kunnen regelen zoals wij wensten. Toevallig ken ik een aantal stelletjes dat hun bruiloft op kortere termijn heeft georganiseerd en van hen kreeg ik mee dat zij meer stress ervoeren en af en toe op hun tweede of zelfs derde of vierde keus uitkwamen omdat bijvoorbeeld hun droomlocatie al eerder bezet was. Wij hebben de locatie van ons feest een jaar van tevoren vastgelegd en maar goed ook, want ondanks dat wij op een donderdag trouwden bleek later dat er ná ons een tweede stel bij dezelfde locatie is geweest. Gelukkig voor ons hadden wij inmiddels al ‘ja’ gezegd tegen onze droomlocatie 🙂

Hoe plan je de dag in?

Natuurlijk plan je de dag in precies zoals jij zelf wilt, maar er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan of je je gasten wilt laten wachten terwijl jullie foto’s maken, aan of je een aparte receptie wilt houden of iedereen wilt uitnodigen op je feest en met wie je dineert. Zorg vooral dat je RUIM plant: je wilt je op deze dag absoluut niet hoeven te haasten en enig moment moeten missen. Wij hadden overal ruim de tijd voor en moesten zelf na het maken van de foto’s zelfs even wachten: heel fijn om even van die rust samen te genieten! Als wij nogmaals deze dag zouden moeten organiseren zouden we exact dezelfde planning hanteren: wij hebben ons ’s ochtends eerst apart van elkaar klaargemaakt, vervolgens is mijn man mij komen ophalen om foto’s te maken en pas ’s middags hoefden de gasten aan te treden voor de ceremonie. Direct na de ceremonie hebben we met de gasten getoost op de feestlocatie, vervolgens hebben we samen met hen foto’s gemaakt en samen gedineerd. ’s Avonds vanaf 19.00 werden alle overige gasten ontvangen en hebben we met z’n allen uiteraard tot in de late uurtjes gefeest. Voor iedereen ideaal!

Kevin&Giulia-20.jpg

Welke spullen neem je zelf mee?

Geen! Je hebt zo’n prachtige jurk aan, je bent een plaatje om te zien en dat wil je niet verpesten met een tasje of je telefoon. Natuurlijk is het praktisch om bepaalde spulletjes de hele dag in de buurt te hebben, maar zorg er dan voor dat je dit in een tasje stopt dat iemand anders voor je draagt. Zelf had ik uiteraard zakdoekjes bij, mijn telefoon, make-up om bij te werken en een tweede paar schoenen om op te dansen. Uiteraard gingen ook mijn hardloopschoenen mee in een aparte tas om foto’s te maken 😉 Als je andere foto-attributen hebt die echt bij jou of jullie passen, neem ze mee! De foto’s van mij in mijn trouwjurk met mijn hardloopschoenen zijn me nu ontzettend dierbaar, terwijl het slechts een paar minuten tijd (en overigens ook heel wat plezier) kostte!

Dé hamvraag: hoe ga je als bruid naar het toilet?

Wat heb ik gelachen om deze kwestie! Vooraf maakte ik me zó druk om de vraag hoe ik in hemelsnaam met die prachtige maar enorme jurk naar het toilet moet gaan en dat terwijl ik normaal gesproken dus zo’n 10 keer per dag naar het toilet ga. De dagen voor de bruiloft dronk ik al minder en op de dag zelf zo min mogelijk, alles om maar zo veel mogelijk bij het toilet uit de buurt te hoeven blijven. Toen eenmaal de eerste keer daar was, voorafgaand aan de ceremonie, ging mijn getuige mee om me te helpen. Eigenwijs als ik ben wilde ik het eerst zelf proberen en stond zij op wacht voor als ik verdwaald zou raken in mijn jurk. Geloof me, na dat moment was ik zó opgelucht en heb ik al zó gelachen om al die zorgen: nergens voor nodig! Je tilt gewoon je hele jurk op, propt zoveel mogelijk van de jurk in je hoepel en gaat vervolgens achterstevoren op het toilet zitten – met je gezicht naar de stortbak dus. Wel even opletten dat je je hele jurk binnenboord hebt voordat je de toiletdeur dichtdoet en als je opstaat weer dat je je jurk pas weer uit de hoepel laat vallen als je ver genoeg van het toilet verwijderd bent. Piece of weddingcake!

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.