https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Vooruitblik | Wat brengt 2018 mij?

Vooruitblik | Wat brengt 2018 mij?

Happy New Year! Het is de eerste dag van de eerste week van een compleet nieuw jaar. Een frisser begin kan niet! Tenzij je vanochtend met een kater je bed uitstapte natuurlijk 😉 In welke staat jij deze eerste van 365 spiksplinternieuwe dagen ook begint, ik hoop dat je met een brede glimlach terugkijkt op 2017. Wat je het afgelopen jaar ook hebt meegemaakt, de manier waarop jij het nieuwe jaar verwelkomt bepaal jezelf. Ik keek gisteren in ieder geval terug op een fantastisch jaar, waarschijnlijk één van de mooiste van de 25 jaren die ik tot nu toe heb meegemaakt. Wat 2018 ons gaat brengen weet natuurlijk niemand, maar vandaag geef ik je alvast een glimp van wat ik hoop en verwacht dat het nieuwe jaar voor mij in petto heeft!

Carrière

Dit jaar hoop ik zowel Renmeisje als Schrijfmeisje naar een hoger niveau te tillen en mezelf echt succesvol zelfstandig ondernemer te kunnen noemen, in die zin dat ik daadwerkelijk mijn brood deels zelf verdien. Natuurlijk werk ik met veel liefde in de sportschool en zal daar voorlopig niet mee stoppen, maar ik hoop wel langzaamaan de nadruk te kunnen verleggen naar mijn eigen werk!

med_res (46).jpeg

Persoonlijk

Hoe ouder ik word en hoe vaker ik mezelf dwarszit, hoe meer ik leer dat ik beter voor mezelf moet zorgen. De keren dat ik in 2017 vrijwillig in mijn eentje ter ontspanning een boek las of een film keek zijn op één hand te tellen. Dat moet anders. Herstel, dat wil ik anders. De vorige week ben ik al begonnen met wat strakker mijn werktijd en mijn vrije tijd indelen, want dat is als zelfstandig ondernemer toch wel een dingetje. Het is heel verleidelijk om de hele avond door te werken en praktisch altijd bezig te zijn, maar na verloop van tijd breekt je dat toch op. Vorige week gaf ik mezelf voor het eerst een avond vrij: wow, wat was dat een héérlijk gevoel! In 2018 ga ik dus niet alleen werkafspraken in mijn agenda zetten, maar ook vrije tijdsafspraken. In die vrije tijd ga ik vooral lekker lezen, want dat was tot ik die rust in mijn tienerjaren verloor mijn allergrootste hobby.

IMG_20171016_180634_536.jpg

Thuis

in 2017 vierden we voor de vierde keer kerst in ons huidige appartement en stiekem hopen we dat dit de laatste keer was. Dit jaar komt dan ook direct in het teken te staan van onze huizenjacht. Op zoek naar een huis met in ieder geval meerdere slaapkamers, een grotere keuken en een tuin. Als je beseft dat wij in een kring van 4 minuten rondom de brandweerkazerne moeten blijven wonen, begrijp je dat dat nog niet zo 1-2-3 gepiept is 😉

Kevin&Giulia-60.jpg

Vakantie

Hè, toch één ding dat alvast zeker is: wij gaan weer een cruise maken! We zijn zo verliefd geworden op deze manier van reizen, dat we twee weken na thuiskomst van onze huwelijksreis alweer een nieuwe cruise hebben geboekt. Met dezelfde maatschappij, maar wel een twee keer zo groot schip in een compleet ander gebied! We rijden komend najaar zelf naar Hamburg en parkeren daar de auto voor 12 dagen, om vervolgens aan boord te gaan van de MSC Meraviglia. Dat immense schip brengt ons naar Noorwegen, Zweden, Estland, Rusland, Finland en weer terug naar Hamburg. Aftellen maar!

DSC_6394-01

Sport

Qua sport heb ik dit jaar eens geen echte doelen. Voor het eerst sinds jaren staat er geen marathon op mijn verlanglijstje. Al blijft het een droom, voorlopig heb ik andere prioriteiten. Voor mijn werk houd ik me steeds meer bezig met yoga en meditatie, terwijl ik weet dat dat stiekem voor mij mentaal heel voordelig is. Hardlopen vind ik fantastisch, maar als persoon ben ik altijd al een hardloper: altijd maar doorrennen. Ik moet leren eens vaker stil te staan en dat is juist wat yoga en meditatie mij leren. Op werk- en privégebied wil ik dit jaar net als vorig jaar veel en grote stappen zetten, dus kan ik mezelf op sportgebied beter iets meer afremmen.

