https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review + WINACTIE: Greensweet Stevia

Review + WINACTIE: Greensweet Stevia

Zoet, zoeter, zoetst.. We weten allemaal dat ze niet gezond zijn, maar zoete koekjes, snoepjes of gebakjes zijn toch veel te lekker om te laten staan?! Gelukkig is daar een heel eenvoudige oplossing voor: Greensweet Stevia! Stevia is gewoon een plantje, dat je zelf in je tuin zou kunnen laten groeien. Het smaakt veel zoeter dan suiker, maar doet in feite hetzelfde met je lichaam als een grassprietje: niets. Dat is mooi, want zo kunnen we er dus naar hartenlust lekkernijen mee bakken!

Raad eens? Wie weet ga jij dat binnenkort wel doen! In dit artikel vertel ik je namelijk niet alleen alles over de natuurlijke zoetstoffen van Greensweet Stevia, maar maak je bovendien kans op een heerlijk verwenpakket waarmee jij de komende tijd héél veel zoete lekkernijen kunt bakken!

DSC_7666-01

Natuurlijke is niet hetzelfde als kunstmatig

Veel mensen krijgen de kriebels als ze alleen al het woord ‘zoetstoffen’ horen. Jammer, want zo verpest de voedingsmiddelenindustrie ons wereldbeeld! Met het woord ‘zoetstoffen’ is helemaal niets mis. Wél met de meeste zoetstoffen die in populaire voedingsmiddelen zitten. Natuurlijke zoetstoffen zijn compleet anders dan de kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose die je vindt in bijvoorbeeld frisdrank. Een enkele keer wordt wel stevia gebruikt, maar dan vaak in combinatie met maltodextrine: een kunstmatige zoetstof. Zelfs de stevia die in de meeste supermarkten te vinden is, is niet puur maar gemengd met kunstmatige zoetstoffen. WAAROM?!

DSC_7857-01

Natuurlijke zoetstoffen

Er is een heel duidelijk verschil tussen natuurlijke en kunstmatige zoetstoffen: gemaakt van planten versus gemaakt van chemische troep. Al zijn de effecten van kunstmatige zoetstoffen nog lang niet volledig onderzocht en duidelijk, het feit dat ze enige nadelige invloed hebben op onze gezondheid staat vast. Persoonlijk vind ik dat logisch: iets wat niet uit de natuur komt, daar is ons lichaam toch niet op gebouwd?

DSC_7849-01

Stevia

Natuurlijke zoetstoffen daarentegen, worden geëxtraheerd uit planten. Stevia is een plant die je zo in je achtertuin zou kunnen zetten. In Zuid-Amerika gebruiken ze de zoetstof al 1500 jaar, in Japan is stevia de nummer één zoetstof en over de hele wereld gebruiken circa 160 miljoen mensen stevia, zonder enige melding van schadelijke effecten. Niet zo gek, want je kunt het vergelijken met de blaadjes munt die jij wellicht van je plantje op de vensterbank plukt: zo recht van de plant in je mond. Dat kan bij stevia ook! Het steviablad zelf is al 15 tot 20 keer zoeter dan suiker. Extraheer je de stevioglycosiden uit het blad, dan krijg je een zoetstof die 100 tot 480 keer zoeter is dan suiker. Reken maar even uit: 1/480 van je suikerklontje in je thee..

DSC_7850-01

Erythritol

Over erythritol kan soms onenigheid bestaan: deze zoetstof kan zowel uit de natuur komen als kunstmatig worden geproduceerd. De erythritol die Greensweet Stevia is een natuurlijke suikeralcohol die wordt gemaakt van o.a. maïs, fruit of champignons.

Hoewel erythritol wel als bron van koolhydraten wordt beschouwd, bevat het geen calorieën en geen netto koolhydraten: de koolhydraten worden namelijk in ons lichaam niet omgezet in energie maar verlaten ons lichaam ongebruikt weer via de urinewegen. Ons lichaam doet dus helemaal niets met erythritol.

In tegenstelling tot stevia is erythritol juist iets minder zoet dan suiker (80%). Het heeft wel de structuur van suiker en kan gemakkelijk als suiker gebruikt worden om te koken en bakken.

