https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

De Groener Doener Tag

De Groener Doener Tag

“Groen, dat zouden meer mensen moeten doen!” Maar hoe?! We zijn ons allemaal wel in meer of mindere mate bewust van de impact van ons grotendeels niet zo groene leven op onze wereldbol, maar weten nauwelijks hoe het anders kan. Gelukkig zijn er altijd mensen die je voorgaan, die het speurwerk voor je doen en die fouten maken zodat jij er van kan leren. Een aantal van die mensen heeft nu de handen ineengeslagen voor de Groener Doener Tag. Deze tag bestaat uit 7 vragen van 7 groene bloggers, die zelf de 7 vragen elk op hun eigen blog beantwoorden. In totaal dus 49 antwoorden die jou een duwtje in de groene richting geven! Ben jij klaar voor een betere wereld? 

Wat doe jij al veel groener en wat kun jij nog veel groener doen?

Door www.mevrouwmiauw.nl

Toegegeven, ik ben best een newbie als het op groen leven aankomt. De allergrootste bijdrage lever ik natuurlijk door plantaardig te eten: dat bespaart al heel veel dieren én milieu. Daarnaast hebben wij een grote moestuin waarin we diverse groenten verbouwen. Helaas hebben we hier het afgelopen jaar veel te weinig tijd voor gehad, maar we gaan er dit jaar weer voor om zoveel mogelijk van eigen land te eten!

In huis probeer ik op de kleine dingetjes te letten. Alles in afwasbare bakjes bewaren in plaats van zakjes die je na gebruik moet weggooien. Een warmere trui aantrekken in plaats van de verwarming hoger zetten. Minimaliseren, natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken en zoveel mogelijk recyclen.

We zijn er echter nog lang niet! Graag zou ik ons composteerbare afval gebruiken voor de moestuin, zou ik nog véél minder plastic verpakkingen willen kopen en zou ik véél meer zelfvoorzienend willen leven. Een huis met tuin om nog meer zelf te verbouwen, zonnepalen om zelf energie op te wekken en een regenton om water op te vangen is een belangrijk deel van ons toekomstbeeld!

IMG_20170825_091358_583.jpg

Hoe kan je op een goedkope manier je huis groener krijgen? (planten)

Door www.omdatikdatwil.nl

Een manier om je huis figuurlijk én letterlijk groener te maken is door planten aan je interieur toe te voegen. Ze zien er niet alleen mooi en natuurlijk uit, maar zorgen ook nog eens voor gezonde lucht! Planten reinigen de lucht in huis en reguleren de luchtvochtigheid, dus dat bespaart je eventueel weer een luchtbevochtiger of -reiniger.

Zet je een potje basilicum of peterselie op je vensterbank, dan creëer je zelfs extra voordeel: je hoeft geen in plastic verpakte kruiden in de supermarkt te kopen voor die heerlijke maaltijd en daar zullen zowel je portemonnee als het milieu je dankbaar voor zijn!

IMG_20171025_092504_558.jpg

Hoe zorg jij ervoor dat je minder voedsel verspilt?

Door www.plantaardiger.nl

Als er iets is waar ik niet tegen kan, is het wel voedsel weggooien! Daarom kijk ik altijd goed naar wat ik in de koelkast, op de fruitschaal en in de voorraadkastjes heb liggen en baseer daarop wat we gaan eten. Zo wordt de maaltijdplanning soms een heel stuk simpeler: in plaats van diep na te moeten denken over wat je nu weer moet eten, staat morgen gewoon op tafel wat als eerste bederft. Nu komt het niet zo vaak voor dat er iets bijna bederft, aangezien we zo veel mogelijk plannen wat we eten en alleen dat kopen. Het scheelt echt in je portemonnee als je voor een hele week plant wat je gaat eten en alleen dat koopt. Zo hoef je je daar de rest van de week niet meer druk om te maken én hoef je niets weg te gooien! Restjes over van het avondeten? Lekker, dat wordt morgen de lunch!

IMG_20170824_215216_864.jpg

Wat zou je groen doen met een miljoen?

Door www.kouwekleren.nl

Mijn grootste droom zou zijn om volledig zelfvoorzienend te leven. Zelf energie opwekken, water opvangen en filteren, eten van eigen land, afval zelf verwerken tot compost en daarover natuurlijk bloggen om mensen te inspireren. Voor dat laatste heb ik dan helaas toch wel internet nodig 😉

Enigszins onhaalbaar lijkt me dit wel. Met de natuurlijke omstandigheden in Nederland lijkt me dit moeilijk te realiseren, maar voorlopig heb ik ook geen miljoen om het te proberen 😉

IMG_20170628_183651_635.jpg

Wat doe jij om mensen te informeren/motiveren om te kiezen voor een groene(re) levensstijl?

