Favorieten van januari: trots, rust en tips!

Favorieten van januari: trots, rust en tips!

Op het moment dat jij je afvraagt of ik 2018 goed begonnen ben, realiseer ik me dat het alweer medio februari is en ik 2018 zó goed begonnen ben dat ik niet eens tijd heb gehad om me dat te beseffen! Druk, héél druk. Met zo veel mooie dingen! Het allermooiste is zelfs dat ik te midden van die drukte, eindelijk leer de rust te vinden. Ik mag wel in mijn handjes knijpen als de rest van 2018 net zo fijn wordt als deze eerste maand! Op naar mijn favorieten van januari ♥

Favoriete training

Die dag ergens in het begin van januari toen het net nadat ik 200 meter had gerend met bakken uit de lucht kwam vallen en even later mijn telefoon het begaf waardoor ik geen muziek meer had. Zie je het voor je? Drijfnat over de randweg rennen en bij elke stap je eigen ademhaling en het soppen van het water in je schoenen horen..

Ik ben dol op bewegen in de natuur, maar als ik hardloop gaat het mij dan vooral om het rennen, het zien en het ruiken en dus niet om het horen. Ik ben echt allergisch voor het horen van mijn eigen ademhaling tijdens het rennen en kan onmogelijk mijn eerdere tempo bijhouden als mijn muziek ermee stopt. Je begrijpt dat ik tijdens deze training dan ook heel wat heb lopen vloeken en tieren, aangezien mijn telefoon keer op keer direct weer uitviel nadat hij eindelijk weer was opgestart. Ruim 3½ kilometer heb ik gerend zonder muziek. Achteraf ben ik daar dan uiteraard wel apetrots op!

Favoriete artikel

Mijn favoriete artikel van januari is zonder twijfel het artikel waarin ik jullie vertel over mijn schrijfcarrière. Ik was helemaal niet van plan zo’n levensloop te beschrijven, maar het vloeide zomaar uit mijn vingers op het toetsenbord. Nu ik erop terugkijk vind ik het een prachtig stuk geworden waar ik heel blij mee ben. Voor mijzelf legt het namelijk ook veel puzzelstukjes op hun plek en na jarenlange twijfel kan ik dankzij dit verhaal wel echt zeggen dat ik terug ben gekomen bij wie ik echt ben ♥

DSC_7461-01

Favoriete samenwerking

Ik ben dol op samenwerkingen waar jullie echt van kunnen profiteren, zoals winacties en kortingscodes. Daarom ben ik dolblij met de samenwerking die ik heb met Yummygums, die lekkere vitaminesnoepjes. Ik schreef er al eerder een artikel over en in januari legde ik uit waarom ik fan van deze snoepjes ben, ondanks at er suiker in zit. Daar kwamen gelukkig veel enthousiaste reacties op: deze argumentatie hielp jullie blijkbaar te begrijpen dat ook ik bewuste afwegingen maak om iets wel of niet te gebruiken. Een aantal van jullie is inmiddels zelf ook groot fan! Mooi, want ik mag jullie nog steeds 15% korting op jullie eerste losse pot of maandabonnement aanbieden met de kortingscode ‘RENMEISJE’  zodat jullie voor een mooie prijs kennis kunnen maken met zo’n fijn product. Dat vind ik zelf altijd de allerleukste manier om te inspireren!

Yummygums (3)

Favoriete ochtend

Ruim een jaar lang heb ik elke zaterdag en zondag gewerkt, maar sinds kort heb ik om de week op zondag vrij! Natuurlijk is er op zondag altijd van alles te doen, dus echt genieten van die vrije ochtend kwam er tot nu toe niet zo vaak van. Deze maand echter eindelijk wel! Wat een openbaring om weer eens met z’n tweetjes (oké, viertjes) uit te kunnen slapen. Héérlijk dit! Ondanks dat ik de zondag de allerleukste dag vind om te werken, ben ik dolblij dat ik nu toch ook af en toe de zondag lekker knus thuis door mag brengen 🙂

DSC_7566-01

Favoriete recept

Mijn favoriete recept van januari is moeilijk te kiezen! De strijd gaat vooral tussen de appelrozijnenbollen en de Coconut Caramel Twix. Beiden zijn heerlijk en hebben zo hun voor- en nadelen. De appelrozijnenbollen zijn gezond en dus ideaal voor tussendoor. De Coconut Caramel Twix is minder gezond, maar smaakt wel unieker dan de appelrozijnenbollen. Conclusie? Keuzestress. Als je tijd hebt, maak ze gewoon allebei 😉

DSC_7666-01

Favoriete tips

Natuurlijk blog ik omdat ik zelf graag schrijf, maar ik blog ook omdat ik een boodschap wil overbrengen en wil inspireren. Hoe mooi is het dan om foto’s binnen te krijgen van mensen die je recepten hebben gemaakt, om verhalen te horen van mensen die dankzij jouw artikelen één keer per week vegetarisch zijn gaan eten of om vragen te krijgen voor extra tips? Elk sprankje bewustzijn of inspiratie dat ik bij iemand kan opwekken is goud waard! Een artikel waar ik in januari dan ook heel blij mee was is het artikel waarin ik 5 tips geef om van beginnen met veganistisch eten (g)een eitje te maken 😉 Dit artikel schreef ik naar aanleiding van een vraag die ik kreeg via Instagram en ik kon er echt mijn eigen ervaringen in kwijt. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden: er zijn altijd mensen die je voorgingen en die graag hun ervaringen met je delen. Dat doe ik met alle liefde! Dus, als je iets te vragen hebt, brand los!

IMG_20171113_182420_899

Favoriete boek

Wat ben ik dankbaar dat ik het boek ‘Het leven aanvaarden met mindfulness en zelfcompassie’ van Anurag ten Klooster heb mogen lezen. Als er iets is wat ik moeilijk vind is het namelijk wel lief zijn tegen mezelf. Ik trek me veel te veel aan van wat anderen van mij vinden en van wat er in het leven gebeurt waar ik niets aan kan veranderen. Herken je dat? In haar boek geeft Anurag handvatten om het leven meer te accepteren, meer van jezelf te houden en meer geluk te ervaren. Natuurlijk zijn er geen wondermiddelen en bestaat dit uit een langdurig proces, maar dankzij de tips en oefeningen van Anurag voel ik alweer iets meer innerlijke rust 🙂

DSC_7678-01

Wat waren jouw favorieten van januari?

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian