https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Natuurlijke verzorging van Lavera

Review: Natuurlijke verzorging van Lavera

Heb jij enig idee wat jij elke dag via de buitenkant je lichaam binnen laat dringen? We staan er meestal niet bij stil, maar ongewenste stoffen komen niet alleen via onze voeding naar binnen. Je bent je wellicht al heel bewust van wat je elke dag in je mond stopt, maar weet jij ook precies wat je op je huid smeert? Je huid is je grootste orgaan, dat over de gehele oppervlakte alles wat er mee in aanraking komt kan opnemen. Dat betekent dat de deodorant die jij opspuit, de crème die je opsmeert, de make-up die je gebruikt en de shampoo waarmee je je haren wast allemaal stoffen bevatten die net zo gunstig of schadelijk voor je lijf kunnen zijn als bepaalde stoffen in voedingsmiddelen. Dan hebben we het nog niet eens over de vervuilde lucht waarin je wellicht werkt, reist of sport …

Om die reden vind ik het belangrijk dat mijn verzorgingsproducten, net zoals mijn voeding, zo natuurlijk mogelijk zijn. Geen dierlijke ingrediënten, zo min mogelijk chemicaliën en zo veel mogelijk heilzame natuurlijk stoffen. Tijdens mijn zoektocht naar dit soort verzorgingsproducten stuitte ik onlangs op Lavera en ik was direct verkocht. Waarom? Dat leg ik je graag uitgebreider uit!

De waarheid

Het woord ‘lavera’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘verum’, dat ‘waarheid’ betekent. Die waarheid is het belangrijkste doel van Lavera: het produceren van échte natuurlijke cosmetica, die natuurlijk, huidvriendelijk en werkzaam is.

Labels

Om dat doel te bereiken zorgt Lavera ervoor dat het voldoet aan strenge kwaliteitseisen zodat het labels mag dragen die de hoge kwaliteit van de producten aantonen. Lavera voldoet hierdoor zelfs aan de eisen van het strengste internationale keurmerk voor natuurlijke cosmetica: NATRUE. NATRUE stelt de hoogste normen voor natuurlijke en biologische producten en ingrediënten en onderscheidt zich daarmee van andere keurmerken.

Naast NATRUE mag Lavera ook het ORGANIC LABEL dragen. Dit logo staat voor natuurlijke huidverzorging bestaande uit waardevolle organische plantaardige ingrediënten, extracten en vloeistoffen uit eigen teelt en productie.

Een derde belangrijk label is VEGAN. Dit internationale logo geeft aan welke producten veganistisch zijn en dus geen dierlijke ingrediënten bevatten. Alle producten die dit label mogen dragen zijn geregistreerd bij de Vegan Society in Londen. Lavera mag het label sinds 2004 gebruiken voor al hun veganistische producten en inmiddels is dat zo’n 95% van het hele assortiment. Hoewel niet alle producten dus compleet veganistisch zijn, zijn ze wel gegarandeerd dierproefvrij. Lavera doet geen dierproeven, gebruikt ook geen grondstoffen van dode gewervelde dieren en exporteert niet naar China wanneer dit niet zonder dierproeven wordt toegelaten.

Het laatste invloedrijke label dat Lavera mag dragen is GREEN BRAND. Dit label wordt toegekend aan merken die ecologisch, duurzaam en bewust produceren en daarnaast een actieve bijdrage leveren aan het milieubewustzijn. In 2015 werd Lavera door een onafhankelijke jury zelfs voor de tweede achtereenvolgende keer onderscheiden met het ‘Green Brand Germany’ label.

DSC_8205-01.jpeg

Geschiedenis

Lavera is opgericht in 1987 door Thomas Haase. Lavera heet voluit Lavera Naturkosmetik of Laverana (Lavera + ‘na’ van Naturkosmetik). In 1988 opende Klara Ahlers de eerste speciaalzaak voor natuurlijke cosmetica in Göttingen in Duitsland en sindsdien werken Thomas en Klara samen aan de ontwikkeling van de markt voor natuurlijke cosmetica.

Lavera is dus een Duits bedrijf en produceert ook alles in Duitsland. Elk product wordt zelf ontwikkeld, geproduceerd en wereldwijd verscheept naar zo’n 40 landen.

Meer dan duurzame grondstoffen

Wanneer we denken aan duurzame producten, denken we uiteraard aan de stoffen waarvan deze producten zijn gemaakt. Er komt echter veel meer kijken bij duurzame productie en soms moeten er lastige afwegingen worden gemaakt. Uniek aan Lavera is dat zij met al deze factoren rekening houden: ze kijken niet alleen naar ingrediënten, maar ook naar verpakkingen, productieprocessen en vervoer.  Waar mogelijk gebruikt Lavera plantaardige ingrediënten van gecontroleerde biologische teelt. Deze ingrediënten worden, net als de producten en verpakkingen, onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. De productie wordt zorgvuldig uitgevoerd op het hoogste technische niveau waarbij gebruik wordt gemaakt van groene stroom. De producten bevatten geen chemische conserveringsmiddelen, parfum of aroma. Lavera is vrij van chemicaliën, siliconen, op aardolie gebaseerde olie, aluminiumzouten en micro plastic deeltjes en geschikt voor het hele gezin.

