https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Waarom cruisen zo verslavend is

Waarom cruisen zo verslavend is

Op 20 augustus 2016 boekten wij onze eerste cruise, op 25 november 2017 mochten we  eindelijk aan boord, op 2 december verlieten we het schip en 17 dagen later boekten we alweer onze volgende cruise! Hoe verklaar je dat 80% van de mensen die voor het eerst een cruise maakt, er binnen twee jaar weer een maakt? Vandaag vertel ik je waarom cruisen zo verslavend is!

DSC_6457-01.jpeg

Méér dan een drijvend hotel

In het reisverslag van onze cruise naar Cuba, Jamaica, de Kaaimaneilanden en Mexico vertelde ik je al van alles over de MSC Opera, het schip waarmee wij deze reis maakten. Dit is één van de kleinere en oudere schepen van MSC Crociere: dit jaar gaan wij op reis met de MSC Meraviglia, die circa twee keer zo groot is. Sla maar gerust even steil achterover van deze feitjes:

  • Het schip bestaat uit 19 dekken, oftewel verdiepingen.
  • Er is plaats voor 5700 passagiers en zo’n 1400 bemanningsleden.
  • Het schip bevat hutten van 52 m² bestaande uit twee verdiepingen, met inloopkast en jacuzzi op het balkon.
  • Op het schip bevindt zich een promenade van 96 meter met aan de zijkanten boetieks, bars en restaurant.
  • Het schip is 315 meter lang en 43 meter breed.
  • Het Polar Aquapark op het bovenste dek bevat 4 glijbanen en een hoge touwbaan.
  • Cirque du Soleil presenteert in een high-tech theater exclusieve shows ontworpen voor MSC Meraviglia 
  • Het schip bevat 12 restaurants (waaronder Eataly en een sushirestaurant), een bowlingbaan, een tv-studio..

Serieus, ik raak niet uitgepraat. Dit is toch te belachelijk voor woorden?! Dat dachten wij ook voordat we aan boord gingen van de MSC Opera, dat overigens een stuk minder luxe uitgerust was dan de MSC Meraviglia.

Zelf maken wij ook van lang niet alle faciliteiten gebruik. Deze drijvende stad zelf is niet eens de reden dat wij zo graag aan boord gaan..

DSC_6234-01.jpeg

Overal en nergens

De echte reden waarom wij zo graag opnieuw gaan cruisen, is dat het zo’n ontzettend fijne manier van reizen is. We willen beiden graag redelijk wat van de wereld ontdekken, maar liever niet continu onze tas in- en uitpakken en telkens maar afwachten waar we terechtkomen. Natuurlijk kunnen we dan ook een ander soort rondreis boeken, zoals die van Fox rondreizen. Wie weet komt er dat wel ooit van, wanneer we eens wat gebieden willen bezoeken die niet aan zee grenzen! Maar voorlopig zijn we toch echt verslaafd aan cruisen …

Tijdens een cruise ontwaak je elke ochtend met een compleet andere uitzicht. Je hoeft in feite alleen maar je paspoort, camera en portemonnee mee te nemen als je van boord gaat en geniet zo de hele dag van je bestemming. Na zo’n dag vol indrukken kom je moe en voldaan  terug aan boord en plof je weer neer in hetzelfde bed, met al je eigen spullen om je heen. ’s Avonds hoef je je niet druk te maken om waar je gaat eten en wat je gaat doen: dat is allemaal al voor je geregeld of binnen handbereik.

Dat hele proces herhaalt zich dag in, dag uit. Het enige waar je je écht druk om hoeft te maken, is op tijd weer aan boord zijn. Vóór die tijd beleef je de mooiste avonturen aan land en na die tijd laat je je onderdompelen in de luxe van het schip. Wat wil je nog meer?!

Voordeel stapelen

Het mooie is dat het zich ook nog eens loont om vaker met dezelfde maatschappij te cruisen: wij zijn tijdens onze eerste cruise kosteloos lid geworden van de MSC Voyagers Club en profiteren nu van allerlei voordelen die alleen maar oplopen naarmate je meer cruises met dezelfde maatschappij maakt. Win-win!

DSC_6415-01 (1).jpeg

Iets te luxe?

Vooraf dachten wij dat het te luxe voor ons zou zijn, zo’n cruise. We dachten dat we ons niet gemakkelijk bij zouden voelen tussen al die mensen met veel geld die op zo’n schip chique zaten te wezen. Hadden wij het even mis! Die mensen zijn er wel, hoor. Genoeg! Er zijn echter ook ontzettend veel mensen zoals wij: mensen die niet vaak op vakantie gaan, maar wel sparen voor een speciale reis en die dan vooral een cruise maken om op een ontspannen manier veel van de wereld te ontdekken.

Dat je kamer twee keer per dag voor je wordt schoongemaakt, dat je zorgeloos overal kunt eten zonder je druk te maken over kosten en over hygiëne en dat je ’s avonds zomaar nog even naar het theater kunt gaan of een drankje doet in een bar is zeker ontzettend fijn. Het allerfijnste blijft echter dat je na een nacht al slapend varen, de volgende ochtend weer in een compleet ander land wakker wordt..

DSC_0196

 

De volgende cruise

In het reisverslag van 13 december schreef ik het al: “Wij hebben inmiddels letterlijk ons vocabulaire aanpast: we spreken niet meer over ‘de volgende vakantie’, maar over ‘de volgende cruise’. We hebben er alweer eentje op het oog..

6 dagen later was het definitief: wij gaan komend jaar een cruise maken met de MSC Meraviglia van Hamburg naar Noorwegen – Zweden – Estland – Rusland – Finland en terug naar Hamburg. We hoeven niet eens te vliegen dit keer, maar rijden zelf naar Hamburg en zetten daar onze auto neer. Vervolgens gaan we 12 dagen en 11 nachten genieten van het cruiseleven en onze 5 prachtige bestemmingen. We blijven twee dagen in Rusland en één dag in elk van de overige bestemmingen. Daarnaast vertoeven we dit keer 4 volle dagen op zee, dus ook iets meer tijd om alle ins en outs van die enorme drijvende stad te ontdekken én echt tot rust te komen ♥

Heb jij ooit een cruise gemaakt of zou je dat willen doen?

DSC_6373-01.jpeg

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vroegboekkortingtips.nl. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.