Als er een trend is die ik de afgelopen jaren wel heb gezien, is dat ik telkens aan het begin van het jaar vol goede moed als een malle train en met sprongen vooruitga, om vervolgens aan het eind van de zomer geblesseerd te raken. Dit jaar doe ik het anders. Niet 7 dagen per week trainen tot ik compleet uitgeput ben, maar direct vanaf week één slechts 5 keer per week trainen. Buiten de lessen die ik op de sportschool al geef dan, die vind ik niet enorm belastend. Dat wordt dus 2 of 3 keer hardlopen en de overige 2 of 3 keer krachttraining of een groepsles. Een stuk minder belastend voor mijn lichaam en stiekem misschien ook wel voor mijn koppie 😉

IMG-20171016_201802_0050-29035686

Natuurlijk wil ik wel doelen stellen, maar ik houd ze dit keer klein en meer als richtlijn. Een marathon heeft voor mij op dit moment geen prioriteit meer, maar ik wil wel weer graag terug naar mijn lievelingsafstand: de halve marathon. In mijn trainingen, zowel buiten in hardloopschoenen als binnen in het krachthonk, zal ik me dan ook weer gaan richten op het lopen van lange afstanden. Eerst in de winter tempo opbouwen en dan in de lente en zomer afstand uitbouwen. Ik zie het alweer helemaal voor me: een stralend zonnetje, zo’n 23 graden, prachtige natuur in bloei en 21.1 km om daar volop van te genieten.. Is het al zover?!

Uitjes

We hebben al een paar leuke uitjes op de planning voor 2018! Zoals je misschien weet zijn wij dol op cabaret, dus kijken we nu al uit naar de voorstellingen van Guido Weijers en Jochem Myjer die al dik gedrukt in onze agenda staan. Natuurlijk ben ik ook van plan weer een aantal inspirerende evenementen te bezoeken, zoals de Gezondheidsbeurs in februari en VeggieWorld in maart. In juni staat me een wel heel spannend evenement te wachten, want dan ga ik samen met vriendinnetje Myrthe 3 dagen naar Healthyfest! Drie dagen lang alleen maar gezond eten en sporten, dat moet toch een waar paradijs zijn voor ons 🙂 Van schoonzusje Kim kregen we vorig jaar voor kerst een cadeaubon voor srprs.me, die we dit voorjaar eindelijk gaan gebruiken. We hebben dus ook nog een leuk verrassingstripje voor de boeg!

med_res (17)

Kleine doelen

In 2018 wil ik

 • beter voor mezelf op durven komen
 • vaker autorijden
 • vaker spontaan leuke dingen doen
 • een reanimatiediploma halen en mezelf aanmelden als burgerhulpverlener
 • meer tijd besteden aan energiegevers dan aan energievreters
 • minimaal één keer en liefst twee keer naar mijn familie in Italië
 • onze moestuin optimaal benutten

IMG_20170419_105455_934.jpg

Wat staat jou te wachten?

Wat kun jij als volger van Renmeisje verwachten in 2018? Voorlopig weinig nieuws. Net als in 2017 voorzie ik je elke dag van nieuw leesvoer. Van gezonde plantaardige recepten tot meditaties en van reviews tot reisverslagen. Over alles wat mijn hartje sneller laat kloppen ♥ Om die reden zal Renmeisje altijd in ontwikkeling blijven: als mijn interesses en prioriteiten veranderen, zal ook de content van Renmeisje veranderen. Zo’n vaart zal het echter niet lopen 😉 Ik hoop je vooral weer 365 dagen lang te mogen inspireren om het leven te leiden dat jou de gelukkigste versie van jezelf maakt

Wat hoop en verwacht jij mee te maken in 2018?

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

  • Giulia Califano
   04/01/2018 / 11:36

   Wat lief, dankjewel! Hihi, dat hoop ik ook 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.