https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Producten die je helpen minder afval te produceren + KORTINGSCODE

Producten die je helpen minder afval te produceren + KORTINGSCODE

Elke week een paar plastic tasjes in de supermarkt, plastic folie om je aangesneden groenten en fruit in de koelkast in te bewaren, met regelmaat een nieuwe tandenborstel omdat de oude versleten is, plastic vorkjes en lepels om onderweg iets te eten, elke dag een aantal wattenschijfjes die de prullenbak verdwijnen nadat ze je make-up hebben opgezogen.. Zó veel onnodig afval dat na verloop van tijd verandert in een enorme smerige plasticsoep. Zo hoeft het niet te zijn: we kunnen prima met véél minder plastic!

Als de vraag naar plastic afneemt, zal ook de productie ervan dalen. Laten we dus met z’n allen eens wat minder om plastic vragen πŸ™‚ Om die missie een boost te geven bracht ik onlangs een bezoekje aan de webshop Babongo, waar ik een aantal producten bestelde die me één keer iets kostten en vervolgens héél veel afval zullen besparen! Speciaal voor jullie heb ik nu samen met Babongo een mooie kortingscode geregeld, zodat het jullie nóg minder kost om een kleine investering in ons milieu te doen πŸ™‚

Eerst zal ik jullie even mijn buit laten zien, ter inspiratie:

IMG_20170824_141503_131-02

Een plastic zakje voor de perziken, een plastic zakje voor de zoete aardappelen, een plastic zakje voor de peren.. Afwegen gaat immers niet anders, dus móet je wel voor elk product een plastic zakje gebruiken, die gelukkig toch gratis worden verstrekt door de supermarkt. Geen probleem voor je portemonnee, maar wel voor het milieu! Dat is niet meer nodig als je voortaan zelf je herbruikbare zakjes meebrengt: gemaakt van biologisch katoen, wasbaar en talloze keren herbruikbaar! Stop gewoon altijd deze tasjes in je boodschappentas en je bespaart elke boodschappenronde een heleboel plastic πŸ™‚

Eenmaal thuis gebruik je wellicht slechts de helft van een paprika of citroen en hebt twee keuzes voor de andere helft: weggooien of in folie verpakken en bewaren. De ene manier verspilt voedsel, de andere manier verpakkingsmateriaal. Daarvoor is een hele schattige oplossing: food huggers. Deze siliconen wraps sluiten netjes om al je groenten en fruit en zelfs als deksels op potten en flessen, waardoor al je voedsel langer vers blijft zonder extra verpakkingsmateriaal te verspillen!

IMG_20170824_141110_777-01.jpeg

Als je onderweg iets moet eten en geen bestek bij je hebt, wat doe je dan? Dan krijg of koop je vaak een plastic spork: een half vork-half lepel gevalletje. Stop nou voortaan gewoon je eigen bamboe spork in je tas en je hoeft nooit meer onnodig plastic bestek te verspillen πŸ™‚

IMG_20170824_110542_644-01.jpeg

Weer zoiets waar je belachelijk veel afval mee produceert, althans de meeste vrouwen onder ons, zijn wattenschijfjes. Persoonlijk gebruik ik er een stuk of 3 per dag, tientallen verpakkingen per jaar.. Deze wasbare wattenschijfjes waren voor mij dan ook de ontdekking van de eeuw! Voor minder dan een tientje krijg je er 10, die je elk meer dan 300 keer kunt wassen, dus als ik er 3 per dag gebruik is dat is genoeg voor.. *even uitrekenen* zo’n 3 jaar!

IMG_20170824_110834_748-01.jpeg

Om maar even tussen de badkamerspullen te blijven: hoe vaak verwissel jij je tandenborstel? Als het goed is regelmatig, want die haartjes blijven niet eeuwig je tanden blinkend schoon poetsen.. Dat is dus telkens weer een plastic tandenborstel die bijna regelrecht de plasticsoep in verdwijnt. Vervang deze eenvoudigweg door een bamboe tandenborstel die biologisch afbreekbaar is en je bent een heel stuk liever voor het milieu!

Zo ongeveer hetzelfde geldt voor een eeltvijl: vaak een soort puimsteen op een plastic houder. WHY?! Als je toch alleen de puimsteen nodig hebt, dan koop je toch gewoon alleen de puimsteen?

