https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Liebster Award: 11 vragen aan Renmeisje

Liebster Award: 11 vragen aan Renmeisje

Hoera, ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Voor wie niet helemaal thuis is in de blogwereld: dit is een award die je als blogger uitreikt aan andere, liefst startende, bloggers om hen te laten weten dat hun blogs leuk vindt. De genomineerde beantwoordt zelf 11 vragen om vervolgens weer 11 vragen te bedenken voor 5 andere bloggers. Samen zorgen we er zo voor dat we elkaar allemaal beter leren kennen en we het internet een gezelliger plekje maken 😉 Vandaag dus mijn antwoorden op 11 vragen aan Renmeisje!

liebster2

Bedankt voor de nominatie!

Allereerst wil ik natuurlijk Miranda even bedanken voor deze nominatie! Wat fijn om te merken dat je mijn blog leuk vindt en wat een eer om deze vragen in te mogen vullen.

Wie ben jij?

Op de pagina “Over Renmeisje” introduceer ik mezelf als ‘een 25-jarig klein temperamentvol Italiaans opdondertje met grote dromen’. Tja, daar blijf ik volledig achter staan. Mensen die mij leren kennen verbazen zich er vaak over hoe veel pit er in dat kleine meisje zit. Met al die pit en energie zet ik me in om mijn dromen na te jagen. Al werk ik momenteel ruim 50 uur per week, zo voelt het niet altijd: ik doe waar ik van houd en dat levert me meer energie op, dan het me kost!

DSC_5798-01

Waarom moeten anderen jouw blog gaan volgen?

Laten we even vooropstellen dat niemand iets moet 😉 Je mag mijn blog wel gaan volgen, heel graag natuurlijk! Dat zou ik vooral doen als je geïnteresseerd bent in lekkere en meestal gezonde plantaardige gerechten, groener leven, een stukje mindfulness en meditatie, hardlopen, minimalisme of gewoon een flinke portie spontaniteit en een zoektocht naar gelukkig leven.

Hoeveel tijd spendeer jij aan je blog?

In totaal zo’n 20 uur per week. Dat is niet alleen aan mijn blog, maar ook aan sociale media, het geven van workshops en het maken van recepten op bestelling. Het blijkt zelf nog te weinig te zijn, want ik kom regelmatig in tijdnood en heb zelden tijd om eens achter de schermen aan het uiterlijk of de navigatie van mijn website zelf te werken. Helaas heb ik niet meer tijd omdat ik ook zelfstandig tekstschrijver ben én parttime in een sportschool werk.

img_20170117_121911_284

Welk recept op mijn blog wil je zelf eens gaan maken?

Het courgettebrood wil ik wel eens maken! Uiteraard vervang ik dan wel de eieren om het recept 100% plantaardig te maken 😉

Wat is jouw favoriete snack?

Hmm, ik heb natuurlijke talloze snackrecepten op mijn blog staan, maar stiekem vind ik zelf een schaaltje met diverse soorten fruit toch het allerlekkerst! Al die speciale koekjes of gebakjes die ik maak vind ik heerlijk om van te proeven, maar ook vooral om weer uit te delen zodat ik het zelf niet allemaal hoef op te peuzelen!

IMG_20170605_095536_991.jpg

Wat is jouw populairste blog of recept online?

De populairste blog en tevens het populairste recept van heel 2017 was overduidelijk het recept voor plantaardige saucijzenbroodjes. Ik geef jullie groot gelijk: ze zijn ook geweldig lekker en ideaal om vleesetende vrienden of familieleden compleet versteld te doen staan!

Wat doe je naast dat je blogt?

Zoals hierboven al een keer vermeld ben ik zelfstandig tekstschrijver en werk ik parttime in een sportschool. Voor dat eerste heb ik gestudeerd aan Universiteit Utrecht en het is mijn grootste droom uiteindelijk volledig zelfstandig mijn brood te kunnen verdienen met bloggen en schrijven. Niet dat ik mijn huidige parttime baan niet leuk vind, hoor! Met ontzettend veel plezier geef ik een aantal uren in de week les (BodyBalance, yoga en Fit & Vitaal voor ouderen) en sta ik achter de frontdesk in een gezellige premium sportclub. Tevens verzorg ik hier de sociale media én het is natuurlijk een ideale plek om al mijn gezonde receptjes te laten proeven!

med_res (91)

Wat is jouw favoriete kok en waarom?

