https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Event: VeggieWorld is the place to be!

Event: VeggieWorld is the place to be!

Was jij er afgelopen weekend bij? Als veganist weet je ongetwijfeld waar ik het over heb: VeggieWorld! De grootste internationale veganistische beurs van Europa streek zaterdag 10 en zondag 11 maart voor de derde keer neer in Utrecht. The place to be dus als je van eten én van dieren houdt! Was jij er niet bij? Check dan snel wat je gemist hebt, zodat je zeker weet dat je hier volgend jaar bij moet zijn!

VeggieWorld

VeggieWorld is een internationale veganistisch beurs die elk jaar bekende steden zoals Berlijn, Parijs en Zurich aandoet. In maart 2017 kwamen al 7600 bezoekers en 100 exposanten de beurs en als ik een inschatting mag maken, waren er in 2018 voor mijn gevoel véél meer bezoekers!

DSC_8385-01.jpeg

Eerlijk is eerlijk, het was dit jaar gewoon té druk. Alleen maar positief: al die mensen die geïnteresseerd zijn in een plantaardige levensstijl! Het maakte de ervaring alleen iets minder prettig: veel dringen, lang wachten en sommige standjes niet eens zien door alle mensen die ervoor staan. Er was gelukkig aan de zijkanten wel wat ademruimte, maar wellicht zou die ruimte beter kunnen worden ingezet om de standjes iets meer gespreid neer te zetten zodat de menigte zich iets meer verspreidt. Toen het rond 15 uur iets rustiger werd, voelden wij letterlijk de frisse lucht!

Dat enorme bezoekersaantal ontstaat natuurlijk doordat steeds meer mensen bewust minder of geen dierlijke producten eten of hier tenminste over nadenken. VeggieWorld is dan ook niet alleen the place to be voor veganisten, maar voor iedereen die zich bewust is of wil worden van de herkomst van ons voedsel. Een steeds groter deel van de bezoekers is niet per se veganist, maar probeert wel minder vlees te eten en stapje voor stapje bewustere keuzes te maken. Juist voor die mensen is een evenement al VeggieWorld natuurlijk ideaal! Inspiratie in overvloed. Als je na een bezoek aan VeggieWorld nog denkt dat veganisten niet lekker eten, dan wordt het tijd om je smaakpapillen eens te laten onderzoeken!

DSC_8369-01.jpeg

Internationaal

Kenmerkend voor VeggieWorld is de grootse opzet en het internationale karakter. In tegenstelling tot veel andere beurzen kom je op VeggieWorld minder Nederlandse bedrijven tegen en meer bedrijven uit andere Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Letland. Zo kun je je horizon verbreden door kennis te maken met producten uit heel Europa in plaats van alleen Nederland. Zelf vind ik het jammere hieraan dat als ik hier een fijn product ontdek, ik het niet zomaar in een Nederlandse winkel kan kopen. Gelukkig is het tegenwoordig wel mogelijk om veel producten vanuit heel Europa online te bestellen, maar liever bespaar ik mezelf en het milieu die verzending. Desondanks is het leuk om zo op nieuwe ideeën te komen en iets unieks te kopen!

DSC_8388-01

Informatief en inspirerend

Naast stands waar je van alles kunt proeven, proberen en kopen, worden er op VeggieWorld ook lezingen en workshops gegeven. Wil je meer weten over bijvoorbeeld hoe veganisten aan hun spierballen komen, hoe je mindful kunt eten of hoe je de lekkerste gerechten zonder vlees maakt, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Veel van deze lezingen en workshops waren zo populair, dat er onvoldoende plek was in de zalen en is besloten om deze live via Facebook uit te zenden! Mazzel voor jou, want hierdoor kun je een enkele lezing nog steeds bekijken 😉

DSC_8358-01.jpeg

De buit

Mijn buit was dit keer door de drukte niet zo omvangrijk als tijdens andere beurzen. Toch gingen er aardig wat fijne spulletjes mee naar huis!

We starten ons bezoek met een hapje bij WafflesVeg. Het was immers lunchtijd en we hadden al anderhalf uur in de auto gezeten. Voor mij werd het een eenvoudige maar heerlijke zoete wafel, voor manlief een soort gewafelde panini met o.a. shoarma, aardappelpannenkoek en kaas. Allemaal plantaardig natuurlijk en aan zijn gezicht te zien smaakte het uitstekend!

DSC_8401-01

Bij Nature Gift Latvia kocht ik een heerlijke kweeperensiroop, die ik thuis aanleng met water om er een lekker lichtzoet drankje van te maken. Van The Dutch Vegan Bakery namen we twee chocoladecroissants, een bospaddenstoelensnack en een cinnamon roll mee naar huis, die we zondag samen lekker oppeuzelden! Nu manlief eens met me meeging, kon hij zelf proeven welke sauzen van Callowfit hij het lekkerst vindt. De Tasty Toscana, Sweety Chili en Smoky BBQ verdwenen in zijn rugzak!

DSC_8390-01

Kool Organics had mij twee kaartjes voor VeggieWorld aangeboden, die ik onder jullie heb verloot. Zij verdienden dus zeker ook een bezoekje! Tot mijn grote vreugde zag ik dat ze een nieuw product aan hun assortiment hebben toegevoegd: roomkaas! We proefden een heerlijke romige kaas met Italiaanse kruiden, die inmiddels in de koelkast staat te wachten op een relaxte avond samen.

DSC_8395-01

Bij Clark ontdekten we tempeh gemaakt van kikkererwten: mmm! Daar gaan we binnenkort natuurlijk iets lekkers mee maken 🙂 Voor de stand van Saheli proefden we akelig op vlees lijkende sojabrokjes, die heerlijk gemarineerd waren. Vooral samen met de satésaus echt iets voor mijn man! Alle drie de soorten sojabrokjes moesten dus mee naar huis want aangezien je telkens maar een klein beetje nodig hebt, kunnen we daar véél lekkers mee maken.

DSC_8371-01

Terrasana maakt mij elke beurs weer blij met mijn favoriete snack: hun triangles. Dit zijn kleine crackers in 4 verschillende varianten met diverse granen en peulvruchten. Ik vind ze heerlijk om te eten als ‘chips’!

DSC_8388-01

De grootste klapper kwam echter aan het eind, bij VeganXL. Hier kreeg ik een volle tas mee naar huis met twee soorten Veggie-naise, chocopasta en chili sin carne van The Vegan Frog, Mac Classic en Parmi Topper van Terra Vegane en Curry Wurst van Peta Zwei. Binnenkort vertel ik je meer over al deze verrassende producten!

DSC_8380-01

Volgend jaar weer?

Zeker weten! Het zou natuurlijk heel fijn zijn als het volgend jaar iets ruimer wordt opgezet zodat je letterlijk meer ruimte hebt om alle stands te bezoeken. Als er meer stands komen zodat de bezoekers meer verdeeld zijn helpt dat zeker ook, dan hebben standhouders meer tijd om een praatje te maken. Die paar euro’s die een toegangskaartje kost zijn het echter zeker waard en dat het zo druk was is alleen maar een goed teken! De interesse in veganisme groeit harder dan de organisaties kunnen bijbenen, maar dat lijkt mij eerder een reden om te juichen dan om te klagen!

Zie ik jou volgend jaar op VeggieWorld?

DSC_8373-01

 

 

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.