https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Pindakaas proteïnerepen

Recept: Pindakaas proteïnerepen

“There ain’t nothing that peanut butter and a spoon can’t fix”, right? 😉 Als dat jouw motto is, voel je dan vooral verplicht om onderstaand recept te maken. Zéker als jij regelmatig in de sportschool te vinden bent en wel een extra portie eiwitten kunt gebruiken. Wie geen pindakaas lust moet ik helaas teleurstellen: ik neem het je niet kwalijk als je deze blog nu weg klikt. Wie wél pindakaas lust en trek heeft in een gezond tussendoortje dat stiekem als een foute traktatie smaakt, zet in plaats van kant-en-klare eiwitrepen voortaan deze 6 ingrediënten op zijn of haar boodschappenlijstje en racet nu linea recta naar de supermarkt! Of je klikt natuurlijk eenvoudig door naar mijn webshop en bestelt slechts één reep om te proeven of direct 9 of 18 repen tegelijk, dan heb je ze zelfs zonder je keuken vies te hoeven maken deze week nog in huis! <3

Ingrediënten voor circa 18 repen

 • 300 gram dadels
 • 250 gram pure pindakaas
 • 100 gram plantaardig proteïne poeder
 • 150 gram ahornsiroop
 • Flinke hand pinda’s
 • Snufje zout

IMG_20170724_192722_455-01.jpeg

Bereidingswijze

 • Meng in een blender of keukenmachine of met een staafmixer dadels, pindakaas, proteïne poeder, ahornsiroop en zout tot een enorme stevige massa. Let op: je keukenapparatuur kan dit waarschijnlijk na een paar seconden al niet meer aan. Dat is echter geen probleem: zodra de dadels eenmaal fijngemalen zijn kun je de rest er met de hand doorheen mengen. Je kunt er dus voor kiezen om alles even met blender/keukenmachine/staafmixer te mengen en daarna met de hand voort te zetten, of om alleen de dadels te pureren en daarna met de hand de rest van de ingrediënten erdoor te mengen.
 • Als alles goed gemengd is, verdeel je het deeg over een met bakpapier beklede lage bakvorm zoals een brownievorm of ovenschaal. Druk het mengsel zo breed mogelijk uit en wrijf het egaal glad.
 • Afhankelijk van wat voor soort pinda’s je gebruikt, is het extra lekker deze kort te roosteren in een droge koekenpan. Verdeel de pinda’s daarna over je plak proteïnereep en druk de pinda’s in de reep.
 • Laat de reep minimaal een uur opstijven in de diepvries en snijd vervolgens in repen van gewenste grootte.
 • Bewaar de repen in de koelkast of diepvries zodat ze lekker stevig en koel blijven.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Fieke
  31/12/2017 / 10:36

  Hoi Giulia,
  Ik zie bij deze (en verschillende andere recepten) proteïne poeder als een van de ingrediënten. Zijn er andere opties waarmee ik het proteïne poeder kan vervangen?
  Groetjes Fieke

  • Giulia Califano
   31/12/2017 / 17:04

   Hoi Fieke! Dat klopt, een aantal recepten zijn speciaal voor sporters die een hogere eiwitbehoefte hebben 🙂 Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar aangezien proteïnepoeder een soort meelsubstantie is zou je kunnen proberen het te vervangen met amandelmeel of fijngemalen havermout? Ik hoor graag van je of het is gelukt! 😀 Alvast een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2018 gewenst! Groetjes, Giulia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.