https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

De 5 best bekeken recepten van 2017

De 5 best bekeken recepten van 2017

Nu het jaar bijna ten einde komt, wordt het tijd om de statistieken op te maken.. Met nog precies één maand te gaan leek het me leuk jullie te laten zien wat de best bekeken recepten van 2017 tot nu toe zijn geweest. Deze donkere winterdagen zijn natuurlijk een uitgelezen kans om deze succesrecepten te maken! Laat je me weten of je vindt dat ze hun plaats in de top 5 waard zijn? 😉

Speculoosarretjescake

Arretjescake, wie kent het niet? In onze streek in ieder geval niemand. Het is dé welbekende veel te lekkere caloriebom waar elke chocoladeliefhebber dol op is. Favoriet op feestjes, want héél gemakkelijk zelf te maken. Helaas iets minder favoriet voor de lijn, want die slechts enkele ingrediënten die je nodig hebt zijn wel ontzettend ongezond..

Natuurlijk is af en toe ongezond júist gezond, maar wil je voor die andere 9 van de 10 keer een gezondere traktatie? Zoek dan niet verder! Na het proeven van deze voedzame speculoosarretjescake wil je waarschijnlijk gewoon alle tien de keren het liefst deze versie..

Speculoosarretjescake

Polpettine al gusto pizza

Stel je eens even voor: de smaak van pizza, maar dan in een hapklaar kerngezond klein balletjes, krokant van buiten en zacht van binnen, bomvol plantaardige proteïne.. Impossibile? No! De reactie van mijn man toen ik een Italiaanse polpettine (balletje) met saus in zijn mond stopte was goud waard:

“En, hoe smaakt het?”
“Ik wil de hele bak. Ik wil dit als avondeten.”

Als manlief iets zó goedkeurt, dan is het écht lekker. Geloof ons 😉 Proef de balletjes vooral mét de saus, dat maakt het echt af! Een ideaal borrelhapje zo, maar ook een kerngezond tussendoortje! Al smaken ze ongetwijfeld ook prima door een lekkere pastasaus ♥

IMG_20170715_161817_532-01

Speculaasbananenbrood

Bananenbrood, wie kent het niet en wie lust het niet?! Talloze varianten zijn erop te verzinnen, de één nog veel lekkerder dan de ander. Deze versie stond een tijdje geleden op de balie in de sportschool, maar niet voor lang.. Binnen no-time was de hele cake op, net zoals dat twee dagen later met cake numero due gebeurde. Hoog tijd dus voor een recept, zodat jullie allemaal lekker zelf aan de slag kunnen!

Deze cake is voedzaam, gezond én smaakt naar speculaas: de ideale herfsttraktatie dus!

Speculaasbananenbrood

Groentelasagne

Lasagne, de in onze ogen typisch Italiaanse dikmakende ovenschotel waar we bijna allemaal voor zwichten.. Met opzet zeg ik ‘in onze ogen’ want ondanks dat het voor Nederlanders lijkt alsof Italianen alleen maar pasta, pizza en lasagne eten, kan ik de keren dat ik bij mijn Italiaanse familie lasagne voorgeschoteld heb gekregen op minder dan één hand tellen. Dat neemt echter niet weg dat het een gerecht is met Italiaanse smaken en dat veel Nederlanders er dol op zijn. Wat dat betreft houd ik meer van de écht typische Zuid-Italiaanse keuken en ben zelf niet echt fan van lasagne. Mijn man echter, die zwicht ervoor. Reden te meer om een lasagne te creëren die we allebei lekker vinden én die een stuk gezonder is dan de traditionele vlees- en kaasrijke variant. Het eerste resultaat was al een succes, maar deze verbeterde versie werd door manlief helemaal goedgekeurd!

IMG_20170503_182933_520

Cacaokoffiebananenbrood

Het is vast geen nieuws voor jullie dat cacao gezond is, dat wil immers iedere chocoladeliefhebber maar al te graag horen 🙂 Over koffie horen we echter tegenstrijdige verhalen. Een nadeel van koffie is dat het angst aan kan wakkeren. Wat blijkt nu? Cacao remt die angst af én zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren! De combinatie van koffie en cacao blijkt dus een magische te zijn ♥ Stop je die combinatie in een bananenbrood, dan wordt het alleen maar beter..

Koffiecacaobananenbrood

Dat waren ze, de best bekeken recepten van januari t/m november 2017! Welke is jouw favoriet? 🙂 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.