https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review + WINACTIE: Algenburgers van It’s Greenish

Review + WINACTIE: Algenburgers van It’s Greenish

Algenburgers? Trek jij bij het idee alleen al een vies gezicht? Jammer, want je weet niet wat je mist! Gelukkig krijg jij nu de gelegenheid om je vooroordelen op de proef te stellen, want vandaag vertel ik je alles over de heerlijke algenburgers van It’s Greenish én maak jij kans op 1 van de 10 pakketjes met alle drie de smaken burgers!

Soorten algen

Waar denk jij als eerste aan als we het over algen hebben? De meesten van ons denken waarschijnlijk als eerste aan zeewier, wat overigens ook helemaal terecht is. Zeewier is een zogenaamde macroalg, oftewel een grote met het blote oog zichtbare alg. Er bestaan echter ook algen die zo klein zijn dat je ze alleen met behulp van een microscoop kunt zien: microalgen. Geschat wordt dat er 200.000 tot 800.00 verschillende microalgen bestaan, waarvan er tot nu toe 35.000 zijn beschreven. De twee bekendste soorten ken je wellicht wel als voedingssupplement: chlorella (zoetwateralg)  en spirulina (brakwateralg).

Waarom zou je algen eten?

Algen zijn in feite minuscule kleine plantjes zonder wortels, stengels of bladeren en kunnen dus net zoals veel plantensoorten gegeten worden. Aan diverse algensoorten, zoals dus chlorella en spirulina, wordt een helende werking toegeschreven. Algen bevatten namelijk veel voedingsstoffen die voor ons van toegevoegde waarde zijn, zoals vitamine B1, visvetzuren, jodium, calcium, fosfor, magnesium, natrium en kalium. Ze bevatten bovendien veel eiwitten en soms zelfs méér ijzer dan vlees bevat. Die minuscule plantjes zijn dus stiekem wel ideale vlees- en visvervangers!

Een ander voordeel van het eten van algen is dat de teelt ervan het milieu nauwelijks belast: er is nauwelijks grond, zoet water of fossiele brandstof voor nodig. Win-win dus!

med_res (62).jpeg

Algenburgers van It’s Greenish

Allemaal leuk een aardig natuurlijk die voordelen, maar als die algen niet te pruimen zijn werken we ze toch liever niet of alleen in de vorm van een supplement naar binnen. Zelf doe ik dat al jaren door spirulinapoeder en chlorellapoeder toe te voegen aan mijn groene smoothies. Niet voor de smaak uiteraard, maar voor de voedingsstoffen. Proef je niets van, dus prima te doen! Het was echter nog niet in me opgekomen deze algenpoeders door andere gerechten heen te mixen..

Gelukkig kwam de familie Lagas wel op dat idee! Vader Frank, zijn broer Ton en zijn zoon Jens vormen samen het bedrijf It’s Greenish, onder welke naam zij drie soorten algenburgers op de markt hebben gezet.

Algenburgers

De algenburger naturel bestaat voor maar liefst 49% uit chlorella sorokiniana en bevat daarnaast tarwe-eiwit, gluten, ui, tarwemeel, zonnebloemolie, carrageen (een uit zeewier gewonnen verdikkingsmiddel), zout, kruiden en specerijen. Hartstikke gezond, vegan én palmolievrij dus!

Dat geldt natuurlijk ook voor de andere twee burgers, die wel een aantal extra superfoods bevatten. De algenburger met quinoa bestaat uit 28% chlorella sorokiniana en bevat daarnaast groenten (paprika en ui), 17% quinoazaad, gluten, water, tarwe-eiwit, zonnebloemolie, tarwemeel, carrageen, specerijen, zout en gerookt zout. De algenburger met teff bevat 30% chlorella sorokiniana, 18% teff, gluten, zoete aardappel, water, tarwe-eiwit, zonnebloemolie, tarwemeel, carrageen, zout, pompoenpoeder, kruiden en specerijen.

med_res (61).jpeg

De smaaktest

Werd jij ook direct een stuk enthousiaster toen je die ingrediëntenlijsten las? Vooral de toegevoegde groenten in de burger met quinoa en de zoete aardappel in de burger met teff klinken wel heel goed! Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik die twee algenburgers het lekkerste vind 😉 De naturel burger smaakt uitstekend, maar als ik mag kiezen ga ik zeker voor de aparte smaken van de burgers met quinoa en de burgers met teff. De burger met quinoa is echt heerlijk kruidig en heeft een stevigere bite dankzij de quinoazaadjes. De burger met teff is juist wat zoeter en romiger dankzij de zoete aardappel. Het is echt weer eens iets anders dan burgers van bonen of peulvruchten, maar doet er zeker niet voor onder!

Tips

Persoonlijk vind ik de burgers het lekkerste in combinatie met een salade. Zo komen de smaken wat mij betreft het beste tot hun recht. Je kunt ze echter ook prima gebruiken om een broodje mee te beleggen als je daar van houdt!

med_res (63).jpeg

Wat zo fijn is aan al die plantaardige burgers is dat ze binnen no-time klaar zijn, veel sneller dan vlees. Wat hebben wij vegans het toch gemakkelijk hè 😉 Deze algenburgers winnen echter wel echt de snelheidsprijs, ze zijn héél snel klaar! Dat maakt ze ook echt ideaal als snelle lunch: gewoon wat restjes groenten op een bord, dressing erover en een algenburger erbovenop. Lekker, voedzaam en snel!

WINACTIE

Speciaal om jou kennis te laten maken met deze lekkere algenburgers mag ik van It’s Greenish maar liefst 10 pakketjes met 2 burgers van iedere smaak weggeven! Wat moet je doen om kans te maken:

  1. Volg Renmeisje en It’s Greenish op Instagram en/of volg Renmeisje en It’s Greenish via Facebook. Beide accounts op één kanaal volgen is voldoende, maar volg je ons op beide kanalen dan maak je twee keer zo veel kans!
  2. Laat in een reactie onder deze blog, onder het Facebook-bericht of onder de Instagram-post weten welke burger jou het lekkerst lijkt.

De winnaars worden 17 december via Instagram Stories bekendgemaakt! Dat betekent dat jij deze burgers lekker met kerst op het gourmet kunt gebruiken 😀

Bonustip: It’s Greenish is vandaag en morgen (9 en 10 december) ook aanwezig op VeggieWorld Winter Fair, dus vergeet vooral niet even langs hun stand te gaan om alvast een stukje algenburger voor te proeven!

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met It’s Greenish. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 10/12/2017 / 11:50

    De algenburger met quinoa spreekt mij het meest aan, ik zou ze graag willen proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.