DSC_8211-01.jpeg

De test

Ik ontdekt Lavera per toeval toen ik op zoek was naar een veganistische shampoo. Ik kocht de Lavera Hair Volume en Strenght Shampoo via Blossom Up en was razend enthousiast. Mijn haar moest één wasbeurt wennen aan de nieuwe shampoo maar voelde daarna heerlijk verzorgd aan. De shampoo ruikt subtiel fris en heerlijk natuurlijk. Je hebt niet veel nodig voor één wasbeurt en doet daardoor vrij lang met een fles. Mijn haar kreeg inderdaad meer volume en voelde heerlijk zacht aan!

Eenmaal enthousiast zocht ik Lavera op tijdens de Gezondheidsbeurs en leerde alles wat ik je zojuist verteld heb. Het werd dus alleen maar beter!

Hydro Effect Serum

Thuis testte ik het Hydro Effect Serum en de Moisturizing Cream Q10. Vooral naar de eerste was ik razend benieuwd: een serum dat je huid zou beschermen tegen schadelijke stoffen uit de lucht. Deze milieueffecten, zoals fijnstof en uitlaatgassen, vallen de huidcellen aan en beïnvloeden het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid. Een extra hoeveelheid vocht en bescherming is daarom essentieel voor een frisse en stralende teint. Het innovatieve Anti-Pollution complex van biologische algen en natuurlijk hyaluronzuur beschermt de huid tegen schadelijke milieueffecten en vrije radicalen die de huid dof en vermoeid maken en gaan vroegtijdige huidveroudering tegen. Dankzij de lichte textuur van het serum wordt deze snel geabsorbeerd met een zichtbaar gladdere huid als gevolg. Je wast ’s ochtends eerst je gezicht en brengt daarna het serum aan door het zachtjes in je huid te masseren. Daarna breng je je dagcrème aan.

Eerlijk is eerlijk: ik heb nooit eerder zo’n fluweelzachte crème gevoeld die je huid zo goed hydrateert. Het voelt inderdaad als een dun beschermingslaagje, zonder dat het je huid afsluit. Of het je huid nu daadwerkelijk beschermt tegen invloeden van buitenaf kan ik natuurlijk niet wetenschappelijk testen, maar het voelt in ieder geval heel prettig en toeval of niet, mijn huid is de laatste tijd wel iets rustiger.

Moisturizing Cream Q10

Inmiddels verzorg ik mijn huid elke ochtend met eerst het serum en vervolgens de Moisturizing Cream met Q10. Voedende Jojoba-olie, vochtinbrengende Aloë Vera-gel en herstellende co-enzym Q10 helpen zichtbaar fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen. Nu ben ik pas 25 jaar oud en ben dus nog gezegend met een vrij rimpelloze huid, maar voorkomen is altijd beter dan genezen! Bovendien is een voedende en vochtinbrengende crème altijd belangrijk, misschien zelfs extra in de gure winter!

Het is dan ook helemaal geen straf deze crème te gebruiken. De crème is ontzettend zacht en romig: veel dikker dan het serum maar net zo verwennend. Hij ruikt heel natuurlijk en subtiel fris: even wennen, maar na een tijdje heerlijk!

DSC_8208-01.jpeg

10 redenen om voor Lavera Natuurcosmetica te kiezen

Lavera noemt zelf 10 redenen om voor hun natuurcosmetica te kiezen:
  • 100% natuurlijke cosmetica bestaande uit hoogwaardige organische plantaardige ingrediënten uit eigen teelt en productie
  • 100% werkzaamheid, bewezen door onafhankelijke testinstituten
  • 100% duurzame- en milieuvriendelijke productie
  • 100% vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, oppervlakte-actieve stoffen, emulgatoren (PEG), weekmakers, stabilisatoren en UV-filters
  • 100% vrij van parabenen
  • 100% vrij van siliconen, paraffine, ftalaten, plastic deeltjes en minerale olie
  • 100% vrij van hormoonverstorende stoffen
  • 100% vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten (GMO)
  • 100% lactosevrij
  • 100% vrij van aluminium zouten (ACH)

Best wel belangrijke redenen, vind je niet? Kun je nagaan dat je al die stoffen waarvan Lavera dus niets bevat, wel in veel populaire verzorgingsproducten zitten? Dit smeer jij misschien al jaren op je huid. Gelukkig is het nooit te laat om daar verandering in te brengen! Al na een paar weken merk je resultaat, dat kan ik je uit eigen ervaring zeggen.

Mijn ervaring

Zelfs al ben ik nog bezig met de overgang naar volledig natuurlijke en veganistische verzorging, ik merk nu al enorme verschillen. Aan mijn haar deed ik al nooit iets, maar sinds ik de shampoo van Lavera gebruik zit het vrijwel altijd goed. Het valt gewoon lekker soepel en natuurlijk, zonder dat ik er ook maar iets aan hoef te doen. Ik verheug me elke dag op het verzorgen van mijn gezicht omdat ik het serum en de dagcrème zo heerlijk verzorgend vind voelen op mijn huid en buiten die ene keer per maand om, heb ik zelden last van onzuiverheden in mijn gezicht.

Je begrijpt dat nu ik zo blij ben met mijn natuurlijke haarverzorging en gezichtsverzorging, ik zeker weten aan de slag ga met de lichaamsverzorging, make-up en mondverzorging van Lavera!

Gebruik jij al natuurlijke verzorgingsproducten?

DSC_7991-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lavera. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.