https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Tips voor het organiseren van je eigen bruiloft

Tips voor het organiseren van je eigen bruiloft

Hét feest van jullie leven, het feest waarmee je jullie liefde viert, het feest dat de allermooiste dag van jullie leven moet worden.. Er ligt nogal wat druk op het organiseren van je eigen bruiloft! Gelukkig zijn er altijd al mensen die je voor zijn gegaan en die je van tips kunnen voorzien 😉 Vorige week gaf ik al antwoord op de vier meest gestelde vragen die wij het afgelopen jaar ontvingen, vandaag geef ik je acht extra tips voor het organiseren van je eigen bruiloft! Hebben jullie als aanstaand bruidspaar nog andere vragen of hebben jullie als ervaringsdeskundige juist extra tips? Laat ze gerust achter in de reacties!

8 tips voor het organiseren van je eigen bruiloft:

 • Bespaar niet op fotografen en videografen: je wilt optimaal van deze dag genieten maar ongetwijfeld ga je zo veel ervaringen opnieuw willen beleven. Vooral onze trouwclip van slechts een paar minuten is een waar genot om telkens weer even terug te kijken en weer helemaal op te gaan in het gevoel van die dag. Hoe prijzig het ook is, het is het driedubbel en dwars waard!
 • Zorg dat iemand in je naaste familie naald en draad bij zich heeft. Je weet maar nooit waar je in blijft hangen met je lange jurk of wanneer er iets omhoog gestikt moet worden. Deze tip vond ik zelf op internet en mijn moeder keek me nogal raar aan toen ik haar vroeg naald en draad mee te nemen, maar uiteindelijk heeft het onze openingsdans gered!

Kevin&Giulia-20.jpg

 • Let er bij de keuze van je locatie op dat je zowel binnen als buiten mogelijkheden hebt. Wij trouwden in hartje zomer en wilden per se buiten feest vieren, maar het zou zomaar met bakken uit de lucht kunnen vallen dus we moesten wel naar binnen kunnen uitwijken indien nodig. Gelukkig voor ons was dat op dé dag absoluut niet het geval!
 • Maak met het personeel van je trouwlocatie een duidelijke planning en spreek goed af wie het aanspreekpunt is. Wij hebben van tevoren een gedetailleerd tijdspad overlegd en hebben de rest overgelaten aan communicatie met onze ceremoniemeester. Zo heeft het personeel ons geen enkel moment aan te hoeven spreken en liep alles vlotjes door.

Kevin&Giulia-413

 • Zorg dat je vooraf duidelijk afspreekt met het personeel van je trouwlocatie hoeveel drankjes en hapjes je wilt laten serveren en wat je budget is. Wij hebben onze gasten niets tekort laten komen, personeel liep continu rond met drankjes en hapjes die we zelf vooraf hadden uitgezocht, maar we hadden wel een bedrag afgesproken waarbij ze ons zouden waarschuwen: mocht er al voor dat bedrag gedronken zijn, dan zouden ze ons vragen of ze in hetzelfde tempo moesten blijven door schenken of dat ze iets minder drank moesten gaan serveren om de kosten te drukken. Tot dat moment is het gelukkig niet eens gekomen 🙂
 • Laat je DJ of bandje inspelen op het publiek: als zij genieten van jullie feest, genieten jullie ook. Wij hadden vooraf doorgegeven dat we geen Nederlandstalige muziek op ons feest wilden, maar de DJ had op een bepaald moment door dat onze gasten daar wel zin in hadden en draaide het toch. Daar hebben wij ons geen moment aan geërgerd: onze gasten genoten met volle teugen en de glimlach was niet van ons gezicht af te vegen.

Kevin&Giulia-294.jpg

 • De állerbelangrijkste tip: blijf bij jezelf! Het is JULLIE dag, waar jullie de rest van je leven op terugkijken. Je trouwt omdat je van elkaar houdt, om wie je bent. Waarom zou je je op deze dag dan voordoen als iemand anders? Een eenvoudig voorbeeld: veel bruidjes steken hun haren op en dat is prachtig, maar ik houd van eenvoudig klassiek en vind mezelf mooier met haren rondom mijn gezicht. Een proefkapsel door de kapster dat hierop gebaseerd was leek mooi, maar diep van binnen was ik er niet gelukkig mee. Een paar dagen lang bleef ik erover piekeren en op enig moment besloot ik zelf met mijn proefsluier aan de slag te gaan. Dat resulteerde ik een heel eenvoudig kapsel, maar wel precies zoals dat bij mij past. De foto die ik vervolgens naar mijn moeder, schoonmoeder en schoonzusje stuurde ontving véél meer lof dan de foto van mijn officiële proefkapsel: dit was ik. Een tweede voorbeeld: een bruidstaart is vaak chique en romantisch, maar wij zijn eigenwijs en houden van humor. Wij lieten de bruidstaart maken door vrienden en zij maakten deze precies zoals dat bij ons past: de taart stond in het teken van onze moestuin en onze katten, was vrolijk en kleurrijk en smaakte net zo heerlijk als een klassieke taart! Zo kan ik voorlopig wel doorgaan: onze bedankjes waren zaadjes in een potje met een kaartje eromheen, aangezien wij dol zijn op tuinieren in onze moestuin. Onze trouwkaart was niet klassiek maar een soort striptekening van ons tweeën met onze twee katten. Onze openingsdans was een romantische én grappige compilatie van vier dansstijlen, want aangezien wij samen al jaren dansten wilden we wel iets spectaculairs laten zien.
 • Dat brengt me direct op de laatste tip: houd je bruiloft persoonlijk. Het is de dag waarop je jullie liefde viert, samen met alle mensen die je liefhebt. Het voelt dan ook fantastisch om die mensen zoveel mogelijk te betrekken bij je dag. Onze trouwkaart is ontworpen door mijn broer, onze bruidstaart is zoals gezegd gemaakt door vrienden, een vriend van mijn man was onze fotograaf, een gezamenlijke vriend van ons heeft samen met een collega onze hele dag gefilmd, onze trouwauto was van het werk van mijn man en zijn collega’s vormden een fantastische erehaag na afloop van de ceremonie. Wij hebben onze dag helemaal zelf georganiseerd, maar het was nooit zo prachtig geweest als het nu was zonder alle liefde die onze vrienden en familie erin hebben gestoken. Perfectie bestaat niet, maar deze dag kwam er toch wel zéér dichtbij <3

Kevin&Giulia-81.jpg

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 06/09/2017 / 14:13

  Leuke tips! Mijn zus gaat over een paar maanden trouwen en ik probeer haar zoveel mogelijk met de organisatie van het bruiloft te helpen! Ik denk dat het echt verstandig is om met een personeel af te spreken dat ze ons waarschuwen als een bedrag van hapjes en drankjes wordt overstegen. Bedankt voor het advies!

  • 06/09/2017 / 23:20

   Wat fijn om te horen en héél veel plezier met de voorbereidingen en de grote dag zelf! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.