https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Is Barnängen the secret to Swedish beauty?

Review: Is Barnängen the secret to Swedish beauty?

Wat is het toch dat velen van ons aantrekt in de Zweedse levensstijl? Boeken worden volgeschreven over hoe we de Scandinavische houding kunnen overnemen, omdat de mensen daar naar het schijnt de gelukkigste bewoners op aarde zijn. In Zweden kent iedereen één simpel woord dat die volledige levensstijl en houding omschrijft: lagom. Niet te groot, niet te klein. Niet te traag, niet te snel. Niet te veel, niet te weinig. Met andere woorden? Perfect in balans. Het Zweedse beautymerk Barnängen stelt zichzelf als missie de betekenis en het gevoel van deze unieke Zweedse mindset te verspreiden en het mooie is: dat doen ze ook in Nederland!

DSC_7043-01.jpeg

Gebalanceerde verzorging voor een evenwichtig leven

Barnängen werd in 1868 in Stockholm opgericht en sindsdien vertrouwen al vele generaties Zweedse vrouwen op het merk. Stockholm is dé plaats waar natuur en traditie, authenticiteit en innovatie samenkomen: geen enkele stad belichaamt de lagom-levenswijze meer dan Stockholm. Barnängen laat zich daarom met hetzelfde respect voor evenwicht en balans inspireren door Scandinavische ingrediënten en de Zweedse esthetiek om producten te creëren die lagom belichamen. Gebalanceerde verzorging voor een evenwichtig leven!

DSC_7073-01.jpeg

Het juiste evenwicht tussen natuur en wetenschap

De Scandinavisch-geïnspireerde ingrediënten van Barnängen doen aan het Zweedse landschap denken: aan licht, zee en bossen. Iconische ingrediënten zoals kruipbraam, berk en vlierbloesem worden gecombineerd met wetenschappelijke formules zoals de gepatenteerde cold cream waar Barnängen in de 19e eeuw bekend om is geworden. Deze cold cream is een voorouderlijk schoonheidsrecept dat bedoeld is om de huid te beschermen tegen uitdroging en irritatie. In het koude Scandinavië kunnen ze dat natuurlijk wel gebruiken, en wij in de winter ook!

DSC_7070-01

Scandinavische rituelen

Het assortiment van Barnängen is grotendeels geïnspireerd op eeuwenoude Zweedse tradities en rituelen: het Midzomerfeest, het Scandinavische Isvaksbad (ijsbad) en de sauna. Met natuurlijke ingrediënten zoals berkenextract, zeezout en bloemenoliën creëren ze producten die onze huid perfect in balans brengen.

Enig minpuntje voor mij is dat de lotions bijenwas bevatten, wat natuurlijk niet veganistisch is. In producten die zo puur en natuurlijk zijn, zou het mooi zijn als zo’n ingrediënten dan ook vervangen wordt door een diervriendelijk alternatief! Wie weet, een tip voor de toekomst 😉

DSC_7083-01.jpeg

Live beautifully balanced

Barnängen gelooft dat je je goed voelt en dit uitstraalt wanneer alles in perfecte balans is. Kijk, daar geloof ik nu ook in! Als je in balans bent voel je je zelfverzekerd, authentiek en evenwichtig, en dat straal je uit! Vandaar dat Barnängen zichzelf de missie stelt evenwichtige verzorgingsproducten te creëren, voor een mooie huid die perfect in balans is.

Daar slagen ze mijns inziens uitstekend in. De producten voelen als luxe verwennerij, terwijl ze verrassend goed in ieders budget passen. De flacons stralen uit wat het merk wil overbrengen: balans, rust en eenvoud. Geen intense geuren en flitsende kleuren, maar milde verzorging met een rustgevend effect op zowel je reukvermogen als je huid.

Als ze dat nu ook nog eens 100% diervriendelijk zouden doen, zou ik groot fan zijn!

DSC_7090-01.jpeg

Je vindt de producten van Barnängen exclusief bij DA en DIO. 

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Barnängen. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.