https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

VegFest 2017: inspiratie, gezelligheid en héél veel vegan taartjes

VegFest 2017: inspiratie, gezelligheid en héél veel vegan taartjes

Wat was het een feest vorig weekend! Was jij erbij? Als veganist kun je nauwelijks om VegFest heen, maar als niet-vegan heb je wellicht geen flauw idee waar ik het over heb. No worries, ik zal je eens uitgebreid vertellen en laten zien waarom VegFest voor iederéén een feest is!

med_res (17).jpeg

med_res (15).jpeg

Droog brood en blaadjes sla?

Stiekem is VegFest misschien wel het meest interessant voor alleseters die denken dat veganisten leven op blaadjes sla en droog brood. Serieus, besteed 10 euro aan een kaartje  voor VegFest en je ogen worden geopend. Je kijkt je ogen uit. Standhouders vertellen dat mensen blijven vragen of hun taartjes en cupcakes wel écht 100% plantaardig zijn? Ja, echt!

med_res (14).jpeg

med_res (16).jpeg

Vegan Feest

Dit jaar vond alweer de 4e editie van VegFestNL plaats, in het Beatrixgebouw in Utrecht. VegFestNL inderdaad, want VegFest wordt in diverse landen georganiseerd en wordt steeds populairder. Hoera!

VegFest is zoals de naam al verklapt een veganistisch feest. Een feest dat wordt gevierd met muziek, kookdemonstraties, lezingen en héél veel veganistisch eten. Dat feest wordt natuurlijk vooral door vegans zelf gevierd, maar is juist voor niet-vegans ook enorm interessant! Als veganist vind je vooral veel herkenning: allerlei merken die je kent, producten je waar je al eens van hebt gehoord en zelfs heel veel bloggers en vloggers die je volgt waarmee je een praatje kunt maken. Fantastisch! Als niet-vegan is het vooral een openbaring: je zoekt misschien het verse fruit en de blaadjes sla, maar die zul je weinig tegenkomen. Je wordt daarentegen doodgegooid met vegan broodjes, taartjes en burgers! Menig niet-vegan beseft zich na een bezoekje aan VegFest dat veganistisch eten helemaal niet zo saai en moeilijk is. Je hoeft natuurlijk niet direct 180 graden om te slaan, maar ik durf erom te wedden dat je na deze dag moeiteloos eens wat vaker je stukje vlees vervangt voor zo’n lekkere burger en je je visite dolgraag verwent met zo’n prachtig veganistisch gebakje 😉

med_res (10).jpeg

med_res (9).jpeg

med_res (13).jpeg

De buit

Even een greep uit alles wat wij afgelopen zaterdag geproefd hebben: een vegan nugget, een hapje bananenbrood, een hapje no-cheesecake, een stukje chocolademuffin, een half groenteballetje, een stukje chocoladetaart, een stukje algenburger, een multivitaminesnoepje, een stukje speculaastaart en een weedburger. Er was natuurlijk nog véél meer, maar dat paste er helaas niet meer in 😉

med_res (12).jpeg

med_res (11).jpeg

Daarnaast hebben we weer veel geleerd over duurzaam leven, want veganisme gaat niet alleen over eten! De buit die mee naar huis ging bestond uit: een organische trui en een roestvrijstalen rietje van Zaralima, olijfhouten bestek van ShopZuiver, een ChufaMix om zelf plantaardige melk te maken, chocolade van iChoc en van Kändi, multivitamine snoepjes van Yummygumms, een Vegobar, algenburgers van It’s Greenish, crackers van Terrasana en twee gebakjes van Sharp Sharp. Je begrijpt dat ik voorlopig wel een tijdje kan nagenieten van dit weekend én dat er heel wat leuke blogs op de planning staan!

Ben jij ook naar VegFest geweest en/of ben je van plan om volgend jaar te gaan? Ik kan het je zéker aanraden! Laat het me vooral weten als je volgend jaar (27 & 28 oktober 2018) gaat, dan maken we daar even gezellig een praatje 🙂

med_res (8).jpeg

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.