https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Hotspot: Vegan Junk Food Bar

Hotspot: Vegan Junk Food Bar

“Veganisten eten alleen maar blaadjes sla, toch?” HA HA HA. Zo fout. Veganisten eten alles, maar dan zonder dier. Taart, chocolade, koekjes, friet, burgers.. Als veganist stap je niet zomaar elke willekeurige snackbar binnen, maar juist wel de Vegan Junk Food Bar! Wat mij betreft wordt dit de nieuwe standaard: veganisten eten namelijk uit principe geen dierlijke producten in een gewone snackbar, maar welk excuus hebben vleeseters om niets te eten bij de Vegan Junk Food Bar? 😉 

Vegan Junk Food Bar

De naam zegt het al: in de Vegan Junk Food Bar krijg je junkfood, maar dan volledig plantaardig. Van friet met mayonaise tot de dikste burgers en van bitterballen tot ‘fish’ and chips. Alles waarvan vleeseters denken het te moeten missen als ze geen dierlijke producten meer zouden mogen eten, maar dan dus gewoon zonder die dierlijke producten. Zo zie je maar dat het een enorme denkfout is om te denken dat veganisten alleen maar gezond eten!

med_res (99).jpeg

Proef op de som

Op 16 december nam ik zelf de proef op de som, toen ik met Claire, Melissa en Astrid afsprak in Amsterdam. Zelf koos ik voor de Original VJFB met plant-based beef, cheddar, lettuce, tomato, red & spring & fried onion mix, pickles en VJFB sauce. Daarbij nam ik een portie truffle fries met Parm á San en truffelolie. Voor een eerste keer hier, de klassieke keuze! Al spraken de Baby Kale Chik’n Ceasar salad, Wish and Chips, Amsterdamse bitterballen en Golden Seaweed Nuggets me ook wel aan..

Helaas past dat natuurlijk lang niet allemaal tegelijkertijd in één buik, want zelfs de Original VJFB burger en frietjes bleken niet te passen!

med_res (101).jpeg

Echt junkfood

Mijn mening? Die is tweeledig. Laten we met het minder goede nieuws beginnen:  ontzettend lekker vond ik het niet. Dat verklaart wel direct het goede nieuws: dit is echt vegan junkfood. Het feit dat ik het niet echt heel lekker vind, bewijst dit perfect: ik hou namelijk niet van junkfood. Frietjes, burgers en snacks gingen er bij mij nooit met liefde in. Dus, dat ik niet sta te springen van genot bij dit junkfood, bewijst alleen maar hoe “echt” het smaakt!

Dat betekent overigen wel dat ik hier zéker een keer terugkom, samen met manlief namelijk, die WEL van junkfood houdt. Oh, wat zal hij hier smullen!

med_res (100).jpeg

De toekomst

Ondanks dat ik niet zo van junkfood houd, ben ik natuurlijk wel razend enthousiast over de Vegan Junk Food Bar! Dit is namelijk wat mij betreft echt de toekomst. Als veganist is het al raar om ergens binnen te lopen en niet bij elk hapje te hoeven nadenken: zou het wel veganistisch zijn? Idealistisch misschien, maar ik hoop dat ik nog mee mag maken dat de standaard plantaardig is en juist die enkele vleeseters die er nog bestaan hun best moeten doen om een dierlijk hapje te vinden. Niet omdat ik vind dat vleeseters minder waard zijn of dat ik hun keuzes niet respecteer, maar ik weet 100% zeker dat als meer van dit soort alternatieven bestaan, de wereld héél veel veganisten rijker zou zijn!

Gelukkig blijkt ook wel dat we in sneltreinvaart die kant op gaan, want binnen een jaar kondigt de Vegan Junk Food Bar al een derde locatie aan!

Ben jij al eens bij de Vegan Junk Food Bar geweest?

med_res (98).jpeg

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.