https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Italiaanse amandelkoekjes

Recept: Italiaanse amandelkoekjes

Pasta di mandorla fatte in casa <3 Zo’n Italiaanse zin klinkt al heerlijk, toch? Net zoals deze koekjes! Die proefde ik met Pasen bij mijn familie in Italië – van de allerbeste patisserie, aldus mijn tante. De koekjes waren mierzoet maar vol van smaak. De smaak van pure amandelen met véél suiker. Onderweg naar Nederland had ik het recept voor een eenvoudige gezondere versie al tot in de puntjes uitgedacht en eenmaal thuis stonden de koekjes dan ook in no-time op tafel. Het recept ging ter goedkeuring via WhatsApp weer naar Italië en twee dagen later ontving ik al een foto van de door mijn nichtje gemaakte koekjes met de verlossende woorden:

Buoniiii
Grazie per la ricetta
ūüôā

Ingrediënten

  • 400 gram amandelen
  • 200 gram dadels
  • 1-2 theelepeltjes citroensap
  • Snufje vanille
  • Snufje zout

IMG_20170416_170202_304.jpg

Bereidingswijze

  • Blend eerst de amandelen in een krachtige blender of keukenmachine tot ze verpulverd zijn. Kan je blender of keukenmachine dit niet aan, dan kun je in dit recept wellicht ook amandelmeel gebruiken in plaats van amandelen.
  • Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en blend tot een stevige smeuïge massa.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wees lekker creatief bij het vormen van de koekjes! Versier eventueel met wat kokosbloesemsuiker of extra amandelen.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @bijmamathuis in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.