https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: de Online Meditatie Coach

Review: de Online Meditatie Coach

“Op de één of andere manier vind ik het fantastisch anderen dat moment met zichzelf te gunnen, die bewuste aandacht voor het nu, die rust en ontspanning, maar vind ik het des te moeilijker dat allemaal aan mezelf te geven. Ik moet mezelf als het ware ‘dwingen’ om alleen met mezelf te zijn, me die tijd met mezelf te gunnen. Dat dwingen lukt wel met enige regelmaat en telkens ervaar ik dan weer wat voor een heerlijk gevoel slechts een paar minuten mediteren kan opwekken: alsof er een deken van berusting over me heen valt. Telkens ervaar ik dat weer, die enkele keer dat ik mediteer.”

Een quote van mezelf, inmiddels méér dan 40 dagen geleden.. Van “die enkele keer dat ik mediteer” was in de 37 dagen volgend op bovenstaande uitspraak geen sprake meer: twee keer per dag – oké, soms slipte er een meditatiemomentje tussendoor – nam ik zo’n 3 tot 10 minuten de tijd voor mezelf. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht het niet te doen als ik geen héél goed excuus had: ik volgde immers een cursus en daar hoor je je huiswerk braaf voor te doen. Precies wat ik nodig had..

Zoals ik twee maanden geleden schreef is de Online Meditatie coach een praktische cursus waarin je in 40 dagen de gewoonte creëert te mediteren. “Bewust en mindful leven is voor iedereen, soms heb je alleen wat hulp of een klein zetje nodig.” Elk excuus om niet te mediteren is ongeldig: als je openstaat om te profiteren van de voordelen van mediteren, kun je het leren. Geen tijd? “Juist wanneer je geen tijd hebt om te mediteren, is het hoog tijd om te mediteren.”

In de 40 dagen van de Online Meditatie Coach ontving ik naast het uitgebreide werkboek elke dag een e-mail, vele whitepapers boordevol informatie, tips en intrigerende reflectievragen, elke week twee nieuwe geleide meditaties (5 verschillende meditatievormen), filmpjes en zelfs een online consult.

IMG_20170819_091350_360

De dames, Jane en Willemijn van House of Awareness, hebben werkelijk aan alles gedacht. De cursus start met slechts twee keer 3 minuten mediteren per dag: 6 minuten op een dag kun je écht wel vrijmaken. Door die drempel zo laag te leggen, is het veel gemakkelijker om eroverheen te stappen. Ben je eenmaal over die drempel heen, dan lukt het prima om gedurende de dagen uit te breiden naar twee keer 5 minuten en zelfs twee keer 10 minuten per dag. Stiekem sluipt de gewoonte er zo vanzelf in..

De grote vraag is natuurlijk: is mediteren een gewoonte geworden? Oftewel: werkt de Online Meditatie Coach? Mijn korte antwoord: ja! Mijn iets uitgebreidere antwoord: mediteren is een gewoonte geworden, maar dat betekent niet dat ik het elke dag doe. Huh?! Waarom noem je het dan een gewoonte? Dat leg ik je morgen uit! Om de spanning erin te houden 😉 Heel stiekem echter vooral omdat ik je zó veel te vertellen heb dat deze blog anders wel héél lang zou worden.. Ten derde, last but not least, omdat ik morgen een wel héle speciale verrassing voor je heb! <3

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met House of Awareness via TIM. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening. 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.