https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Event: VeggieWorld Winter Fair

Event: VeggieWorld Winter Fair

Stel je eens voor: een grote gezellige kerstmarkt, ZONDER dierenleed! Dat is toch helemaal perfect voor de kerstgedachte? Hartje Op 9 en 10 december van dit jaar had je de kans. VeggieWorld Winter Fair was dé groene kerstmarkt van Nederland, waar je alles vond wat je op elke kerstmarkt vindt, maar dan allemaal plantaardig! Ik vertel je er alles over, zodat jij nu al zin krijgt om volgend jaar te gaan 😉

med_res (72)

VeggieWorld

Voor wie het niet weet: VeggieWorld is de oudste en grootste Europese beurs voor een vegan lifestyle. De beurs vindt jaarlijks plaats in onder andere Nederland, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje en Zwitserland. In Nederland vindt VeggieWorld in 2018 weer plaats in Utrecht, op 10 en 11 maart. Alvast noteren dus!

Op 9 en 10 december van dit jaar vond in de Haarlemmermeer Expo echter een speciale editie van VeggieWorld plaats: de Winter Fair. The place to be om als vegan je kerstinkopen te doen natuurlijk!

med_res (73)

Kerststol, chocolademelk en veel cadeautjes

Als veganist niet meer aan de chocolademelk? Goeie grap! Chocolademelk in overvloed, mét plantaardige slagroom natuurlijk. Glühwein, kerststol, erwtensoep, saucijzenbroodjes.. Je kunt het zo gek en dieronvriendelijk verzinnen als je wilt, het was er allemaal! Maar dan diervriendelijk 🙂

med_res (77)

med_res (81).jpeg

Wij genoten natuurlijk van een warme chocolademelk om op te warmen in de toch ietwat koude hal en hapten later in een te lekker warm saucijzenbroodje. We proefden heerlijke limonade, wat pepermuntjes, cake, energierepen, sportsnoepjes, chocolade en heel veel meer. Altijd zo gezellig dat je overal iets kleins kunt proeven: zo raak je geïnspireerd én weet je tenminste wat je koopt!

med_res (76)

med_res (75)

De buit

Mee naar huis gingen onder andere algenburgers, gemarineerde tempeh, tomatenburgers, shoarmasaus, bolognesesaus, chilisaus, mayonaise, butterscotch, salted caramel, chocoladepasta, pepermuntjes, gelsnoepjes, siroop, knoflooksaus, barbecuesaus, een aantal secret kerstcadeautjes en een broodje kroket voor manlief in de auto 🙂

med_res (79)

med_res (74)

Aanrader

Helaas was het wel een beetje fris in de hal van de kerstmarkt en was het minder druk dan verwacht, maar alsnog hadden we dit voor geen goud willen missen! Als er volgend jaar ook iets meer figuurlijke warmte is in de vorm van een knusse kerstsfeer, dan is het helemaal af 🙂 Of je nu vegan bent of niet, VeggieWorld Winter Fair hoort op je lijstje met must-visit kerstmarkten thuis! Voor alle veganisten onder ons is het natuurlijk hét evenement voor de feestdagen, maar ook voor alle niet-veganisten valt er ontzettend veel te ontdekken en te genieten!

Ben jij naar VeggieWorld Winter Fair geweest?

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.