IMG_20170824_110149_730-01.jpeg

Het laatste badkamerproduct dat ik aanschafte was een zéér aparte deodorant. Zo natuurlijk heb je ze nooit gezien πŸ˜‰ Dit is een deodorant stick gemaakt van aluin zoutsteen die verder niets bevat: geen aluminium, geen chloorhydraat, geen alcohol, geen parfums, geen parabenen, geen kleurstoffen en geen conserveringsmiddelen. Daar houd ik van! Je gebruikt de deodorant simpelweg door deze even nat te maken met water en dan onder je oksel te wrijven. Vervolgens droog je de stick weer en stopt ‘m weer fijn in de volledig afbreekbare kurken houder. Als fanatiek sporter lijkt mijn oordeel wel redelijk veelzeggend aangezien ik dagelijks redelijk wat zweet creëer: het werkt. Geen chemische rotzooi die je met volle kracht op je huid hoeft te spuiten, maar simpelweg één (oké, misschien twee als je intensief sport) keer met deze zoutsteen onder je oksel aaien en you’re ready to go!

IMG_20170823_163535_692-01-01 (1)

Oké, stiekem was dat niet het laatste badkamerproduct, maar het laatste product uit mijn bestelling vervangt niet zozeer een minder duurzame variant: het is een bamboe massageborstel met kokosvezel haren, speciaal voor body brushing. Over de voordelen daarvan zal ik je binnenkort meer vertellen!

In de webshop van Babongo vind je véél meer van dit soort producten, allemaal gemakkelijker groener te leven: ‘makes it easy going green’ <3 Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare siliconen boterhamzakjes, zero plastic afwasborstels en shampoo in de vorm van een zeepstuk! Speciaal voor jullie heb ik een kortingscode geregeld die alleen vandaag t/m aanstaande maandag geldig is, dus wees er snel bij! Extra snel zelfs als je GRATIS een soapbar naar keuze bij je bestelling wilt ontvangen: de eerste drie van jullie die onderstaande kortingscode gebruiken voor hun duurzame bestelling ontvangen zo’n soapbar cadeau!

Wat is je excuus? Goed voor jouw portemonnee, goed voor het milieu én goed voor je geweten! Klik snel hier om naar de shop van Babongo te gaan en bespaar van 25 t/m 28 augustus 10% op je hele bestelling (uitgezonderd afgeprijsde producten) met de code zerowaste! Treuzel niet, want die gratis soapbar voor de eerste drie bestellers wil je niet mislopen!

Laat je mij weten wat je besteld hebt om jouw leven een stukje groener te maken? Ik ben heel benieuwd! Natuurlijk houd ik jullie ook op de hoogte van onze duurzame avonturen πŸ™‚

 

 

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 25/08/2017 / 16:17

  OMG! Die food huggers, die MOET ik gewoon hebben, zalige tip! ;-D Heel leuk artikel ook!

 2. 25/08/2017 / 16:48

  Die food huggers kende ik nog niet! Wat apart! Ik doe mijn halve paprika vaak in een plastic zakje in de koelkast inderdaad. Dus het zou zeker plastic schelen. Het lijken me mooie producten.

  • 26/08/2017 / 20:56

   Precies, daar zijn ze voor, om dat te besparen! Ideaal en ook nog eens vrolijk πŸ™‚

 3. 25/08/2017 / 17:01

  Goede tips! De meeste kende ik wel. Ik denk dat ik wel een bamboe tandenborstel wil. En zakjes voor je groenten, kun je ook heel goed zelf maken. πŸ™‚
  Ik had ooit trouwens standaard een vork in mijn tas…. Is niet handig als je dat vergeet en ergens naar binnen moet waar ze dat als wapen zien. Oops! En dan inleveren, bonnetje en daarna weer ophalen. LOL

  • 26/08/2017 / 20:57

   Woeps, dat is lastig inderdaad als je een vork ‘als wapen’ bij je hebt, hihi. Dat is met een bamboe exemplaar hopelijk minder het geval πŸ˜›

 4. 25/08/2017 / 17:13

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb laatst ook de foodhuggers bij Babongo besteld, samen met de avocado hugger , die is ook zoooooo handig!

 5. 26/08/2017 / 13:39

  HΓ©, wat een goede tips! Ben absoluut voorstander van minder plastic. Loop al jaren met m’n eigen tasjes de supermarkt in. Die food huggers ken ik niet. Goede oplossing. En ik ben enorm benieuwd naar die deo!

  • 26/08/2017 / 20:57

   Wat goed dat je al jaren je eigen tasjes meeneemt! Leuk hΓ¨, al die nieuwe producten! Die deo is echt ideaaaaaaaaaaal πŸ˜€

 6. 27/08/2017 / 16:43

  Leuek tips! Ik sta er soms nog te weinig bij stim denk ik…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.