Oeps, ik heb niet echt iets met het volgen van specifiek een favoriet persoon. Mijn inspiratie haal ik overal en nergens vandaan. Zolang het maar plantaardig is 🙂

Hoe lang ben jij gemiddeld elke dag in de keuken te vinden?

Veel mensen denken dat ik uren in de keuken sta, maar niets is minder waar. Ik ben best een luie kok: het moet mij allemaal niet te ingewikkeld zijn. Even tellen: ’s ochtends tien minuten voor het ontbijt, ’s middags eet ik vaak restjes van de avond ervoor en ’s avonds een half uurtje voor het avondeten. Circa twee keer per week een half uurtje om wat te experimenteren en soms voor een tussendoortje een paar minuten. Gemiddeld een uur per dag dus ongeveer! Afwassen daargelaten natuurlijk, dat kost helaas dan weer iets meer tijd..

Italiaanse avond vrouwenvereniging

Wat is jouw grootste blunder in de keuken?

Daar moest ik wel even over nadenken! Gelukkig kan ik niet echt een enorme blunder verzinnen. Ik heb wel eens het brandalarm af laten gaan omdat mijn naanbrood iets te snel bakte en een flinke grijze walm in de keuken veroorzaakte. Verder is het wel vrij komisch dat onze blender zo krachtig is dat deze telkens kortsluiting veroorzaakt als we diens stekker opnieuw in het stopcontact steken, althans: als ik dat doe.. Als mijn man de stekker erin steekt gebeurt er niets! Hoe dat kan, is ons tot op heden een raadsel.

Waar wil je zijn over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik nog enkele uren in de sportschool te werken, maar daarnaast volop thuis aan de slag te zijn voor Renmeisje en Schrijfmeisje. Tegen die tijd spaart me dat wellicht een boel geld aan kinderopvang, aangezien ik dan hoop tussen het gekrijs en gegiebel van één of twee kindjes door te moeten werken 😉 Maar zover is het nog lang niet: voorlopig werk ik gezellig zo’n 20 uur op de sportschool en breid ondertussen mijn netwerk verder uit. We proberen steeds groener te leven en hopen over 5 jaar véél meer voedsel uit onze eigen volkstuin op tafel te zetten. Daarnaast zijn we op zoek naar een groter huis en gaan we in het najaar weer een prachtige cruise maken, dus genoeg moois op de planning om naar uit te kijken!

IMG_20170828_181047_073

Nominatie

Wat een leuke vragen, Miranda! Fijn om zo even over mijn eigen blogcarrière en huidige leven na te denken. Dan is het nu mijn beurt om 5 bloggers te nomineren!

La Green Vie, By Kaar, Inge’s vegan smikkels, Soy and Seitan en AmazIem, zouden jullie het leuk vinden om de Liebster Award in ontvangst te nemen?

Bij deze de 11 vragen die ik aan jullie stel:
1. Hoe zou jij jezelf in 10 woorden omschrijven?
2. Wat is jouw elevator pitch om je blog te presenteren?
3. Wat vind je zelf het allerleukste artikel van je blog?
4. Welke tip zou je mij geven om mijn blog te verbeteren?
5. Wat is jouw favoriete maaltijd van de dag?
6. Wat is jouw belangrijkste reden om bewuster met je voeding om te gaan?
7. Wat mag er echt niet ontbreken in jouw keuken?
8. Ben jij meer een avondmens of meer een ochtendmens?
9. Wat is jouw favoriete sport?
10. In welk seizoen bloei jij helemaal op?
11. Welke vraag zou je mij willen stellen?

Regelgeving Liebster Award

Ten slotte even de regels die verbonden zijn aan de Liebster Award:
– Bedank de persoon die jou heeft genomineerd;
– Post een link naar zijn of haar blog;
– Zet een foto van de award op je blog;
– Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
– Nomineer 5 tot 11 blogs;
– Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
– Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
– Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

Dat was ‘m! Bedankt voor de nominatie Miranda en veel plezier Daphne, Karen, Inge, Kesja en Iemke!

DSC_6591-01

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 25/01/2018 / 18:10

  Super leuk om de antwoorden te lezen van mijn vragen! En om op deze manier jou nog beter te leren kennen!

  • Giulia Califano
   25/01/2018 / 23:50

   Wat leuk om te horen! Nogmaals dank voor de nominatie! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.