https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Koken met Van Beekum Specerijen

Review: Koken met Van Beekum Specerijen

Wat hebben de heerlijke Italiaanse, Mexicaanse en Indiase keuken gemeen? Of de Thaise, Griekse en Chinese keuken? Ze weten hoe ze kruiden en specerijen moeten gebruiken. Kruiden en specerijen maken de maaltijd. Met de juiste toepassing en combinatie kun je op basis van de meest eenvoudige ingrediënten de meest smaakvolle gerechten maken. Een Indiase curry tover je zo om naar een Thaise variant door simpelweg de garam masala te verwisselen voor specerijen als citroengras, laos, gember en koriander. Een Libanese tabouleh wordt extra fris dankzij de toevoeging van sumak en havermoutpap krijgt een compleet ander imago als je het eenmaal geproefd hebt met pumpkin spices <3

Koken is experimenteren

Mensen vragen mij regelmatig hoe ik op de ideeën voor mijn recepten kom. Nou, ik pluk gewoon wat er in onze tuin groeit of koop wat er in de aanbieding is in de supermarkt of op de markt en breng dat op smaak met telkens weer andere kruiden en specerijen. Zo ontstaan de meest verrassend lekkere gerechten en is gezond eten werkelijk nooit saai!

11

Wij hebben welgeteld twee keukenkastjes bomvol kruiden en specerijen in onze keuken en daar kwamen onlangs weer een paar nieuwe aanwinsten bij. Wij bestelden een aantal potjes uit het enorme assortiment van Van Beekum Specerijen en konden daar de volgende dag al mee aan de slag! Inmiddels zijn er al de nodige pumpkin spice ontbijtjes, frisse taboulehs en magische rijstepapjes de revue gepasseerd. Tot voor kort wist ik niet eens waar sumak naar smaakt en wat ik met lavendel kon koken, nu ben ik er dol op. Dat is het leuke van zo’n enorme webshop: je waant je in een waar smakenparadijs waarvan je niet eens alles kent. Geweldig, toch? Dát is koken. Niet altijd maar die gerechten die je inmiddels met je ogen dicht kunt maken op tafel zetten, maar jezelf verrassen met nieuwe specerijen en daar lekker mee experimenteren. De vraag ‘wat moeten we nu weer eten?’ is zo echt verleden tijd. Iedereen kan lekker koken met zo’n ruime keus aan kruiden en specerijen!

Meer dan in de supermarkt

Natuurlijk vind je in elke supermarkt al een ruim assortiment aan smaakmakers die iedereen kent: basilicum, tijm, peterselie, gember, kerrie, paprikapoeder en de rest kun je zelf wel aanvullen 😉 Wil je echter echt de keukenprins(es) uithangen, dan is het zonde om je te beperken tot het standaardassortiment. Waarom niet ook eens koken met sumak, lavendel of rookaroma? Waarom genoegen nemen met die paar kruidenmixen, als je online de keus hebt uit meer dan 100 varianten? Van Beekum Specerijen produceert en levert al sinds 1908 talloze kruiden, specerijen en mixen. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen zij je helpen met al je vragen over kruiden en specerijen en dat is fijn! Vraag de gemiddelde supermarktmedewerker maar eens naar het gebruik van sumak: zo’n driekwart van het personeel zal niet eens van het bestaan ervan weten.

5

Mijn ervaring met Van Beekum Specerijen is dan ook erg positief! Een ontzettend ruim assortiment, persoonlijk contact, scherpe prijzen en snelle levering. Bij de meeste kruiden en specerijen kun je zelfs kiezen uit diverse hoeveelheden: zo is de drempel laag om eens iets nieuws uit te proberen met een klein potje, terwijl je van je favoriete kruiden lekker voordelig een grotere voorraad in kunt slaan. Je begrijpt dat ik na die eerste moeilijke keuze voor een aantal kruiden en specerijen inmiddels alweer een verlanglijstje heb opgesteld voor wat ik de volgende keer wil gaan bestellen 😀 ..

Ken jij alle kruiden en specerijen uit het assortiment van Van Beekum Specerijen of zitten er voor jou ook interessante nieuwelingen tussen?

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Beekum Specerijen. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.