https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Renmeisje presenteert: tekstschrijfster Schrijfmeisje

Renmeisje presenteert: tekstschrijfster Schrijfmeisje

Mag ik hier reclame maken voor mezelf? Ja, ik mag dat, het is immers mijn blog 🙂 Wist je dat Renmeisje naast blogger ook tekstschrijfster is? En dat je haar dus in kunt huren om teksten voor je bedrijf te schrijven? Handig! Als klein meisje verslond ik al hele pakken papier en na het halen van mijn typediploma werd dat er niet minder op. Inmiddels zijn we vele teksten verder, van humoristische blogs tot serieuze wetenschappelijke artikelen. Onder de naam Schrijfmeisje besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken en daar vertel ik je vandaag graag wat meer over!

Spelen met letters

Het schijnt dat ik als 3-jarige al geen genoeg kon krijgen van het opschrijven van het alfabet. Mijn moeder moest het mij voordoen, zodat ik het na kon schrijven. Binnen no-time schreef ik mijn eigen voornaam, iets waar menig Nederlander nog altijd de grootste moeite mee heeft 😉 In groep drie schreef ik al complete verhaaltjes en voordat de computer zijn intrede deed passeerden talloze dagboekjes de revue.

Giulia.jpg

Toen ik een jaar of 10 was mocht ik op typecursus: wat een feest! Volgens mij was ik de enige die zich verheugde op het typehuiswerk, zolang ik maar letters op papier mocht zetten.

Nieuw tijdperk

Met de komst van onze eerste computer, waarbij je nog moest inbellen (waardoor mijn moeder niet kon telefoneren als ik het internet op wilde), kreeg mijn schrijfcarrière natuurlijk een compleet andere wending. De eerste blogs verschenen op kindertent.nl en CU2. Vele blogs kwamen en gingen, omdat de perfectionist in mij het natuurlijk nooit goed genoeg vond.

Toen het een tijdje privé iets minder goed ging, uitte ik mijn emoties in gedichten en startte ik mijn eerste blog op WordPress om van me af te kunnen schrijven. “La vita di Giulia” ging, zoals de naam al zegt, over mijn leven. Achteraf gezien was het een voorloper van Renmeisje: ik schreef over hardlopen, plaatste recepten en schreef over doelen in mijn leven.

20x30-UMMO1219

Professionele aanpak

De blog strandde toen ik de kans kreeg te schrijven voor Boost your Health én ging studeren aan Universiteit Utrecht. Daar begon mijn schrijfcarrière natuurlijk pas echt! Ruim 2½ jaar schreef ik blogs voor Boost your Health en een half jaar lang werkte ik daar zelfs bijna full-time voor mijn studie. Tijdens mijn studie ontdekte ik steeds meer waar mijn passie lag en doelgericht koos ik vakken in tekstuele communicatie en sociale media. Ik specialiseerde me in onderzoek naar overtuigende teksten en in onderzoek naar effectief gebruik van sociale media.

Mijn toekomst vormde zich stap voor stap terwijl ik alleen maar mijn hart hoefde te volgen. Medio 2016 startte ik de blog Renmeisje, in eerste instantie om verslag te doen van mijn training voor de marathon. Tegelijkertijd nam ik het besluit dat ik na mijn studie aan de slag wilde als zelfstandig tekstschrijver en schreef me alvast in bij de Kamer van Koophandel. Vanaf 18 juli 2016 ben ik dus al zelfstandig tekstschrijver én blogger!

IMG_20160720_160742

Van je passie je werk maken

Nooit had ik als klein meisje durven dromen te staan waar ik nu sta. Ver weg van waar ik wil zijn, maar zo veel dichterbij dan ik ooit had verwacht! Elke dag houd ik me bezig met mijn grote passie: schrijven. Schrijven over mijn andere passies doe ik op Renmeisje, in de hoop jou te inspireren met dat wat mij na aan het hart ligt. Mijn wetenschappelijke kennis en ervaring zet ik in om bedrijven of ondernemers te ondersteunen in hun communicatie. Zij kunnen mij inhuren om teksten te schrijven voor bijvoorbeeld op hun website, voor in folders of voor op sociale media. Daarnaast kunnen zij mij ook inhuren om workshops te geven over bijvoorbeeld het schrijven van zakelijke e-mails of pakkende Facebook-berichten.

Schrijfmeisje

Als Schrijfmeisje schrijf ik precies niet op wat mijn klant wil: dat kan hij of zij namelijk zelf al! Je huurt niet voor niets een tekstschrijver in: iedereen heeft kwaliteiten, maar niemand kan alles. Als tekstschrijver wil ik er dan ook voor zorgen dat elke ondernemer alleen maar oog hoeft te hebben voor dat waar hij of zij goed in is. Maak je niet druk om communicatie, dat is nou net mijn tak van sport.

Wil je meer weten over Schrijfmeisje of in contact komen over een mogelijke samenwerking? Kijk dan op www.schrijfmeisje.com of mail naar info@schrijfmeisje.com!

Wie had gedacht dat dat 3-jarige meisje dat oneindig vaak het alfabet wilde opschrijven zichzelf 22 jaar later op haar eigen blog zou promoten als tekstschrijver? Mijn basisschooljuffrouw zei vroeger dat zij als ze oud zou zijn in haar schommelstoel mijn boeken zou lezen. Stiekem hoop ik dat ze dat inderdaad ooit mee zal mogen maken..

DSC_7461-01

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.