DSC_7514-01

Greensweet Stevia

Het aanbod van Greensweet Stevia is enorm! Ze hebben zoetjes, vloeibare stevia in 18 verschillende smaken, Belgische chocolade met stevia en 7 verschillende soorten poeders/kristallen met elk hun eigen functie. Ik testte als eerste de spiksplinternieuwe Greensweet Brown: bruine “suiker”. Dit is tevens het enige product van Greensweet Stevia dat wél suiker bevat: een heel kleine beetje melasse voor de bruine kleur en karamelsmaak. Alsnog bevat de Greensweet Brown slechts 22.5 kcal per 100 gram, tegenover 380 kcal per 100 gram in bruine suiker..

Met de Greensweet Brown maakte ik heerlijke appelrozijnenbollen, die bij iedereen in de smaak vielen! Kinderen riepen enthousiast: dit is gewoon appeltaart! Ik maakte de appelrozijnenbollen overigens af met poedersuiker, in de vorm van de Icing van Greensweet Stevia.

DSC_7566-01

Met de X-tra Sweet maakte ik zelf suikervrije snoepjes: een groot succes! De Erythritol verdween in zoete Coconut Caramel Twix en dan blijft alleen de Gelei Kristal over: daar ga ik binnenkort lekker zelf jam mee maken. Ik heb zin om nog heel veel lekkers met deze zoetmakers te bedenken! Dat gaat ongetwijfeld lukken, want het fijne is dat je van alle zoetstoffen maar een héél klein beetje nodig hebt. Zo investeer je dus wel even in wat duurdere producten dan suiker, maar je kunt er ontzettend lang plezier aan beleven! Plus: het is een investering in je eigen gezondheid ♥

DSC_7782-01

Winactie

Nu je meer weet over de producten van Greensweet Stevia, ben ik benieuwd: wat zou jij als eerste met één van de producten op onderstaande foto maken? Laat het ons weten, volg ons op Instagram (@greensweetstevia en @renmeisje) en/of Facebook (Greensweet Stevia en Renmeisje) en maak kans op het hele pakket! De winnaar wordt op 15 februari bekendgemaakt. Veel succes en natuurlijk sowieso veel bakplezier 😉

DSC_7512-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greensweet Stevia. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

25 Reacties

 1. Carolien Schutte
  08/02/2018 / 08:58

  Mij lijkt het wel leuk om een soort bescuitrol te maken met mijn zoon hij vind het erg leuk om samen met mij te bakken

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 21:03

   Ohh dat klinkt ook heel lekker en zéker leuk om het samen te maken!

 2. Fenna
  08/02/2018 / 16:59

  Wauw, wat klinken deze producten veelbelovend en wat zou ik ze graag proberen! Ik zou direct de keuken induiken om een healthy vegan appeltaart te bakken. Dit is een van de weinige “gezonde variant recepten” waarbij ik de suiker, ook in combinatie met de weggelaten roomboter, écht mis. De taart zou ik meenemen naar mijn tante, wie volgende week 72 wordt en zich sufbakt voor haar bezoek maar wie zelf geen kruimeltje eet in verband met haar diabetes. Ik laat me graag door Greensweet Stevia verrassen en hoop hier mijn tante ook mee te kunnen verblijden!

  • Giulia Califano
   09/02/2018 / 12:56

   Wat lief dat je je tante wilt verrassen, dat heeft ze met al dat bakken voor anderen inderdaad wel verdiend!

 3. Marja
  08/02/2018 / 22:21

  Ik zou als eerste een heerlijke appeltaart bakken met de Greensweet Brown,waar ik mijn man een groot plezier mee doe.Het scheelt zoveel kcal. dat ik nu geen nee meer kan zeggen…..🤣

  • Giulia Califano
   09/02/2018 / 12:57

   Hihi, dat klopt inderdaad! Tegen suikervrije appeltaart kan niemand ‘nee’ zeggen 😉

 4. Karin
  09/02/2018 / 12:17

  Wat een interessant artikel! Duidelijke informatie ook:) zou heel graag een pakketje uitproberen om mijn favoriete recepten opnieuw uit te vinden. Het eerste recept dat dan aan de beurt is een tarte tatin met peren! Ik vind die gekarameliseerde peren smaak echt het einde maar te vaak kan ik deze niet maken want dan eet ik er veel te veel van haha!

