https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Reisverslag: Life on a boat

Reisverslag: Life on a boat

‘Goh, hoe is dat nou, op reis met zo’n cruiseschip?’ Het is misschien wel de meest gestelde vraag de afgelopen week, na ‘Hoe was jullie vakantie?’ natuurlijk. Zoals je in mijn twee vorige reisverslagen hebt kunnen lezen gingen wij niet alleen met het vliegtuig op vakantie, maar ook met een cruiseschip. Vandaag vertel ik je alles over onze 8 dagen aan boord van de MSC Opera!

DSC_6457-01.jpeg

MSC Opera

Op 23 november vlogen wij naar Cuba en gingen daar twee dagen later aan boord van de MSC Opera, één van de wat kleinere en oudere cruiseschepen van MSC Crociere. Het schip is 275 meter lang en 54 meter hoog. Er is plaats voor 2697 gasten en 740 personeelsleden. De gasten maken gebruik van de dekken 5 t/m 13, de dekken 1 t/m 4 zijn voor hen niet toegankelijk. Wat bevindt zich dan zoal op die dekken?

  • Dek 5: Excursion Office, La Caravella Restaurant, Piazza di Spagna lounge, Reception – Guest service, Shopping Area, Sotto Vento Pub, Teatro dell’Opera, The Card Room, Internet Point & The Library en Voyagers Club Info Point.
  • Dek 6: Aroma Coffee Bar, Cotton Club Music Hall, Games Arcade, L’Approdo Restaurant, La Cabala Piano Bar, Med Pearl Casino, Photo Gallery, Photo Shop, Shopping Area, Teatro dell’Opera en Teens Club.
  • Dek 7: Medical Center
  • Dek 8 t/m 10: hutten
  • Dek 11: Baby Club, Doremi Spray Park, Gelateria Italiana, Gym, Il Patio Cafetaria, Hamburger Paradise, Pizza & Pasta, Pool Bar, Le Piscine, Le Vele Buffet Restaurant, Lo Spinnaker Pool Bar, Mini Club, MSC Aurea Spa en Vitamin Bar.
  • Dek 12: Byblos Disco, Junior’s Club, PowerWalking Track, Shuffleboard en Young Club.
  • Dek 13: Minigolf, TOP 13 Exlusive Solarium

DSC_6415-01 (1).jpeg

Onze hut

Oftewel: méér dan een compleet hotel, drijvend op de oceaan. Wij hadden onze hut op dek 10, redelijk vooraan op het schip. We hadden een balkonhut van circa 16 m² met daarin een tweepersoonsbed, twee nachtkastjes, een bureau met stoel, een grote kledingkast en een badkamer met wasbak, toilet en douche. Alles wat je nodig hebt binnen handbereik dus! Plus een balkon uiteraard, de deur naar buiten direct naast het bed. Zo konden we elke ochtend met slaperige ogen de gordijnen openen en een compleet ander land aanschouwen! Of natuurlijk midden op zee de allermooiste zonsondergang aanschouwen ♥

DSC_0151-01.jpeg

Onze hut werd elke dag meerdere keren schoongemaakt door onze vaste steward, een ontzettend lieve en vriendelijke man. Zowel bij het ontbijt als bij de lunch hadden we de keuze uit twee restaurants om à la carte of aan het buffet te eten. Tegen de tijd dat we terugkwamen van het ontbijt was onze kamer al schoongemaakt en stond er zoals manlief vooraf voor ons besteld had elke dag een schaal met vers fruit.

Avondprogramma

’s Avonds aten we à la carte in het chique restaurant (l’Approdo), waar alleen gasten met de Fantastica Experience, die bij onze balkonhut hoorde, mogen dineren. Hier zaten we aan tafel met twee Nederlandse stellen waarmee we gelukkig een ontzettend goede klik hadden! We deelden hetzelfde gevoel voor humor dus al na de eerste avond zat het helemaal goed. Heel gezellig ook om zo elkaars ervaringen van de dag te kunnen delen: omdat zij hele andere excursies hadden gekozen dan wij, leerden we zo ook weer van elkaar. Vrijwel elke avond had bovendien een thema waaraan je kon deelnemen: we hebben drie casual avonden gehad, één 60-70-80’s party, een white party en twee gala-avonden.

