https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Bouw jij al vegan spierballen op met CLIF Builder’s?

Review: Bouw jij al vegan spierballen op met CLIF Builder’s?

Wat is dé meest gestelde die je als veganist ontvangt? ‘Hoe kom je dan aan je eiwitten?’ Zucht. Plantaardige voeding zit bomvol eiwitten, als je maar voldoende varieert. Sport je echt heel veel en kun je daardoor, net zoals elke fanatieke sporter, wel wat extra eiwitten gebruiken? Dan is het helemáál geen straf om de nieuwe CLIF Builder’s te eten!

Clifbar

Wist je dat CLIF Bar is vernoemd naar de vader van de bedenker van deze te lekkere én gezonde energierepen? Het was Gary die in de jaren ’90 urenlange fietstochten maakte en bij de zoveelste hap energiereep die hij nam dacht ‘Ik kan iets beter maken dan dit!’

Zo gezegd, zo gedaan. Twee jaar later werd de CLIF Bar na ontelbare uren in moeders keuken dan eindelijk werkelijkheid. Het doel om een beter smakende energiereep te maken was bereikt. Gary vernoemde deze energiereep naar zijn vader Clifford, zijn jeugdheld en metgezel dwars door de Sierra Nevada bergen. Tot op de dag van vandaag is hij naar eigen zeggen bezig om dingen te verbeteren: ‘onze voeding, ons bedrijf en zelfs onze planeet.’

DSC_7909-01.jpeg

Voedingsfilosofie

Bij CLIF Bar zien ze in dat voeding van groot belang is voor onze families en onze planeet omdat onze voeding alles beïnvloedt. Onze fysieke en sociale gesteldheid, maar ook ons milieu. Goede voeding zorgt voor plezier, gezondheid en voor genot voor de zintuigen. Op de juiste manier gemaakt, kan voedsel zelfs voor een betere planeet zorgen!

Om die reden gebruiken ze bij CLIF Bar alleen gezonde ingrediënten: al hun producten zijn vrij van gehydrogeneerde oliën en glucose-fructose siroop. Wat er dan wel in zit? Ingrediënten die je kunt herkennen en proeven, zoals soja-eiwit, haver, noten, pindakaas en cacao. Mmm!

DSC_7908-01.jpeg

CLIF Builder’s

Naast hun CLIF Bar’s, CLIF BLOKS en CLIF SHOT Energy Gels heeft CLIF Bar sinds kort een vierde en wel heel geniaal product: CLIF Builder’s. De CLIF Builder’s is een ‘eiwitreep die net zo hard werkt als jij’. Deze reep bevat 20 gram eiwit voor de groei en het onderhoud van spiermassa en is zodoende een handig bron van eiwitten om te eten na een pittige training. Jij stopt alles in je training en je CLIF Builder’s haalt er op deze manier ook weer alles voor jou uit!

De eiwitten in deze reep zijn uiteraard net als alle overige ingrediënten die CLIF Bar gebruikt volledig plantaardig en biologisch. Er zijn drie smaken, waarvan twee zelfs verkrijgbaar bij Albert Heijn. De Chocolate Mint heb ik nog niet gespot, maar online wel kunnen vinden. De Chocolate en Chocolate Peanut Butter heb ik echter wel aan een grondige test onderworpen en het resultaat mag er zijn …

DSC_7917-01.jpeg

Proef op de som

CLIF Builder’s zijn behoorlijk grote repen, die niet zomaar als een klein tussendoortje aanvoelen. Je hebt dus ook echt het idee daadwerkelijk iets voedzaams te eten in plaats van een reepje naar binnen te werken om 20 minuten later weer honger te hebben.

De repen zijn heel stevig, maar met één hap breek je direct een flink stuk af. De buitenkant is van zachte chocolade, de binnenkant luchtig en krokant. Verrassend vind ik dat veel plantaardige eiwitrepen wat meelachtig smaken, alsof je het eiwitpoeder echt voelt. Bij de CLIF Builder’s is dat totaal niet het geval. Je merkt aan de stevige textuur wel dat het om een eiwitreep gaat, maar dit vind ik persoonlijk juist lekkerder dan een fragiel reepje dat zo uit elkaar brokkelt.

DSC_7913-01.jpeg

Eerlijk is eerlijk, de CLIF Builder’s komen qua smaak zelfs in de richting van populaire candybars als Twix en Mars, maar dan beter. Niet zo mierzoet, steviger, voedzamer en natuurlijk vele malen gezonder. Vooral de Chocolate Peanut Butter, mmm … Je zou er spontaan extra voor gaan sporten, zodat je die reep daarna verdiend hebt! Dat is pas gezond 😉

Heb jij deze nieuwe CLIF Builder’s al geproefd?

DSC_7904-01.jpeg

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CLIF Bar. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.