Door www.hetgroenebroertje.nl

Zelf zet ik stapje voor stapje en dat probeer ik te laten zien op sociale media. Over mijn eigen ervaringen schrijf ik artikelen waarmee ik hoop mensen te inspireren ook regelmatig een groenere keuze te maken. Juist doordat ik zelf ook struggle met diverse groene stappen, zijn mijn verhalen herkenbaar voor mensen. Ik hoop dat ze daardoor inzien dat het oké is om er moeite mee te hebben, maar dat het het altijd waard is om door te zetten.

Daarnaast vind ik het geweldig als ik samen kan werken met een groen bedrijf, om mijn bezoekers een mooie kortingscode of winactie aan te bieden die hun groene(re) levensstijl een boost geeft!

IMG_20170828_181047_073.jpg

Wat vind jij de moeilijkste groene stap om te zetten?

Door www.renmeisje.com

Reizen! Als je iets van de wereld wilt zien, dan kost dat nou eenmaal een flinke portie luchtvervuiling. Nu gaan wij niet zo vaak op vakantie, maar zeker de cruiseschepen waar we nu zo dol op zijn verstoken nogal wat!

Nu zijn we “gelukkig” wel van plan om na onze komende cruise de eerstvolgende jaren niet meer echt ver op vakantie gaan, maar in de toekomst zouden we toch graag heel wat van de wereld ontdekken. Hoe we dat groen kunnen doen, daar ben ik nog niet aan uit..

IMG-20171211_090047_8310-21176973.jpg

Wat is tot nu toe jouw beste groene beslissing?

Door www.degroenezus.nl

Sowieso onze moestuin! Niet eens mijn eigen beslissing: manlief kreeg de kans om een volkstuintje te huren en wist dat ik het daarmee eens zou zijn. Het eerste jaar hebben we hier onder andere ruim 50 kilo courgettes en twee enorme pompoenen van 18 en 14 kilo geoogst. Het afgelopen jaar hebben we veel te weinig tijd gehad voor de tuin, maar nu we weer een nieuw dagelijks leefritme hebben gaan we er echt voor om het maximale uit onze tuin te halen en het hele jaar van eigen grond te eten! Zo veel lekkerder, zo veel goedkoper en zo veel groener ♥

Sta jij er wel eens bij stil hoe groen je leeft? Voel je vrij om deze tag over te nemen zodat wij ook weer van jou kunnen leren en we samen nog meer mensen kunnen inspireren! 

IMG_20170831_173425_309.jpg

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 17/01/2018 / 09:55

  Ik herken veel en denk ook veel ‘oh ja, dat kan bij mij ook beter of anders’. Meteen geïnspireerd, dat zie je al! Reizen blijft een moeilijk ding he? Ik probeer het ook voor nu te veslissen in plaats van een levenslang plan uit te stippelen. Dat werkt soms echt beter om nu andere keuzes te maken.

  • Giulia Califano
   17/01/2018 / 11:07

   Inderdaad, we kunnen niet alles tegelijkertijd! Kijk naar wat we al wel kunnen en doen en dan komen we al veel verder dan menig ander 😉 In stapjes!

 2. 17/01/2018 / 10:50

  Wat een leuke antwoorden. Je bent altijd hartstikke groen hoor. En ook een moestuin! Misschien kunnen we elkaar lekker op hypen met die gekte haha.

  • Giulia Califano
   17/01/2018 / 11:06

   Dankje voor je compliment! Jaaaa, die moestuin! Van jou kan ik zeker nog veel leren, haha. Maar het is heerlijk zo in de grond wroeten en meer één zijn met de natuur in waarmee je jezelf voedt <3 Moestuinen moeten gewoon weer populair worden!

 3. 17/01/2018 / 14:50

  Wat een leuke tag! Ik ga hem ook invullen 🙂 Ik wist niet dat je ook een moestuin had, ga je daar komend jaar af en toe over schrijven?

  • Giulia Califano
   17/01/2018 / 18:15

   Superleuk dat je hem gaat invullen, geef je even een seintje als het online staat? Ben ook wel benieuwd naar jouw antwoorden! Ja, veel te weinig over gepost het afgelopen jaar, haha. De insteek is wel om er dit jaar veel meer tijd aan te besteden en dan natuurlijk ook veel meer over te schrijven!

 4. 17/01/2018 / 22:56

  Wat heb je de tag leuk ingevuld! Supe tof trouwens dat jij en je vriend samen een moestuin hebben. Heel erg groen en ook nog eens super lekker. Veel lekkerder dan de groenten die in de supermarkt te vinden is. En holymoly: pompoenen van 18 en 14 kilo?! Ongelofelijk! Daar heb je vast enorme pannen soep van gemaakt en maanden van gegeten. Yummm, I luv pompoensoep!

  • Giulia Califano
   18/01/2018 / 00:09

   Dankjewel voor je compliment! Hahahaha ja, we hebben echt wekenlang pompoen gegeten en werden er zéér creatief mee, maar uiteindelijk hebben we toch ook maar zakjes pompoen uitgedeeld want we kregen het écht niet op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.