https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Liefde gaat door de maag met dit Italiaanse Valentijnsmenu

Liefde gaat door de maag met dit Italiaanse Valentijnsmenu

Vier jij morgen Valentijnsdag? Of vier je de liefde dag in dag uit, jaar in jaar uit? 😉 Persoonlijk vind ik het complete onzin, een speciale dag om de liefde te vieren. Liefde is het allerbelangrijkste in ons hele leven: dat horen we toch elke dag te vieren? Je hebt er in ieder geval geen speciale dag en al helemaal geen waslijst aan roze en rode met hartjes bedrukte cadeautjes voor nodig! Het meest dierbare cadeau dat je elkaar kunt geven is tijd. Tijd voor elkaar, samen. Kook lekker voor elkaar, eet in alle rust en met alle aandacht voor elkaar aan een romantisch gedekte tafel in huis en kruip daarna gezellig samen op de bank. Dat is toch ultiem genieten? Speciaal voor zo’n heerlijk avondje stelde ik een Italiaans menu voor je samen. Liefde gaat immers door de maag, en als er één land is waar ze van zowel liefde als eten alles weten, is het Italië wel!

Italiaanse courgettesoep

Je zou de avond kunnen beginnen met een heerlijk romig Italiaans soepje. Je portie groenten heb je direct binnen en je waant je na de eerste hap al op een idyllische Italiaanse piazza ♥

IMG_20170821_193903_939

Groentelasagne

Een prachtig hoofdgerecht is natuurlijk dé klassieker: lasagne. Als je de schade enigszins wilt beperken, zit je met deze variant met pompoen”kaas”saus zeker goed!

IMG_20170922_085456_483

Tiramisu

Een Italiaans menu is natuurlijk niet compleet zonder tiramisu, zeker niet een menu voor geliefden! Tiramisu betekent namelijk ’trek mij omhoog’ en wordt vrij vertaald als ‘maak me blij’. Dat is natuurlijk precies wat jij en je geliefde voor elkaar doen!

Tiramisu

Dubbel aardbeienchocoladetoetje

Is de tiramisu iets te veel werk op deze korte termijn? Dan heb ik een heel eenvoudig alternatief voor je dat het altijd goed doet: aardbeien met gesmolten chocolade..

med_res (38)

Bosvruchtensnoepjes

Wil je het avondje helemaal compleet maken? Geef je geliefde dan eens iets wat jij zelf gemaakt hebt, waar hij of zij de komende dagen van kan genieten. Wedden dat je geliefde bij elk snoepje terugdenkt aan de fijne avond die jullie samen hebben gehad? Puur alleen door tijd en energie in elkaar te steken ♥

DSC_7799-01

Buon appetito! 

Vier jij Valentijnsdag? Zo ja, op welke manier? 

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.