https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Hazelnootcacaokoekjes

Recept: Hazelnootcacaokoekjes

Koekjes die smaken naar Nutella, maar slechts bestaan uit zes ingrediënten, waaronder water: het moet niet gekker worden! Toch is het zo gemakkelijk, zo lekker en zelfs hartstikke gezond. Dankzij de basis van hazelnoten zitten deze koekjes bomvol gezonde vetten en door het gebruik van dadels zijn ze lekker zoet zonder toegevoegde suikers! Stiekem heb ik nu toch al bijna het hele recept verklapt, dus laat ik je maar snel de rest vertellen 😉

Eet smakelijk alvast! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Hazelnootcacaokoekjes

Koekjes die smaken naar Nutella, maar slechts bestaan uit zes ingrediënten, waaronder water: het moet niet gekker worden! Toch is het zo gemakkelijk, zo lekker en zelfs hartstikke gezond. Dankzij de basis van hazelnoten zitten deze koekjes bomvol gezonde vetten en door het gebruik van dadels zijn ze lekker zoet zonder toegevoegde suikers!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 25 minuten
Servings 30

Ingredients

 • 200 gram hazelnoten
 • 180 gram dadels
 • 160 gram speltmeel
 • 20 gram cacaopoeder
 • Snufje vanillepoeder
 • Scheutje water

Instructions

 1. Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een stevig deeg. 

 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 3. Maak balletjes van het deeg en druk ze met je hand plat tot koekjes.

 4. Bak de koekjes in circa 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. R
  08/06/2018 / 21:10

  Na het zien van een aflevering over dadels (Keuringsdienst van waarde, NPO3) durf ik geen dadels meer te eten. Kun je deze ook anders vervangen? Je koekjes zien er geweldig uit!

  • Giulia Califano
   11/06/2018 / 16:01

   Ik ken het inderdaad, maar heb dat zelf nooit ervaren 😉 Gewoon opletten en goede kwaliteit dadels kopen! Maar als je het toch wilt vervangen, zou je het kunnen proberen met ander gedroogd fruit. Ik denk dat niets zo goed werkt als dadels, maar je kunt het proberen met pruimen, abrikozen of vijgen, of wellicht met banaan. Laat het me maar weten als je ze hebt gemaakt, dan ben ik wel benieuwd naar jouw aanpassing van het recept! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating