https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Bereik je doelen met Purpuz

Review: Bereik je doelen met Purpuz

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018? Wil jij, net zoals elk jaar, een bepaald doel bereiken? Komend jaar gaat het je lukken! Niet met talloze memo’s, lijstjes of beloningssystemen, maar slechts met één agenda: de Purpuz Planner. Wat deze planner zo speciaal maakt en hoe deze ervoor gaat zorgen dat jij je doelen dit keer wél haalt, zal ik je uitleggen!

med_res (94).jpeg

Purpuz Planner

De Purpuz Planner, de naam zegt het al, is een planner gericht op een ‘purpose’: een doel. De hele planner is ingericht om jou je doel te laten behalen. Het is dus niet zomaar een agenda!

De planner biedt je een compleet handboek waarin je handvatten aangereikt krijgt die je helpen met het stellen, plannen en bereiken van jouw doel. Je pakt je doel aan door middel van 8 tools:

 1. De purpuz map helpt je om je dromen te visualiseren.
 2. De purpuz matrix helpt je om je dromen te ordenen
 3. Het purpuz plan helpt je om je doelen op te delen in stappen
 4. Het purpuz pad helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
 5. De maandplanning geeft je structuur en overzicht
 6. De weekplanning geeft je jouw dagelijkse to do’s
 7. De dagreflectie laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
 8. De vragen aan jezelf laten je stilstaan bij de afgelopen maand, het heden en de toekomst

med_res (96).jpeg

Maandplanning

In de agenda zelf, de maandplanningen en weekplanningen, vind je méér dan alleen je planning. In je maandplanning vind je een kopje ‘afspreken met’ om je er op te attenderen dat het belangrijk is af te spreken met mensen die je energie geven of waar je blij van wordt. Datzelfde geldt voor de kopjes ‘waar naar toe’ en ‘experimenteren met’: de juiste mensen, bestemmingen en uitdagingen laten je opbloeien.

Onder het kopje ‘mijn maanddoelen’ zet je de stappen uit het Purpuz Pad die je die maand wilt gaan zetten. Zo deel je je doelen dus op in stukjes per maand en blijft het behapbaar. Bovendien verhoog je zo de kans op succes en voor elk succes mag je jezelf in de maandplanner ook belonen 😉

Een laatste plekje in de maandkalender is gereserveerd voor creatieve ruimte: hier mag je tekenen, kleuren of wat dan ook. Laat je creativiteit de vrije loop!

med_res (93).jpeg

Weekplanning

Om je succesgevoel extra te vergroten, deel je je maanddoelen op in nog kleinere stukjes: weekdoelen. Deze staan natuurlijk centraal in je weekplanning. Deze to do’s vul je in de weekplanning echter aan met andere belangrijke to do’s, zowel op werkgebied als privé. Je zet de geschatte tijd erbij, zodat je je week gemakkelijk kunt indelen.

De allerkleinste stap is je dagdoel: wat is jouw belangrijkste doel voor vandaag? Aan het eind van de dag kijk je onder andere hierop terug en reflecteer je in twee woorden op jouw dagelijkse overwinning (‘wat ging er goed?’, ‘waar ben je trots op?’ en ‘wat waardeer je aan de dag?’) en jouw dagelijkse groei (‘waar kun je morgen in groeien? en ‘wat kun je anders doen?’).

Ten slotte bevat ook de weekplanning creatieve ruimte en tevens extra wijsheid en motivatie in de vorm van inspirerende quotes of spreuken. Op basis van die quote of spreuk daagt de planner je uit om met je reflecties aan de slag te gaan, door je bijvoorbeeld kritisch te laten kijken naar al je afspraken om je bewust te worden van welke afspraken je echt door wilt laten gaan en voor welke afspraken je minder voelt.

 med_res (95)

STOP DROMEN | START DOEN

Dat is het motto van Purpuz. Met alleen dromen kom je er niet: je moet doelgericht aan de slag gaan om je dromen te verwezenlijken. Vandaar de Purpuz Planner. Zo hoef je niet eens meer na te denken over hoe en wat: je vult de planner in en de weg wordt als het ware vanzelf voor je uitgestippeld.

Je steekt er in het begin aardig wat tijd in om je dromen voor jezelf helder voor ogen te krijgen, maar plukt daar later de vruchten van. Immers, als je niet precies weet waar je heen wilt, hoe kun je de weg dan bepalen?

De Purpuz Planner helpt je stap voor stap je doelen concreter te maken en te verdelen in hapklare brokken. Als je planning eenmaal is ingevuld, hoef jij niets anders meer te doen dan deze te volgen! Plus natuurlijk de reflecties in te vullen: deze helpen je op het juiste pad te blijven.

med_res (92)

Aanrader voor 2018

Wordt 2018 jouw jaar? Als jij je doel gaat bereiken zeker! Of het nu op carrièregebied is of privé, je geeft je doel zelf helemaal vorm en de Purpuz Planner loodst je er naartoe.

Een investering in je eigen geluk en succes 🙂

Bij Purpuz vinden ze dat iedereen die investering waard is. Daarom bieden ze de planner niet alleen voor een zachte prijs in boekvorm aan, maar ook helemaal gratis in PDF! Ik ben alweer bezig met plannen voor 2018, jij ook?!

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Purpuz. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

  • Giulia Califano
   29/12/2017 / 09:38

   Yaaaaaaaaay, leuk om te horen! Ben er zelf ook echt blij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.