https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

8 last-minute tips voor een liefdevolle Valentijnsdag – of je nu een relatie hebt of niet!

8 last-minute tips voor een liefdevolle Valentijnsdag – of je nu een relatie hebt of niet!

Vier de liefde! Liefst elke dag, op speciale dagen en als je wilt natuurlijk ook op Valentijnsdag. Zoals ik je gisteren vertelde hebben wij niets met Valentijnsdag en doen wij vandaag dan ook niets speciaals. Heb jij wel iets speciaals op de planning staan voor jou en je geliefde of (nog) niet? Of ben je single en voel je je op deze dag behoorlijk buitengesloten? Speciaal voor wie misschien wel een liefdevolle dag wil beleven maar (nog) niet weet hoe, zet ik 8 last-minute tips voor een liefdevolle Valentijnsdag op een rijtje! Enne, hiervoor hoef je geen relatie te hebben: liefde draait toch ook om houden van jezelf? Jij mag jezelf lekker in de watten leggen om te vieren wat voor een prachtig persoon jij bent!

Maak tijd vrij

Het meest waardevolle cadeau dat jij jezelf of je partner kunt geven is tijd. Dat is namelijk het enige dat we niet kunnen kopen en slechts één keer kunnen besteden. Wanneer je tijd besteed aan de liefde, zit je dus altijd goed. Wat je met die tijd doet, hangt natuurlijk af van waar jij jouzelf of je partner blij mee maakt! Op welke manier besteed jij of besteden jullie je dierbare tijd het liefst?

Ga wandelen

Als er iets helend is, is het wel de natuur. Frisse lucht, geen technologische afleidingen en misschien zelfs zonlicht. In de natuur heb je even 100% de tijd voor jezelf en voor elkaar. Mits je je telefoon thuis laat natuurlijk 😉 Een fantastische manier om je tijd te besteden is dan ook door een wandeling te maken! Ga je alleen, verwonder jezelf dan eens over wat er allemaal te zien is in de natuur in jouw nabije omgeving. Als je je ogen eenmaal opent, zul je zien dat dat véél meer is dan je dacht! Ga je samen, geniet dan van het moment even met z’n tweetjes letterlijk weg te lopen van de dagelijkse sleur, de frisse lucht in te ademen en eens echt de tijd te nemen goed met elkaar te praten.

Kevin&Giulia-144Speel een spelletje

Vroeger waren we er zo dol op: spelletjes spelen! Ergens op de weg naar volwassenheid verliezen we die hobby meestal, maar spelletjes spelen is op elke leeftijd een groot succes! In plaats van passief voor de televisie te hangen, ben je zo actief bezig met elkaar en kun je de grootste lol hebben. Elkaar beter leren kennen, plagen en samen in een deuk liggen zijn ingrediënten voor een gegarandeerd geslaagde avond!

Haal herinneringen op

Of je nu alleen bent of met z’n tweeën of zelfs een heel gezin, herinneringen ophalen is altijd leuk. Pak oude fotoboeken er eens bij van vroeger om de kleinere versie van jouzelf te bewonderen of grijp terug naar foto’s van die fantastisch reis die je in je eentje of samen maakte. Tegenwoordig hoef je niet eens meer de zolder op te kruipen: met een avondje je eigen tijdlijnen op Facebook en Instagram door scrollen kom je al heel ver!

Oortje bijten.jpg

Ga picknicken

Op de één of andere manier is het knus om op de grond te eten, vind je niet? Al ben je alleen thuis, als je wat kaarsjes aansteekt en een dekentje of kussentjes op de grond legt om daar te eten, voelt dat direct veel gezelliger! Het is buiten natuurlijk momenteel veel te koud om te picknicken, maar zo kan het binnen ook. Lekker donker, gezellig en knus ♥

Kook zelf

Om maar even in het thema ‘eten’ te blijven: je hoeft echt niet duur te gaan uit eten om samen een fijne avond te beleven. Je beleeft er veel meer plezier aan samen te koken of voor elkaar te koken. Zo kun je precies maken wat jullie zelf lekker vinden én investeer je wederom die kostbare tijd in elkaar! Datzelfde geldt overigens ook voor jou alleen: iets afhalen of laten bezorgen is gemakkelijk, maar als je jezelf echt wilt verwennen kook je een gezonde maaltijd die jij zelf ontzettend lekker vindt. Nergens krijg je het zo lekker als thuis, want alleen thuis kun je alles tot in de puntjes aanpassen aan jouw of jullie wensen!

Gisteren postte ik een Italiaans voorbeeldmenu, wie weet haal je daar lekkere inspiratie uit 🙂

Kevin&Giulia-422.jpg

Masseer

Als er iets gratis en romantisch is, is het wel een massage. Je hebt er alleen massageolie of crème voor nodig en kunt weinig fout doen. Een massage is natuurlijk dé manier om fysiek contact met elkaar te maken en elkaars lichaam goed te leren kennen. Dat geldt echter net zo sterk voor jezelf: ook jij mag jezelf verwennen met een massage! Juist als je het moeilijk vindt om van jezelf te houden kan dit heel effectief zijn: door je lichaam met liefde te masseren kom je in verbinding met jezelf. Misschien vind je het raar of moeilijk om jezelf liefdevol aan te raken, maar ook jij verdient dat! Als jij beter voor jezelf en voor je lijf zorgt, zul je zien dat je dat ook uit gaat stralen en het alleen maar gemakkelijk wordt om van jezelf te houden.

Verklaar de liefde

Minstens net zo moeilijk als jezelf liefdevol masseren is jezelf vertellen waarom je van jezelf houdt. Toch is het zó belangrijk! Liefde begint bij jezelf: als jij niet van jezelf houdt, hoe kan dan iemand anders van jou houden en kun jij van iemand anders houden? Het klinkt absurd om in de spiegel te kijken en jezelf te vertellen waarom je van jezelf houdt, maar probeer het eens. Vertel wat je mooi vindt aan jezelf, wat je goede karaktereigenschappen zijn en waar je trots op bent. Als er een negatief stemmetje opduikt dat hier tegenin gaat door alles te ontkrachten of de nadruk te leggen op je minder sterke kanten, merk je dat wel op maar snoer je dat stemmetje de mond omdat jij je nu wilt richten op waar je wél van houdt in jezelf.

Datzelfde doe je iets gemakkelijker voor elkaar. Vertel elkaar wat je zo leuk vindt aan elkaar, op welk kenmerk van elkaar je als eerste verliefd bent geworden en wat je zo uniek vindt aan de ander. Ook dit voelt misschien even ongemakkelijk, maar het versterkt jullie relatie enorm en zorgt bij jullie beiden voor een boost in jullie zelfvertrouwen. De ander vindt jou leuk, niet zomaar, maar om die en die redenen. Wauw, kijk eens wat een fantastisch persoon jij in zijn of haar ogen bent!

Kevin&Giulia-57.jpg

Hoe vier jij vandaag de liefde? Met een ander of met jezelf? Al lang gepland of last-minute? Of vier je misschien zelfs, net als wij, vandaag helemaal niets speciaals? Ik ben wel benieuwd hoe jullie Valentijnsdag al dan niet vieren!

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.