DSC_0196

Wat ook leuk is, is dat er elke avond diverse kleine fotostudio’s zijn ingericht in de gangen zodat je voor of na het eten foto’s kunt laten maken. Wij trokken hier niet zo aan maar lieten ons zondagavond toch overtuigen een paar foto’s te maken. Toen we die maandag zagen, waren we verkocht. De foto’s worden gratis gemaakt en je krijgt ze allemaal gratis afgedrukt te zien, pas achteraf kies je dan welke foto’s je wilt. Tijdens de gala-avonden hebben we dus zelfs bij drie of vier verschillende fotografen foto’s laten maken omdat we natuurlijk netjes gekleed waren 😉 Op de laatste avond werden geen foto’s meer gemaakt, zodat je tijd had om je foto’s uit te zoeken en het team je een mooi aanbod kon doen. Wij hebben zeker een uur foto’s staan bekijken en hebben er uiteindelijk 50 gekocht! Ze waren het echt waard.

Bewerkt (1).jpg

Te druk voor vakantie

Als we ’s avonds van het diner terugkwamen was onze kamer voor de tweede keer schoongemaakt, was het bed weer anders opgemaakt dan de eerste keer, waren de gordijnen dichtgemaakt én lag het dagprogramma voor de volgende dag op ons bed. Hierin vond je onder andere de dresscode voor de volgende dag, het weer, aankomst- en vertrektijd van het schip, alle activiteiten van de dag en de verzameltijden voor de geboekte excursies. Elke dag waren er dus talloze activiteiten, van danslessen tot poolparty’s en van modeshows tot themafeesten. In de diverse bars en lounge was elke avond livemuziek wat voor een heerlijke sfeer zorgt. Véél leven in de brouwerij dus, té veel om tijdens zo’n cruise allemaal te ervaren als je vooral op reis bent om de landen die je bezoekt te ontdekken. Je merkt wel dat veel mensen echt cruisen om de cruise en niet zozeer om veel van de landen die ze bezoeken te zien, terwijl dat voor ons juist andersom is.

DSC_6190-01-01.jpeg

Eens een cruiser, altijd een cruiser?

Het viel ons op dat vrijwel iedereen die wij spraken niet voor de eerste keer op cruise was. Sterker zelfs: de meeste mensen deden niets anders. De verhalen van onze tafelgenoten over andere cruises overal ter wereld en met diverse cruisemaatschappijen hielden niet op. Dat bevestigt wel ons idee: eens een cruiser, altijd een cruiser. Waar we vooraf riepen: ‘dit zal wel niets voor ons zijn, maar we willen het een keer ervaren’, roepen we nu: ‘Wat wordt onze volgende cruise?!’ Het is zó ideaal om elke ochtend in een compleet andere omgeving wakker te worden, overdag je nieuwe bestemming te ontdekken en ’s avonds weer relaxed terug te komen in je eigen hut. Je vangt natuurlijk slechts een glimp op van iedere bestemming, maar als je net als wij vooral op vakantie gaat om te proeven van de natuur en cultuur van zoveel mogelijk diverse landen is het werkelijk ideaal!

Oh, en om even een vooroordeel uit de wereld te helpen: zo duur is het niet! Als je niet te veel eisen stelt aan je hut, niet elke dag excursies boekt, water of frisdrank drinkt én gebruik maakt van vroegboekkorting, dan valt het ontzettend mee!

Wij hebben inmiddels letterlijk ons vocabulaire aanpast: we spreken niet meer over ‘de volgende vakantie’, maar over ‘de volgende cruise’. We hebben er alweer eentje op het oog..

Heb jij ooit een cruise gemaakt of zou je dat willen doen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vroegboekkortingtips.nl. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.