https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Innovatieve sauzen van Callowfit

Review: Innovatieve sauzen van Callowfit

Dressing over je salade, dip bij je frietjes of een karakteristieke saus voor tijdens de barbecue: meestal zijn het niet de meest verstandige keuzes, maar wel de lekkerste! De sauzen zijn vaak zeer calorierijk en zitten vol met dierlijke ingrediënten, verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Vervelend als je op gezond gewicht wilt blijven en toch smaakvol wilt eten! Bij CALLOWFIT® dachten ze er net zo over, dus besloten zij het anders aan te pakken: sauzen zonder vet, suiker, dierlijke ingrediënten, gluten en aspartaam, maar mét veel smaak! Nieuwsgierig? Lees snel verder hoe ze dat voor elkaar kregen en welke lekkere sauzen verkrijgbaar zijn!

Smaakloos is nergens voor nodig

Volgens de makers van CALLOWFIT® hoef je niets zonder smaak te eten. Smaakloos eten is nergens voor nodig, net zoals vet, suiker en dierlijke ingrediënten niet nodig zijn om smakelijk te eten. De sauzen van CALLOWFIT® zijn dan ook perfect voor echte genieters: vol van smaak en toch gezond. Je kunt de sauzen gebruiken zonder schuldgevoel en dankzij het gebrek aan talloze allergenen zijn ze voor vrijwel iedereen geschikt. Of je nu een glutenintolerantie hebt, suikervrij moet eten of geen dierlijke ingrediënten kunt of wilt eten: de sauzen van CALLOWFIT® kun je wél eten. Serieus, zelfs de honing-mosterdsaus bevat dus geen honing!

DSC_8175-01

Ingrediënten

De sauzen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals tomaat, zout, peper en kruiden. De grondstoffen zijn gekookt en gekoeld en worden gemengd met aroma’s, verdikkingsmiddelen en zoetstoffen. Alleen dat laatste vind ik persoonlijk natuurlijk een minpuntje: van kunstmatige zoetstoffen ben ik niet bepaald fan. De sauzen zijn hierdoor wel bijna calorievrij en dat is natuurlijk wel héél gunstig! Er bestaan echter ook voldoende natuurlijke zoetstoffen, zoals stevia en erythritol, dus wellicht is het een mooi streven om in de toekomt de sauzen ook nog eens 100% natuurlijk te mogen noemen!

sauces_row

De sauzen

CALLOWFIT® heeft 7 verschillende smaken op de markt gebracht: Tasty Toscana, Smoky BBQ, 1.000 Island Style, Caesar Style, Sweety Chili, Honey Mustard Style en Fancy Garlic. Ik heb op diverse evenementen alle smaken geproefd en nam na veel twijfelen, ze zijn immers allemaal heel lekker, drie sauzen mee naar huis. De Smoky BBQ is populair bij manlief voor bij zijn vleesvervangers, de Caesar Style gaat over mijn salades en de Fancy Garlic is ideaal voor bij een portie falafel. Er zit natuurlijk wel echte knoflook in, dus liefst samen eten!

DSC_8170-01

Voor iedereen geschikt

De sauzen zijn helemaal vrij van gluten en zijn daarmee ook geschikt voor mensen met een glutenallergie. Datzelfde geldt voor lactose: mensen met een lactose-allergie kunnen nu ook genieten van witte sauzen die meestal vol lactose zitten. De sauzen zijn daarnaast helemaal vrij van dierlijke ingrediënten en dus ook ideaal voor veganisten!

DSC_8177-01

De naakte waarheid

De sauzen van CALLOWFIT® hebben een verrassend dikke en romige consistentie en dat laten ze bij CALLOWFIT® maar al te graag zien 😉 De sauzen zijn verpakt in doorzichtige flessen, dus what you see is what you get!

Had jij al eens van deze sauzen van de toekomst gehoord?

DSC_8166-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CALLOWFIT®. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.