https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Fotoboek van Fotofabriek

Review: Fotoboek van Fotofabriek

Mooie momenten willen we vastleggen, bewaren en voor eeuwig herinneren. Hoe digitaal we tegenwoordig ook leven, voor mij voelen speciale foto’s vele malen realistischer als ik ze in handen heb. Herken je dat? Juist omdat we zo veel online leven vind ik het soms moeilijk te geloven dat bepaalde foto’s die ik zelf heb gemaakt écht mijn eigen ervaringen zijn. Pas toen ik het fotoboek van onze huwelijkscruise in handen had, realiseerde ik me dat wij deze reis echt gemaakt hebben en deze foto’s echt van ons zijn. Nu is het tastbaar en dat zal het voor altijd zo blijven. Als we later te oud zijn om te weten hoe we met de hypermoderne computers van die tijd om moeten gaan, hebben we altijd nog dit boek om doorheen te bladeren. Precies zoals we het zelf wilden: onze dierbaarste herinneringen vereeuwigd in een strak, eenvoudig en handzaam fotoboek. Benieuwd hoe zo’n boek tot stand komt bij Fotofabriek? Dat zal ik je vertellen!

DSC_7701-01

Fotofabriek.nl

Fotofabriek viert dit jaar een jubileum, want het is in 2008 opgericht en bestaat daarmee in 2018 dus 10 jaar! De kennis en expertise achter Fotofabriek bestaat echter al veel langer. Fotofabriek.nl/Fotofabrik.de is namelijk onderdeel van Chris Russell B.V., een full-service reclame bureau en digitale drukkerij die al meer dan 20 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland verzorgt. Sinds 2008 wordt al die kennis, expertise en ervaring dus ook gebruikt voor de particulier zoals jij en ik: in de vorm van fotoproducten!

DSC_7715-01

DSC_7720-01

Van fotoboek tot wijnkist

Bij Fotofabriek heb je de keuze uit diverse formaten fotoboeken, met natuurlijk verschillende soorten kaften. Wij kozen voor een A4 liggend fotoboek met harde kaft: lekker eenvoudig. Wil je iets meer luxe, dan is zelfs een linnen kaft mogelijk!

Naast fotoboeken heb je bij Fotofabriek echter ook keuze uit vele andere producten om je foto’s op af te drukken. Denk aan de welbekende kalenders of canvassen, maar heb je ook wel eens gedacht aan notitieboeken of wijnkisten? Hele persoonlijke cadeaus!

DSC_7695-01

Online of offline

Bij Fotofabriek kies je zelf of je de online editor gebruikt om je fotoproducten samen te stellen, of een offline programma. Beiden zijn gratis en bevatten diverse functionaliteiten. Wij kozen voor de online editor en gebruikten alleen tekst voor op de kaft, maar zoals je ziet kun je ook diverse afbeeldingen of achtergronden toevoegen.

Je kunt eenvoudig de indeling zelf aanpassen en extra pagina’s toevoegen. Als je fotoboek klaar is zet je deze in je winkelmandje en dan wordt een voorbeeld voor je voorbereid. Zodra deze klaar is ontvang je een mailtje: je kunt je voorbeeldboek inzien en kiest dan of je deze definitief wilt bestellen of dat je er iets aan wilt veranderen. Eenmaal besteld wordt je boek op professionele wijze gedrukt, gebonden en verpakt en binnen twee tot zeven werkdagen verstuurd.

DSC_7643-01

DSC_7645-01

DSC_7646-01

Verrassend hoge kwaliteit

Voor de prijs van ons boek (€ 22,99) verwachtte ik een leuk boekje, maar niet de allerbeste kwaliteit. Beiden waren we dus zeer aangenaam verrast toen ons fotoboek in de brievenbus lag: een degelijke kaft met scherpe print en echt stevige pagina’s met prachtige foto’s! Deze kwaliteit hadden we dus stiekem niet verwacht voor deze prijs..

Wij zijn daar niet de enigen in: Fotofabriek heeft de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, onder andere van AVROTROS Radar. Ze werden geprezen om hun hoge kwaliteit én gunstige prijs: “de goedkoopste, en de beste!”

Die uitspraak kan ik natuurlijk niet verifiëren want ik heb lang niet alle fotoboekenleveranciers getest, maar wij zijn in ieder geval héél tevreden met ons fotoboek! Herinneringen aan onze prachtige reis zijn op een waardige manier vastgelegd en daar zullen we ongetwijfeld de rest van ons leven van genieten ♥

DSC_7722-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fotofabriek. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.