https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Geniet extra van je tweede kerstdag met deze 4 tips

Geniet extra van je tweede kerstdag met deze 4 tips

Hoe was jouw eerste kerstdag? Ik hoop dat je genoten hebt van samenzijn met je geliefden ♥ Na al een hele dag vol eten, cadeautjes en gezelligheid, wil je op tweede kerstdag echter misschien wel even iets anders. Zelf begin ik de dag met een lange ochtend werken in de sportschool: lekker verfrissend om weer even in actie te komen! Voor mij is dat een ideale manier om extra van mijn tweede kerstdag te genieten. Daarna kan ik met gemak weer uren in de keuken staan en aan tafel zitten 😉 Om jou te helpen ook extra te genieten van jouw tweede kerstdag, geef ik je vandaag 4 tips!

Sport

Doe net als ik: begin je dag met sport! De meeste sportscholen zijn vandaag beperkt geopend en veel lessen gaan door, dus als je toegang hebt tot een sportschool: maak daar gebruik van! De sfeer is vaak extra knus, omdat het toch iets speciaals heeft dat jij je hier samen met andere actievelingen in het zweet werkt. Wedden dat het volgende kerstdiner daarna extra lekker smaakt?

Heb je geen toegang tot een sportschool? Geen probleem! Maak een stevige wandeling door het bos of ga zelfs een stukje hardlopen. Zoek een pittige thuistraining op via YouTube of kies voor een heerlijke ontspannende yogavideo. In beweging komen kan altijd en overal!

IMG_20170202_120848_740

Speel spannende spelletjes

Om ervoor te zorgen dat je niet in slaap valt na al dat eten en lekker warm binnen zitten, kan het helpen een spannend spelletje te spelen! Een spelletje waar je echt je aandacht bij moet houden en waarbij het continu spannend blijft wie er aan kop gaat.. Gekrijs, gejuich en enorme dosis adrenaline gegarandeerd!

Neem echt de tijd voor elkaar

Kerstmis is hartstikke gezellig als je met je hele familie bij elkaar bent, maar als dat een behoorlijk aantal personen is heb je waarschijnlijk alsnog niet echt de tijd voor elkaar. Je kunt geen diepe gesprekken voeren of even van je vrije dag genieten. Het is gezellig, maar druk en chaotisch. Als je de kans hebt, neem dan op deze tweede kerstdag eventjes de tijd voor jezelf. Misschien zijn jullie zelfs lekker met z’n tweetjes: maak dan een lekkere wandeling door het bos, kijk en filmpje en kruip gezellig samen onder een dekentje op de bank. Benut deze extra dag om even echt goed bij te kletsen met familieleden die je niet zo vaak ziet of ga helemaal op in een spelletje met je kleine nichtje of neefje, waar je normaal niet veel tijd voor hebt.

IMG_20171009_083909_308.jpg

Ga vooral niet naar een woonboulevard

Wil je tot rust komen? Ga dan vooral niet naar de grotere winkels die op tweede kerstdag geopend zijn! Stress gegarandeerd. Er staat serieus file op de snelweg voor de afrit naar de woonboulevard. Inderdaad een leuke tijdsbesteding voor als je je verveelt, maar tenzij je engelengeduld hebt en een zen master bent levert het vooral heel veel frustratie op. Bewaar dat tripje maar voor een andere dag binnenkort, als het lekker rustig is omdat iedereen op tweede kerstdag al is geweest 😉

Wat staat er bij jou op de planning vandaag?

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.