https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Gebruik de ‘done-list’ om meer gedaan te krijgen

Gebruik de ‘done-list’ om meer gedaan te krijgen

Herken je dat? Paginalange to do-lijstjes opstellen en ze nóóit afkrijgen? We raken gestrest als we zien wat er nog allemaal moet gebeuren en worden boos op onszelf omdat we het niet gehaald hebben alles te doen. Echt ontspannen op de bank zitten kunnen we vervolgens niet, want dat hebben we niet verdiend! Ja, herkenbaar? Draai de boel dan eens om!

Steeds focussen we ons op alles wat we niet gedaan hebben, maar vergeten daarbij te kijken naar wat we wél gedaan hebben! Je mag jezelf best een schouderklopje geven voor alles wat je wél af hebt gekregen. Gun jezelf daarom eens de ruimte om de boel om te draaien: in plaats van een ‘to do-list’, maak je een ‘done-list’!

Done-list

Hoe werkt dat? Stiekem weet je echt wel wat belangrijk is: als iets écht prioriteit heeft en écht gedaan moet worden, vergeet je dat zeker niet. Probeer daarom eens niet allerlei doelen voor jezelf te stellen, maar kijk eens wat je allemaal bereikt als je jezelf op een dag gewoon de tijd gunt van alles te doen. Maak dus géén to do-list, ook al weet je dat er van alles moet gebeuren. In plaats daarvan ga je gewoon lekker aan de slag! Neem vervolgens een moment de tijd om een heel ander soort lijstje op te stellen: schrijf bovenaan je lijstje ‘Done’ en noteer daaronder alles wat je vandaag gedaan hebt. Zie je dat dat veel meer is dan je voor je gevoel hebt gedaan? Wees dus trots op jezelf! Ook al heb je misschien niet alles gedaan wat je wilde doen, je hebt wél veel gedaan.

IMG_20170519_215934_393

Deze methode zorgt er misschien niet direct voor dat je meer gedaan krijgt, maar het zorgt er wel direct voor dat jij een veel beter gevoel over jezelf krijgt. Daardoor kun je beter ontspannen, krijg je meer energie en kun je uiteindelijk veel meer doen! Steeds wanneer je ziet hoeveel je bereikt hebt, weet je dat je hard gewerkt hebt. Wat je die dag niet hebt kunnen doen, komt vanzelf een andere dag wel op de ‘done-list’ te staan. Vanavond echter, mag je jezelf rust gunnen, want dat heb je wél verdiend!

Zo, even mijn pen pakken.. Artikel schrijven: done!

Heb jij wel eens een ‘done-list’ gemaakt?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.