  • Giulia Califano
   09/02/2018 / 12:55

   Bedankt voor je complimenten! Zo’n tarte tartin met peren klinkt verrukkelijk!

 5. Maria
  13/02/2018 / 13:12

  Geitenkaas, tijm en nu dus voortaan Greensweet brown, waar dan ook op , even in de oven en ik smul!

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 20:58

   Oe, dat klinkt heerlijk als die “suiker” zo karamelliseert in de oven..

 6. Saskia
  13/02/2018 / 18:18

  Wauw wát een Gave Winactie Giulia! Top artikel en Heerlijk pakkende Schrijfstijl heb je. Prachtig merk zeg Greensweet (kende ik nog niet) en helemaal Puur. 😍 Ik zou Paleo proof brownies maken die passen binnen mijn strikte dieet, het water loopt me al in de mond haha. 😋🎂 Een andere reden waarom ik erg geïnteresseerd ben in Stevia is omdat recente onderzoeken aantonen dat Stevia effectiever is tegen de (chronische) ziekte van Lyme dan antibiotica (Amazing Discovery!) Voordat ik ziek werd (4,5 jaar geleden alweer oeps..), liep ik 3x per week hard en mijn Ultieme Droom is om dit weer op te kunnen Pakken! Nu is het Bejaardengym bij de fysio met veel napret! 🤣 Maar alles voor mijn Gezondheid, ik ben helemaal klaar to Fully Jump back into life again! 💪 Oooo en Super Leuke namen van jullie Katten Samba & Rumba! 😺😺 Onze pluizige maatjes heten Mambo & Poncho! 🐰🐰 Onwijs Bedankt voor deze Lieve Kans Giulia & Good Luck met alle Mooie dingen die je doet!

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 21:00

   Bedankt voor je enthousiaste reactie, Saskia! Wat zou het fijn zijn als stevia jou zou kunnen helpen in de strijd tegen Lyme! Ik hoop voor je dat je je hardloopdroom waar kunt maken! En wat een geweldige kattennamen, hihi 😀

 7. Brigitte
  13/02/2018 / 18:37

  Dit zou echt super zijn!! Ik hou zo van carrotcake, maar maak het eigenlijk maar weinig omdat ik vind dat er eigenlijk teveel suiker in zit. Dit zou een super vervanger zijn… zou hij dan net zo lekker zijn?? Ik zou het graag uitproberen!

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 21:00

   Oeeee, héél toevallig heb ik gisteren carrotcake cookies gemaakt met Greensweet Brown! Recept komt uiteraard nog online, maar ik kan je verklappen dat die in ieder geval heerlijk smaken!

 8. Els Black-Stoker
  13/02/2018 / 19:41

  Die appelrozijnenbollen klinken wel heel erg lekker, dat zal dus het eerste zijn. Ben zeer benieuwd naar deze producten

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 21:01

   Leuk om te horen, ze zijn inderdaad heerlijk!

 9. Danielle
  13/02/2018 / 20:31

  Ik zou als allereerst een perentaart maken. Jammie!

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 21:01

   Dat klinkt heerlijk!

 10. 13/02/2018 / 20:37

  Wat een leuke winactie! Ik zou graag deelnemen om deze fijne producten te winnen. Ik probeer al een hele tijd gezonder te eten maar het lukt niet zo goed en met deze producten zou het een stapje in de goede richting zijn om gezondere suiker te gebruiken.

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 21:01

   Zeker weten dat het met deze producten in ieder geval een stukje gemakkelijker wordt inderdaad!

 11. Marian B
  13/02/2018 / 21:03

  Een appelcake! En stroopwafeltaart zou ik ook graag eens proberen. Mjammie

  • Giulia Califano
   13/02/2018 / 21:04

   Wat een heerlijke ideeën!

 12. Gabrielle
  14/02/2018 / 20:09

  Jaaa ik volg je recepten en zou de appel rozijnenbollen EN de snoepjes direct maken. Waarom kiezen als, het beide kan? En mensen inspireren door vervolgens te delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.