https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Genieten van het moment met Tastea

Review: Genieten van het moment met Tastea

Hoeveel koppen thee heb jij de afgelopen ijskoude dagen gedronken? Wat mij betreft is er niets lekkerder om op te warmen dan je handen om een warme mok thee slaan en met elke slok de warmte zo via je slokdarm door je lijf te voelen stromen. Extra lekker wordt het met een echte verwenthee, zo eentje die niet alleen heerlijk ruikt en smaakt maar je lichaam en geest ook echt goed doet! Bij Tastea weten ze daar alles vanaf: zij geloven in de kracht en de geur van de natuur. Net als ik! Daarom nam ik de proef op de som met één van de unieke theeën van Tastea én hun speciale theebeker. Welke thee ik koos en wat die thee voor mij betekent, vertel ik je graag!

Tastea

Tastea is ontstaan vanuit een behoefte aan natuurlijke en homeopathische producten. De huidige thee blends zijn dan ook ontwikkeld samen met Chinese kruiden- en geneeskundigen en theesommeliers. Zo zorgen ze voor een gebalanceerd assortiment met voor ieder van ons precies dat wat we onszelf wensen. Niet alleen op het gebied van smaak, maar ook op het gebied van wat ons lijf of onze geest op dat moment kan gebruiken. Zo besloot ik als eerste de Calm Down te proeven, omdat ik veel moeite heb met ontspannen en tot rust komen. De keuze was echter moeilijk, want ik kon ook wel een Energy Boost gebruiken in deze drukke tijden, had in deze kou ook wel zin in een Frozy Cozy en zag in de griepepidemie een kopje Horsepower ook wel zitten. Er is zelfs een Broccoli Bouquet: een soort groentebouillonthee!

DSC_8241-01
Kwaliteit

Naast een heerlijke smaak staat kwaliteit bij de makers van Tastea hoog in het vaandel. Die kwaliteit waarborgen ze op diverse manieren. Eén van die manieren is de wijze van thee plukken. Machinaal plukken zou per dag véél meer thee opleveren, maar bij Tastea kiezen ze desondanks voor handmatig plukken zodat alleen de beste blaadjes worden gebruikt voor deze theeën.

Een andere manier om de kwaliteit van de theeën van Tastea te waarborgen is door het toevoegen van een natuurlijk smaak. Dit gebeurt door de thee tussen sinaasappelschillen te laten drogen. Als je een echte theeleut bent, zul je zien dat er ook regelmatig sinaasappelschillen in je thee van Tastea terug te vinden zijn. Deze manier van het drogen van de thee zorgt ervoor dat de ingrediënten een subtiele sinaasappelsmaak overnemen. Wat dat doet met de rest van de smaakervaring, is aan jou om te ontdekken 😉

DSC_8240-01Calm Down

Zoals hierboven al kort gezegd besloot ik dus als eerste de Calm Down te proeven, omdat ik altijd moeite heb om tot rust te komen. Als parttime werknemer en ZZP’er maak ik meer dan 50 uur per week en is er altijd wel werk te verrichten. Hoe lastig is het dan om tegen jezelf te zeggen dat het genoeg is voor vandaag en rustig op de bank te gaan zitten? In mijn ogen heel moeilijk, maar wel noodzakelijk. De laatste tijd lukt het me dan ook steeds beter en daar heeft de Calm Down van Tastea me zeker bij geholpen.

Deze thee bestaat uit groene thee China Chun Mee, witte thee Pai Mu Tan, rozemarijn, natuurlijke smaakversterkers, blauwe korenbloem en lavendel. Zodra je de pot opent komt je een sterke frisse en zoete geur tegemoet. Natuurlijk bepaal jij zelf hoe sterk je je thee wilt, door meer of minder bladeren te gebruiken. De thee smaakt heel zacht en toch fris, het geeft je letterlijk én figuurlijk een warm gevoel van binnen. Een smaaksensatie is natuurlijk heel persoonlijk en niet eenvoudig te beschrijven, maar voor mij voelt het alsof ik direct wat spanning loslaat bij de eerste slok thee doordat de thee zo zacht en friszoet smaakt.

DSC_8234-01

Dat is natuurlijk ook precies waar deze kruidencombinatie op gericht is: het zijn 100% natuurlijke kruiden waarvan bewezen is dat ze tot rust kunnen brengen. De Calm Down thee is dus ideaal voor jou als je, net als ik, rustig op de bank zitten als een straf ervaart en snel afgeleid bent tijdens je dagelijkse bezigheden. De thee helpt je weer te genieten van het moment en hoewel ik dat vooraf een mooi verkooppraatje vond, moet ik toegeven dat het niet gelogen is. Natuurlijk is een beker thee geen wondermiddel, maar ik merk wel dat ik bewust kies voor deze thee en niet een andere smaak als ik behoefte heb aan dat rustmoment en dat ik die rust na de eerste slok ook direct vind.

DSC_8238-01

Theebeker

Waar ik ook laaiend enthousiast over ben is de theebeker die Tastea aanbiedt om hun thee uit te drinken. Ik ben een enorme theeleut en altijd al dol op losse theeën om die vaak veel smaakvoller zijn, maar vind het altijd zo’n gedoe met een thee-ei of welk figuur dan ook waar je je losse thee in kunt proppen. Lastig doseren, valt toch vaak open en lastig schoon te maken. Sinds ik de Tastea beker heb drink ik nergens anders meer uit 😀 Hij is dubbelwandig zodat je thee lang warm blijft zonder dat je je vingers brandt en dankzij het filtersysteem kun je je losse thee er gewoon gemakkelijk in en uit gooien terwijl je er niets van binnenkrijgt tijdens het drinken. Geniaal!

DSC_8236-01

Taste the goodlife

De kernwaarden van Tastea zijn geluk, genot en verbondenheid. Een warme beker thee aan het eind van een drukke (werk)dag is niet alleen ontspannend, maar ook een genot voor je lichaam en je geest. Je doet er jezelf dus écht een plezier mee jezelf te verwennen met zo’n luxe thee van Tastea, niet alleen omdat ze zo ongelofelijk rijk van smaak zijn, maar ook omdat je je theekeuze precies kunt afstemmen op waar jouw lichaam en geest op dat moment behoefte aan hebben. In de bewoordingen van Tastea: taste the goodlife.

DSC_8231-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tastea. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.