https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Event: Gezondheidsbeurs 2018

Event: Gezondheidsbeurs 2018

Op 1, 2, 3 en 4 februari was het weer zo ver: de jaarlijkse Nationale Gezondheidsbeurs! Was jij erbij? Al een aantal jaren op rij bezoek ik de beurs om inspiratie op te doen, te profiteren van mooie beursaanbiedingen en samenwerkingspartners te ontmoeten. Dit jaar ging ik op de laatste dag van de Gezondheidsbeurs, zondag 4 februari, voor een retourtje Jaarbeurs Utrecht. Wie ik daar ontmoette en wat ik allemaal mee naar huis nam, vertel ik je vandaag!

Steeds groter plantaardig aanbod

Wat me al opviel tijdens het langslopen van de standhouders op de website van de Gezondheidsbeurs, is dat het aantal aanbieders van plantaardige producten sterk toeneemt! Veel eettentjes zijn volledig veganistisch, er zijn diverse aanbieders van 100% plantaardige voedingsmiddelen en ook op het gebied van verzorging kom je steeds meer 100% natuurlijke plantaardige producten tegen. Yes!

DSC_7831-01

Rondje op ontdekking

Ik startte mijn bezoek met een rondje om te ontdekken wie waar stond en waar ik allemaal even een bezoekje aan moest brengen. De eerste stop was bij Lavera: een 100% natuurlijk verzorgingsmerk. Hier kletste ik zeker een kwartier met de importeur over het wel en wee van de hedendaagse cosmetica. Uiteindelijk ging ik weg met een dagcrème en een serum waar ik binnenkort meer over vertel!

DSC_7840-01

DSC_7844-01

Bij Chi nam ik een essentiële sinaasappelolie mee om in de keuken mee te experimenteren en bij het spiksplinternieuwe merk Lovor viel de keuze op een stuk scrubzeep met gemalen druivenpitten.

Voedselparadijs

Zeker nu er een groeiend veganistisch aanbod is, is de Gezondheidsbeurs voor een foodie natuurlijk een waar voedselparadijs 😉 Ik bracht o.a. een bezoekje aan Primal Pantry, waar ik hun nieuwe reep met acaï meenam. Bij Clif Bar ontdekte ik de nieuwe volledig plantaardige proteïnerepen: ik ben nu al fan! Ook hier vertel ik je binnenkort meer over.

DSC_7835-01

Het merk Soof ontdekte ik op VeggieWorld Winter Fair en nu zag ik tot mijn grote vreugde dat er twee smaken stonden die ik nog niet had geproefd. Dit keer ging de smaak ‘lemon, mint & apple’ mee naar huis 🙂

DSC_7833-01

Ergens tussen de repen en siropen vond ik Pip & Nut, met hun verrukkelijke pindakaas en amandelpasta. Mijn favoriet, de amandelpasta met kokos, ging mee voor thuis!

DSC_7834-01

Bij Lifefood raakte ik weer gezellig aan de praat over o.a. hun nieuwe producten, mijn blog en de veganistische trend. Een moeilijke keuze, maar uiteindelijk mochten de crackers met zuurkool en met knoflooksmaak mee in de tas!

Ook de sauzen van Callowfit ontdekte ik op VeggieWorld Winter Fair en inmiddels is manlief fan van de barbecuesaus en de knoflooksaus. Daarom ging er vandaag weer eentje mee naar huis: de Caesar Style dressing! Binnenkort meer over deze sauzen zonder vet en suiker 😉

DSC_7817-01

DSC_7813-01

DSC_7812-01

Lunchpauze

Eigenlijk had ik er helemaal geen tijd voor, maar ik moest toch even iets eten. Zeker ook aangezien er zo veel lekkere plantaardige keus was! Ik ging voor een bakje chili met verse nacho’s van Bakblik, mmm.

DSC_7862-01

DSC_0464-01

Ontmoetingen

Wat ook zo leuk is aan dit soort evenementen, is het ontmoeten van samenwerkingspartners met wie je tot dan toe alleen online contact had! Met onder andere Primal Pantry werkte ik al eens eerder samen en *spoiler alert* aanstaande vrijdag komt er een prachtige samenwerking met Greensweet Stevia online. Natuurlijk moest ik daarom ook even langs bij Susan en haar mijn vers gemaakte snoepjes met haar X-tra Sweet laten proeven.

27540473_1631776656906959_7933195015072465439_n-01.jpeg

Natuurlijk maakte ik bij nog veel meer stands een gezellig en inspirerend praatje, maar dat zijn er te veel om op te noemen!

Bepakt en bezakt stapte ik na zo’n 3½ uur Gezondheidsbeurs de Jaarbeurs weer uit, terwijl ik stiekem nog lang niet alles had bezocht wat op mijn lijstje stond! Elk jaar komt ik tijd tekort en plan het jaar erop iets meer tijd in, maar aangezien het plantaardige aanbod steeds groter wordt, blijf ik in tijdnood komen 😉 Een goed teken! Volgend jaar dus een volledig dag, bij deze beloofd. Wie gaat er mee?!

 

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Marja
  11/02/2018 / 22:50

  Ik was er ook op zondag,jammer dat ik je niet gezien heb.Gr.Scorpio062

  • Giulia Califano
   11/02/2018 / 22:52

   Inderdaad, wat jammer, dat was wel gezellig geweest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.