https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Gezond en plantaardig kerstmenu

Gezond en plantaardig kerstmenu

Oh oh, de kerstdagen komen eraan.. Dagen gevuld met eten, eten en meestal vooral nog maar een keertje eten. Persoonlijk vind ik het nogal storend dat kerstmis tegenwoordig meer draait om het eten dan om samenzijn met mensen van wie je houdt, maar dat is een discussiepunt voor in een ander artikel 😉 Als we dan toch moeten eten, dan liefst wel enigszins gezond én natuurlijk plantaardig! Vandaag laat ik je zien hoe gemakkelijk dat kan zijn, zodat jij deze kerstdagen vol liefde en energie kunt spenderen ♥

Voorgerecht

Begin je kerstdiner met een romige courgettesoep, eventueel geserveerd met zelfgemaakt naanbrood. Of start met een lichte frisse champignonrisotto of juist een lekkere winterse boerenkoolsalade.

IMG_20170821_193903_939.jpg

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht smaakt een stukje groentelasagne met romige pompoen”kaas”saus ongetwijfeld goed! Liever een gewone pasta in plaats van een lasagne? Maak dan een eenvoudige pasta met avocadobasilicumsaus. Ben je helemaal geen fan van pasta, dan kun je deze groentepaella vast wel waarderen. Of verras je gasten met deze heerlijke salade van onder andere zoete aardappel, linzen en gegrilde groenten!

IMG_20170922_085456_483.jpg

Dessert

Hét perfecte kerstdessert is natuurlijk deze verrukkelijke tiramisu die werkelijk bij iedereen in de smaak valt! Wil je toch ook een ander alternatief aanbieden? Kies dan voor een plakje cacaokoffiebananenbrood of een zelfgemaakt stuk chocolade! Liever een heel licht een fruitig toetje? Dit dubbele aardbeienchocoladetoetje is echt in een handomdraai gemaakt 🙂

med_res (37)

Ik hoop dat ik je met deze voorbeelden heb laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om een gezonder én plantaardig kerstdiner op tafel te zetten. Alle gerechten zijn vrij eenvoudig, want ik houd niet van lang in de keuken staan 😉 Natuurlijk zijn er ook talloze andere mogelijkheden!

Weet jij al wat je dit jaar met kerst op tafel zet?

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.